Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου ενόψει εκλογών

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου ενόψει εκλογών

    Με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα Κώστα Σκανδαλίδη συναντάται ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια θα έχει επαφές με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ.

    Δηλώσεις Αθανασάκη για τη διαφθορά

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί και πάλι να κατασκευάσει μια μαγική εικόνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της σαν τον διώκτη της διαφθοράς, που όλα τα φέρνει στο φως και όλα υποτίθεται ότι τα αποκαλύπτει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αποκάλυψη της διαφθοράς από την κυβέρνηση, υπάρχει αποκάλυψη της κυβέρνησης».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «το περίεργο είναι πως για άλλη μια φορά δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των επιλογών για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Η κυβέρνηση δεν έχει δόγμα μηδενικής ανοχής απέναντι στην διαφθορά, διεκδικεί την μηδενική ανοχή για τον εαυτό της».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι καμία αποκάλυψη δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση, αλλά οι μέχρι τώρα αποκαλύψεις έχουν γίνει από καταγγελίες των πολιτών και από τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη, προσπαθώντας να παραπλανήσει, να εξαπατήσει και να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα θέματα, όπως της προκύπτουν από τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν, με ένα σύστημα πελατειακής εξουσίας.

    «Είχαμε ακούσει προεκλογικά για αγγέλους και αρχαγγέλους, κανείς δεν μας είχε πει για κουμπάρους και προφανώς χωρίς να ενοχοποιεί κανείς τις συγγενικές σχέσεις, υπάρχει η ευθύνη των επιλογών. Δεν πήγαν μόνοι τους στις θέσεις αυτές», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις και δεν είναι απάντηση ότι εμείς αποκαλύπτουμε, γιατί η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τίποτα, αλλά όπως είπε και χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, (η κυβέρνηση) αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να συγκαλύψει».

    Απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «διαχρονικά, κανείς από την κυβέρνηση αυτή, μπορεί να υπάρχει μια μικρή εξαίρεση, δεν αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες, υπάρχει άρνηση και άγνοια του τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, και τελικά η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό που επιλέγει τους υπουργούς του και έχει την ευθύνη του συντονισμού και του ελέγχου των υπουργών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 September 2006 - 8:30:23 UTC