Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας
  • [02] «Ο πρωθυπουργός κρύβει την αλήθεια»

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας

    Συνεργασία με τον υπουργο Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο σε βουλευτές της ΝΔ.

    Νέα μείωση της ανεργίας αλλά και του ελλείμματος προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. Οι ενδείξεις της ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2006, φέρνουν τα ποσοστά ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 9%, από 9,6%, που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005, ανάφερε.

    Η Στατιστική Υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει το ποσοστό της ανεργίας τις επόμενες ημέρες.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο -όπως επισήμανε- δεν θα στηρίζεται στα αναθεωρημένα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αλλά στα παλαιά. «Οι εκτιμήσεις που έχουμε για το έλλειμμα το 2006 είναι ότι, επιτυγχάνουμε το στόχο του 2,6% με βάση το παλαιό ΑΕΠ, και όχι το αναθεωρημένο» είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για του χρόνου, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που είναι η περαιτέρω μείωση ελλείμματος στο 2,3%». Η εκτίμηση που κάνω είναι ότι, το έλλειμμα θα βρεθεί στο 2,4% του ΑΕΠ δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    Εντός του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο νέος επενδυτικός νόμος, ο οποίος θα ισχύει από το 2007. Όπως σημείωσε,ο υπουργός θα περιέχει μικρές βελτιώσεις του υπάρχοντος επενδυτικού νόμου ενώ θα βασίζεται στο νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων της ΕΕ.

    Εξάλλου, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε «λεπτές διαπραγματεύσεις» με την ΕΕ για την αναθεώρηση του 3ου Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων: Η φιλοσοφία μας είναι, τα χρήματα που θα πήγαιναν σε έργα τα οποία δεν έχουν ελπίδα υλοποίησης, να μεταφερθούν σε άλλα προγράμματα πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Τέλος, βεβαίωσε ότι πάνω από το 80% των πόρων από το Δβ ΚΠΣ θα πάει στην περιφέρεια.

    [02] «Ο πρωθυπουργός κρύβει την αλήθεια»

    Τη μαρίνα της Μυτιλήνης θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος περιοδεύει από χθες στο νομο Λέσβου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου του κινήματος για το δήμο Καλλονής, Γιάννη Βατού.

    «Ό πρωθυπουργός κρύβει την αλήθεια για να κρύψει τις ευθύνες του και κρύβεται από την πραγματικότητα γιατί δεν μπορεί να πάει την χώρα μπροστά», τόνισε χθες ο κ.Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Πλωμάρι.

    Κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα έργα και τις μέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την τελευταία τριακονταετία. «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας», τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

    «Ποιος πήγε τον τόπο μπροστά και ποιος τον πισωγύρισε;», ανέφερε,προσθέτοντας ότι ?το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω, θα σταματήσουμε την κατηφόρα?.

    Εκανε λόγο για εγκατάλειψη των αγροτών στο έλεος των μεσαζόντων από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα η ακρίβεια και οι φόροι πλήττουν την ελληνική οικογένεια.

    Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στον νομό Λέσβου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά κανένα νέο έργο, λέγοντας στην συνέχεια ότι «τρώνε από τα έτοιμα» και «κόβουν κορδέλες στα έργα που έλεγαν ότι είναι μακέτες του ΠΑΣΟΚ».

    Αναφερόμενος σε θέματα διαφθοράς, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «υπουργοί και στελέχη μένουν στις θέσεις τους ενώ έχουν τεράστιες ευθύνες» και τόνισε ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα δείξει μηδενική ανοχή και αντοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα το εκφράσει στις εκλογές, τόσο τις τοπικές όσο και τις εθνικές.

    Ο κ. Καραμανλής δείχνει τι σημαίνει δεξιά, το ίδιο και οι υπουργοί, τα γαλάζια στελέχη και οι «κουμπάροι», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι ?είναι κρίμα για τον τόπο, τον Έλληνα και την Ελληνίδα, να έχουμε μια κυβέρνηση που δεν μας αξίζει?.

    Κατηγόρησε την ΝΔ ότι μοίρασε υποσχέσεις προεκλογικά και τις ξέχασε μετεκλογικά, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «δεν μπορεί να κοιτάξει με ειλικρίνεια τον ελληνικό λαό», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι η ΝΔ έχει απογοητεύσει και τους δικούς της ψηφοφόρους.Η κυβέρνηση ευθύνεται για την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «πιστεύουν ότι με την συνεχή ανασφάλεια θα μπορέσουν να εξαγοράσουν συνειδήσεις».

    «Δεν δεχόμαστε να έχουμε πολίτες σε ομηρία. Η απασχόληση, η Παιδεία και η Υγεία είναι δικαίωμα», είπε ο κ. Γ.Παπανδρέου και επανέλαβε την μεγάλη σημασία μιας εκ των βασικών προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την ριζική αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «ο κύκλος της ΝΔ έκλεισε», τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα νέο ξεκίνημα με νέο αναπτυξιακό όραμα, στο κέντρο του οποίου θα είναι η επένδυση στον πολίτη, και υπογράμμισε ότι «το κεφάλαιο, το κράτος και οι τράπεζες να επενδύσουν στον ελληνικό λαό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 September 2006 - 4:30:20 UTC