Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Γ. Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

  • [01] Κριτική Γ. Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    "Η κυβέρνηση Καραμανλή κλείνει τον κύκλο της", υποστήριξε από τον Βόλο, σε ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξαπολύοντας και επίθεση στον Πρωθυπουργό καθώς, όπως είπε, "με την απουσία του ο κ. Καραμανλής ομολογεί την πλήρη του αδυναμία, αλλά με την παρουσία του ομολογεί την πλήρη του αποτυχία".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Πρωθυπουργός πηγαίνει την χώρα πίσω και ότι δεν είναι ικανός να σεβαστεί την εντολή που του έδωσε ο ελληνκός λαός και υποστήριξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά, δίκαια και άξια και αυτόν τον δρόμο επιλέγει το ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτόν τον δρόμο θα επιλέξει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επι μακρόν στο τι διαφορετικό θα έκανε ο ίδιος απ`ότι κάνει ο Πρωθυπουργός φέρνοντας πολλά παραδείγματα ανάμεσα στα οποία τόνισε ότι δεν θα προσπαθούσε να χειραγωγήσει τα περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ, δεν θα χειραγωγούσε τις ανεξάρτητες αρχές, όπως την επιτροπή ανταγωνισμού, βάζοντας κομματικούς εγκάθετους, δεν θα επέτρεπε να γίνει η επιτροπή ανταγωνισμού "παράρτημα του υπουργού Ανάπτυξης -εκκολαπτήριο συναλλαγής, εκβιασμών, χρηματισμού και διαφθοράς και δεν θα άφηνε ανεξέλεγκτες ολιγωπολιακές τακτικές και καρτέλ στην αγορά.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός πουλά σε τιμή ευκαιρίας κρατική περιουσία μεγάλης αξίας για να καλύψει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής και πρόσθεσε ότι "όποιο και νάναι το πρόβλημα και οι δυσκολίες θέλω απέναντι σας να έχω το μέτωπο μου καθαρό και να βρίσκουμε μαζί λύσεις και δρόμους προόδου".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Καραμανλής ήταν ο πιό ευνοημένος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, καθώς κληρονόμησε μεγάλες παρακαταθήκες σε όλους τους τομείς, όμως "απαξίωσε την παρακαταθήκη και την διαχειρίσθηκε υπέρ των ημετέρων και μιας στενής παρέας".

    Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα σκάνδαλα είναι συνδεδεμένα με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, πρακτικές και αντιλήψεις της ΝΔ και επισήμανε ότι "το τελευταίο σκάνδαλο αποκαλύπτει μια οργανωμένη σπείρα που συγκροτήθηκε με ευθύνη τουλάχιστον δύο υπουργών της κυβέρνησης στενών συνεργατών του Πρωθυπυργού".

    Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα ποιός ήταν ο τελικός αποδέκτης των δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε η σπείρα των κουμπάρων, μήπως όλα αυτά δεν αφορούσαν μόνο τον πλουτισμό κάποιων ατόμων αλλά μήπως ήταν και για την αλλοίωση του φρονήματος, την εξαγορά και την επιρροή στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή, όπως είπε, "την δημιουργία παράλληλου συτήματος εξουσίας με σκοπό την χειραγώγηση της ψήφου του ελληνικού λαού".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι "εμείς παλεύουμε για μια κοινωνία αξιών, για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην παιδεία", ενώ επανέλαβε την δέσμευσή του για 800 ευρώ στο ζευγάρι των συνταξιούχων αγροτών, αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για να δοθεί σε περισσότερους συνταξιούχωους που το έχουν ανάγκη.

    Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε σε προγράμματα ανασυγκρότησης για περιοχές με κρίση, για μείωση των χρημάτων που πληρώνει η μέση οικογένεια για εκπαίδευση, υγεία και πρόνοια καθώς και για δίκαιη φορολογία που θα είναι εργαλείο ανάπτυξης και αναδιανομής.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε και πάλι την μεγάλη τομή που επαγγέλεται στο κράτος με την αποκέντρωση, ενώ αναφερόμενος στα τοπικά προβλήματα της Μαγνησίας επέκρινε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τον νομό και τόνισε ότι η Μαγνησία και ο Βόλος μπορούν να γίνουν ελκυστικοί, ανταγωνιστικοί και περιοχή μαγνήτης για τους ανθρώπους της γνώσης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

    Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα ενσκήψει στα προβλήματα του έλληνα πολίτη, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός στις εθνικές εκλογές θα γκρεμίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας που βολεύει την σημερινή κυβέρνηση, εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη του ΠΑΣΟΚ και στις τοπικές και στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν και οι οποίες θα στείλουν την ΝΔ ξανά στα "θρανία της αντιπολίτευσης μήπως και μάθει κάποια πράγματα, μήπως και επανέλθει στο μακρινό μέλλον".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 September 2006 - 20:30:19 UTC