Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αριστοτέλης Ωνάσης - Πέρα από το μύθο του"

  • [01] "Αριστοτέλης Ωνάσης - Πέρα από το μύθο του"

    Σύσσωμος ο εφοπλιστικός και βιομηχανικός κόσμος της χώρας, εκπρόσωποι του Υπουργικού Συμβουλίου, γιατροί, καλλιτέχνες, παραβρέθηκαν στα λαμπρά εγκαίνια της έκθεσης "Αριστοτέλης Ωνάσης: Πέρα από το μύθο του" που τέλεσε, χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μουσείο Μπενάκη.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευε η σύζυγός του Νατάσα και τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μουσείου ο υπουργός Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου.

    "Ο Αριστοτέλης Ωνάσης άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων. Ήταν και παραμένει ένας αυθεντικός θρύλος που συγκέντρωνε τις αρετές και τα πάθη του ελληνικού λαού", είπε ο πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας την έκθεση, - αφιέρωμα στα 30 χρόνια από το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και 30 χρόνια από την ίδρυση του κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

    Το έργο του ιδρύματος Ωνάση και η έκθεση του σχετίζονται άμεσα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και κατέληξε ευχόμενος "ο δυναμισμός και το επιχειρηματικό πνεύμα, η θερμή επιθυμία του Ωνάση να προσφέρει στην πατρίδα, να συνεχίσουν να εμπνέουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες".

    "Σήμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός , μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να απαντήσουμε - το να καταστήσουμε την Ελλάδα προνομιακό προορισμό επιχειρηματικής δράσης - διατηρεί στην ουσία της τα ίδια χαρακτηριστικά με την εποχή που ο Ωνάσης, ως μετανάστης, ξεκινούσε την οικονομική του αυτοκρατορία στην Αργεντινή.

    Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει και απαιτεί την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του Ελληνισμού, στην πατρίδα και το εξωτερικό, σε μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια.

    Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, που ευνοούν την ενεργή σύμπραξη των φορέων του ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων για μια ισχυρότερη οικονομία, σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

    Η δέσμευσή μας να καλλιεργήσουμε έναν νέο πολιτισμό συμμετοχής, μια ευρεία κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου, παρέχοντας κάθε δυνατό κίνητρο ώστε να διευκολυνθούν αξιόλογες δράσεις και πρωτοβουλίες - για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την Υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη - είναι αυτονόητη και δεδομένη" , ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Η έκθεση αναδεικνύει από τη μια τον άνθρωπο Ωνάση, μέσα από άγνωστες επιστολές, φωτογραφίες, προσωπικά του αντικείμενα και την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ήταν θρύλος, μύθος, άνθρωπος πέρα από τα όρια κυρίως όμως Άνθρωπος και Έλληνας, είπε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης , Αντώνης Παπαδημητρίου.

    "Αυτόν τον διορατικό και καλλιεργημένο νου, τον άνδρα που ήξερε να γοητεύει θέλουμε να δείξουμε με την έκθεση, συνέχισε ο ίδιος και τόνισε ότι "η αρχική πρόθεση και πράξη του ιδρυτή προκαθορίζουν το Ίδρυμα και το δεσμεύουν".

    Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, ο βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η δημιουργός του μουσείου Γουλανδρή, Ντόλυ Γουλανδρή, ο Γεώργιος Γράτσος πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής, ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου , ο ακαδημαϊκός-χειρουργός Γρηγόρης Σκαλκέας , ο γιατρός Ευτύχιος Βορίδης, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός με τη σύζυγό του Βάσω Παπαντωνίου, η τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν και πολλοί άλλοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 October 2006 - 12:30:22 UTC