Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Σταθείτε μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    Λόγο για "αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής" και "αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας από την κυβέρνηση" έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στη νομαρχιακή επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του στην Πρέβεζα, την οποία επισκέφτηκε σήμερα το πρωί είχε συναντήσεις με υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο νομό για τη νομαρχία και τους δήμους.

    Τόνισε επίσης, ότι απέναντι στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια κοινωνία ισότητας και αξιών. Αργότερα, με δήλωσή του ο κ.Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζοντας: "Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει. Απέδειξε ότι δεν έχει καμία καινούργια ιδέα για να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου".

    Στη δήλωσή του επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας "ο κ.Καραμανλής είναι άφαντος στα δύσκολα, εύκολος στα μεγάλα λόγια και τώρα μπροστά στα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής κατηγορεί και βλέπει ότι του φταίει ο λαός. Μα δικαίως διαμαρτύρεται ο ελληνικός λαός. Δικαίως λέει ο ελληνικός λαός φτάνει πια, γιατί βλέπει το εισόδημά του να χάνεται, βλέπει την καθημερινή ακρίβεια, βλέπει τη διαφθορά, την ανεργία και τα αδιέξοδα στην παιδεία".

    Ο κ.Παπανδρέου, στη συνέχεια είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματός του στην Πρέβεζα και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τα Γιάννενα όπου το βράδυ (7.30 μ.μ) θα μιλήσει στη συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Μαβίλη δίπλα από τη λίμνη των Ιωαννίνων και αναμένεται να απαντήσει στο σύνολο όσων είπε ο πρωθυπουργός χθες βράδυ κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Σταθείτε μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    "Πολεμική" χαρακτήρισε την πολιτική του ΚΚΕ απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μετέβη στη Λάρισα προκειμένου να συναντηθεί με τους υποψήφιους που υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις με νεολαίους καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

    Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η κα Παπαρήγα σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι συνεπής στην υπηρέτηση της ολιγαρχίας του πλούτου, μοιράζοντας μόνο λίγα ψίχουλα και φοροαπαλλαγές σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους για λόγους ψηφοθηρικούς και εντυπώσεων.

    Αφερέγγυο, ανίκανο και επικίνδυνο χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν είναι σε θέση να αντιπολιτευθεί τη ΝΔ, από την στιγμή που έχουν κοινές θέσεις για θέματα όπως ο ΟΤΕ ή η Εθνική Τράπεζα. Είπε επίσης ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά το ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην παθητικοποίηση και συντηρητικοποίηση των ριζοσπαστικών δυνάμεων του τόπου.

    Σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι πρέπει να σπάσει η ρουτίνα των αλλεπάλληλων εκλογικών μαχών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ κάλεσε όλους να σταθούν μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να υπάρξει αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ επέκρινε τον ΣΥΝ ο οποίος, όπως είπε, ενώ ξεκίνησε κατά του δικομματισμού έβαλε νερό στο κρασί του και στο όνομα των τοπικών κοινωνιών προχώρησε σε συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ.

    Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει το ΚΚΕ στον 2ο γύρω των δημοτικών εκλογών, σε περίπτωση που οι δικοί του υποψήφιοι δεν περάσουν σε αυτόν, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι θα είναι η ίδια με εκείνη την πρώτης Κυριακής, διότι δεν μπορεί να υποστηριχθούν στον 2ο γύρω υποψήφιοι τους οποίους στον 1ο γύρω το ΚΚΕ αντιμάχεται.-

  • Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θα επισκεφθεί τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στους χώρους της Εκθεσης. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 September 2006 - 12:30:16 UTC