Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρουσόπουλος για Γιαννάκου και υποκλοπές

  • [01] Ρουσόπουλος για Γιαννάκου και υποκλοπές

    Η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέτα Γιαννάκου έκανε χθες λόγο για αθλιότητες που γράφονται και για επιθέσεις που γίνονται εναντίον της, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα όσα είπε χθες η Υπουργός σε δημοσιογράφους ότι η ίδια είναι ένας έντιμος άνθρωπος μέσα σε μια ανέντιμη κατάσταση.

    Σε ερώτηση αν με τη φράση ανέντιμη κατάσταση, η κα Γιαννάκου εννοούσε τους δασκάλους,ο κ. Θ. Ρουσόπουλος απάντησε όχι και πρόσθεσε πως η Υπουργός δεν είχε υπόψη της να αναφέρει κάτι τέτοιο. Και τόνισε πως υπήρξαν αθλιότητες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της υπουργού.

    Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το ΒΗΜΑ" τόνισε οτι "ουδεμία σχέση έχει το θέμα που δημοσιεύει για συμφωνία μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών για την προστασία των επικοινωνιών, με οποιοδήποτε στοιχείο για υποκλοπές".

    Σχολιάζοντα το non-paper που κυκλοφόρησε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία και αφορούσε την παραίτηση του κ. Γρ. Αναστασιάδη από τη ΔΕΗ, το χαρακτήρισε ανώνυμο λιβελογράφημα που στρέφεται εναντίον του Υπουργού Ανάπτυξης και της ΔΕΗ.

    Ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι παλαιότερα οι εφημερίδες δεν δημοσίευαν ανώνυμες επιστολές, αλλά χθες, όπως είπε, έφτασε ανώνυμη επιστολή στα δημοσιογραφικά γραφεία, που περιείχε ύβρεις και υιοθετήθηκε από κάποιους.

    Προκύπτει ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είπε και πρόσθεσε ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει το non-paper οφείλει να το πει. Αν δεν το κάνει τότε δημιουργούνται άλλα ερωτήματα, είπε.

    Για το ίδιο θέμα ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Γρ. Αναστασιάδης για την παραίτησή του, δεν υπάρχει καμιά αιχμή ή οσμή σκανδάλου. Και εκτίμησε ότι ο κ. Γρ. Αναστασιάδης παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ προκειμένου να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

    Στο μεταξύ στη δήλωση που έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με τα όσα ισχυρίσθηκε - επικαλούμενος τον εν λόγω βουλευτή - ο Κίμων Κουλούρης κατά του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.

    Δηλώσεις Πάνου Καμμένου για διαρροές - ΦΑΓΕ.

    «Απολύτως ψευδή» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, τα όσα του αποδόθηκαν περί διαρροών που αφορούσαν πολιτική στήριξη του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου από την γαλακτοβιομηχανία «ΦΑΓΕ».

    Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι στην πολιτική του ζωή, ουδέποτε χρησιμοποίησε έμμεσο τρόπο για να πει τις θέσεις του: «Δεκατρία χρόνια βουλευτής και είκοσι χρόνια ενασχολούμενος με τα κοινά, μιλούσα πάντοτε ευθέως, ανεξάρτητα αν έθιγα συμφέροντα - και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούσαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ. «Οτιδήποτε θα είχα να πω, θα το έλεγα ευθέως και όχι μέσω τρίτων. Τα αναγραφέντα δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική μου στάση μέχρι σήμερα».

    «Ελπίζω ότι ο κ. Κουλούρης θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν είχαμε τέτοια συζήτηση μαζί. Ήταν λάθος του, που ελπίζω να το διορθώσει» συμπλήρωσε ο κος Καμμένος, αναφέροντας μάλιστα ότι επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος του είπε πως επικαλέστηκε τη μαρτυρία του, «επειδή άκουσε κάποια συζήτηση πριν τρία χρόνια».

    Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της ΦΑΓΕ κου Φιλίππου, περί διακριτικής προεκλογικής υποστήριξής του «αν και δεν την είχε ανάγκη», ο . Καμμένος σχολίασε εκτιμώντας ότι «τα οικογενειακά θέματα δεν αφορούν τους πολίτες. Έχω τέσσερα παιδιά, είμαι παντρεμένος και δεν υπάρχει λόγος να ανακατεύουμε τέτοιες ιστορίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 September 2006 - 12:30:29 UTC