Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών
  • [02] Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για το Ιντερνετ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τους βουλευτές της ΝΔ Αρ. Καρρά, Γ. Τραγάκη και Π. Παναγιωτόπουλο που αποτελούν την επιτροπή της ΚΟ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο.

    Την κοινή βούλησή τους να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, με αποσαφήνιση των ποσοστών της εταιρίας που θα τον διαχειριστεί και επίλυση των υπολοίπων λεπτομερειών εντός του 2006, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ρωσίας Κώστας Καραμανλής και Μιχαήλ Φραντκόφ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

    Προηγουμένως ο Ρώσος πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που επισήμανε τη μεγάλη σημασία του σχεδιαζόμενου πετρελαιαγωγού και την ελπίδα του να τελειώσει η σχετική διαδικασία εντός του έτους.

    Στις συνομιλίες Καραμανλή - Φραντκόφ συζητήθηκε επίσης η ανανέωση της συμφωνίας προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία μετά το 2016.

    Μιλώντας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο κ. Φραντκόφ χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό όχι μόνο για τις τρεις χώρες που συμμετέχουν, αλλά και για την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

    Υπογράμμισε ότι ο πετρελαιαγωγός συμπληρώνει τα υπάρχοντα δρομολόγια, προσφέρει μία επιπρόσθετη δυνατότητα και θα δώσει συμπληρωματικές ευκαιρίες τόσο στους προμηθευτές πετρελαίου όσο και στους καταναλωτές στην Ευρώπη.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το έργο υψίστης σημασίας για όλη την Ευρώπη και εξέφρασε την ελπίδα για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του.

    Ο Κ. Καραμανλής συζήτησε επίσης με το Ρώσο ομόλογό του την κατάσταση στα Βαλκάνια και τον Καύκασο και υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση της Ρωσίας στα σχέδια συνεργασίας του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) και της ΕΕ, όπως και στην ελληνική πρόταση για τη δημιουργία περιφερειακού οδικού δακτυλίου γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα ("Δρόμος των Αργοναυτών").

    Μετά τις συνομιλίες υπεγράφη συμφωνία για την τουριστική συνεργασία και για την αποπληρωμή χρεών της ρωσικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα συμφωνίας για εξαγωγή ελληνικών κρασιών στη Ρωσία.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αμοιβαία συμπάθεια των δύο λαών, την πνευματική τους εγγύτητα και τις ιστορικές κοινές ρίζες, που συνιστούν μία καλή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

    Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε, στις δηλώσεις του, στρατηγικές τις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας και υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές ή παρεμφερείς θέσεις στα περισσότερα διεθνή ζητήματα και στενή διμερή συνεργασία και αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων.

    [02] Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για το Ιντερνετ

    Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, Κώστα Σκανδαλίδη όπου θα γίνει η παρουσίαση της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, για ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ, θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    To ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, για φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο για όλους, η οποία προσφέρει εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ασύρματη σύνδεση.

    Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργεί τους «Ηλιότοπους», μία πύλη στη γνώση, την επικοινωνία και τη σύγχρονη τεχνολογία, που εγκαθίστανται, σε περισσότερα από 50 σημεία, μέχρι στιγμής, σε όλη την Ελλάδα, hotspots, δηλαδή παρόχους wi-fi, ασύρματης υψηλής πιστότητας σύνδεσης με το διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.

    Οι «Ηλιότοποι» εγκαθίστανται αρχικά στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων συνδυασμών Νομαρχών και Υπερνομαρχών που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ καθώς και συνδυασμών μεγάλου αριθμού Δημάρχων. Μετά τις εκλογές, οι «Ηλιότοποι» θα λειτουργήσουν -σε μεγαλύτερο ακόμη αριθμό- στις τοπικές, δημοτικές και νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ο χρήστης με μια απλή διαδικασία θα προμηθεύεται εντελώς δωρεάν κωδικό πρόσβασης που θα του δίνει την δυνατότητα απεριόριστης, σε χρόνο και σε όγκο μεταφοράς δεδομένων, σύνδεσης στο Διαδίκτυο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 October 2006 - 4:30:22 UTC