Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση πραγματοποιεί το έργο της

  • [01] Αλογοσκούφης:H κυβέρνηση πραγματοποιεί το έργο της

    Παραμονή της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2007, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή (ΚτΕ) θεωρεί ότι με τον εν λόγω προϋπολογισμό, την εκπλήρωση των υποσχέσεων για ΕΚΑΣ και ΟΓΑ και την επικείμενη μεταρρύθμιση της φορολογίας φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της για την οικονομία αυτή την τετραετία.

    Στην ερώτηση, αν ο προϋπολογισμός του 2008 είναι πολιτικά "fair" να καταρτιστεί από κυβέρνηση με νωπή εντολή, αφού ο απώτατος χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών είναι ο Μάρτιος του 2008, ο κ Αλογοσκούφης απαντά ότι "γεγονός είναι ότι ο επόμενος προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι και πάλι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή. Τώρα αν υπονοείτε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν από την κατάρτιση του προϋπολογισμού, αυτό εγώ δεν το γνωρίζω". Και προσθέτει ότι "γνωρίζω ότι το έργο μας στην οικονομία για την παρούσα τετραετία ολοκληρώνεται με τον προϋπολογισμό του 2007. Ολα τα υπόλοιπα είναι πολιτικές αποφάσεις που μπορεί να λάβει μόνον ο πρωθυπουργός".

    "Ουσιαστικά εξαγγέλλει πρόωρες εκλογές", εκτιμά η εφημερίδα σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού.

    Η συζήτηση για την έξοδο από την επιτήρηση της ΕΕ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομίας, θα αρχίζει μετά τον Μάρτιο του 2007, όταν θα έχει κλείσει οριστικά το 2006. Για το τρέχον έτος δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το έλλειμμα θα είναι κάτω από το 3%, τονίζει ο κ Αλογοσκούφης. Η αβεβαιότητα αφορά τις προβλέψεις που θα κάνει η Επιτροπή για το έλλειμμα το 2007, αλλά εμείς βεβαίως θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις.

    Ο κ Αλογοσκούφης προσθέτει για το θέμα αυτό ότι έχουμε κάνει μια εντυπωσιακή προσαρμογή. Θεωρώ ότι το παράδειγμα της Ελλάδας είναι μοναδικό στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή να κάνουμε τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, με παράλληλη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας, χωρίς προβλήματα στον πληθωρισμό, και μάλιστα σε μια περίοδο στασιμότητας στην Ευρώπη και με οξυμένη πετρελαϊκή κρίση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρεται επίσης: Στη διαφθορά, λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. "Δεν μπορεί δηλαδή να αντιμετωπιστεί όταν το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για διαφθορά επί των ημερών του".

    Στα υψηλότερα επιτόκια των ελληνικών τραπεζών απο τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Οικονομίας αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα και θεωρεί ότι πρέπει 1. να αυξηθεί ο ανταγωνισμός -στο οποίο συμβάλλει η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, η εξυγίανση της ΑΤΕ και η ενδυνάμωση του ΤΤ- και 2. να υπάρξει καλύτερη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, η οποία δεν μπορεί να μοιράζεται στο υπουργείο Εμπορίου και την Τράπεζα της Ελλάδας. "Θα πρέπει την εποπτεία να την αναλάβει κυρίως η ΤτΕ", τονίζει ο κ Αλογοσκούφης.

    Στον ΟΤΕ, λέγοντας ότι θα οριστεί σύμβουλος το επόμενο δεκαπενθήμερο και στη ΔΕΗ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα αποκρατικοποίησης αυτή την τετραετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 September 2006 - 10:30:18 UTC