Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις
  • [02] Ενα δυστύχημα ξυπνά μνήμες στη Νέα Υόρκη

  • [01] ΚΚΕ: Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

    Περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, επισκέπτεται το πρωί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το απόγευμα, θα μεταβεί στο νομό Κιλκίς. Θα περιοδεύσει σε χωριά του νομού, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κιλκίς.

    Οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στο χώρο της Παιδείας πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν, ως απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό, τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΚΚΕ, με αφορμή τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

    Το ΚΚΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλεί όλους τους εργαζομένους να στηρίξουν τα αιτήματα και τον αγώνα των εκπαιδευτικών και να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις κυβερνητικές απειλές και τα κατασταλτικά σχέδια και προθέσεις, απαιτώντας να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

    Να γίνουν τα αιτήματα και η πάλη για την Παιδεία κριτήριο ψήφου και στις εκλογές, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Ενα δυστύχημα ξυπνά μνήμες στη Νέα Υόρκη

    Ο εφιάλτης εκατομμυρίων νεοϋορκέζων επέστρεψε χθες το βράδυ. Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα ψηλό κτήριο στην Νέα Υόρκη. Μια έκρηξη. Μια μπάλα φωτιάς. Πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού. Και βλέμματα που έψαχναν τον ορίζοντα: βλέπει κανείς άλλο αεροπλάνο;

    Οι μετοχές άρχισαν μια ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μόλις οι χρηματιστές είδαν τις εικόνες στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Πολίτες στο Άπερ Ιστ Σάιντ, όπου έπεσε το αεροσκάφος, άρχισαν "να ουρλιάζουν και να τρέχουν", είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. "Ο δρόμος γέμισε με μαύρο καπνό, από το έδαφος ως τον ουρανό, κάτι που φυσικά μου θύμισε όσα είχαν συμβεί πριν πέντε χρόνια. Η κορυφή του κτηρίου άρχισε να καίγεται, επικρατούσε χάος στο δρόμο".

    Με μια ανάσα ανακούφισης, οι μετοχές επέστρεψαν σε κανονικές τιμές λίγη ώρα αργότερα - όταν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Όμως οι αντιδράσεις και ο φόβος στους δρόμους αποκάλυψαν, για άλλη μια φορά, πόσο έχουν εντυπωθεί στην συλλογική μνήμη τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Όταν το μικρό τετραθέσιο αεροσκάφος Cirrus SR 20 που πιλόταρε ο 34χρονος διάσημος παίκτης του μπέιζμπολ Κόρι Λιντλ, πίτσερ των Νιου Γιορκ Γιάνκις, μαζί με τον δάσκαλό του, έπεσε στο κτήριο, στην πόλη επικράτησε συνεγερμός. Εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες συνέρευσαν στην περιοχή του δυστυχήματος, αποκλείοντάς την. Οι σειρήνες που ούρλιαζαν γέμισαν την πόλη. Ελικόπτερα πετούσαν κάνοντας κύκλους γύρω από ουρανοξύστες. Ο κόσμος σταματούσε στο δρόμο κοιτώντας τον ουρανό, αβέβαιος, φοβισμένος.

    Σιγά-σιγά, έγινε γνωστό ότι αυτή την φορά δεν ήταν τρομοκράτες στο πιλοτήριο. Αλλά αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα ο ναύαρχος Τιμ Κίτινγκ, ο διοικητής της βόρειας διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, έστειλε μαχητικά να περιπολούν τον εναέριο χώρο πόλεων στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Πατάκης, δέχθηκε θετικά την αποστολή των μαχητικών. "Βρισκόμαστε σε πόλεμο, και πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε", είπε στο Fox News.

    Σαν από θαύμα, στο 54ώροφο κτήριο δεν σκοτώθηκε κανείς - ακόμη και οι δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο πολυτελές διαμέρισμα που χτυπήθηκε από το αεροσκάφος. Είναι "λίγο αναστατωμένοι", σχολίασε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ, ο οποίος είχε συνομιλία μαζί τους. "Είμαστε πολύ τυχεροί, νομίζουμε, που δεν ήταν πάνω από δύο άνθρωποι" που σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ.

    Οι κάτοικοι του κτηρίου Μπελαίρ -όπου το διαμέρισμα πωλείται έναντι 4,8 εκατ. δολαρίων- το εκκένωσαν χρησιμοποιώντας τους ανελκυστήρες. Στο κτήριο του ΟΗΕ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, διπλωμάτες και εργαζόμενοι στα Ηνωμένα Έθνη καλούσαν τα μέλη του προσωπικού και τους επισκέπτες να μην πανικοβληθούν. Δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν χρειαζόταν να εκκενώσουν το κτήριο.

    Δεν είναι σαφές το πώς συνέβη το δυστύχημα. Ένας πιλότος που είδε το δυστύχημα από το έδαφος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι παρακολούθησε τον πιλότο να κάνει πολύ απότομους ελιγμούς πολύ κοντά στο έδαφος και πρόσθεσε πως έμοιαζε να είναι απελπισμένος και να προσπαθεί να επιστρέψει στο κοντινότερο αεροδρόμιο.

    Ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Γιάνκις, Τζορτζ Στάινμπρενερ, εξέφρασε την θλίψη του για "αυτή την φρικτή και σοκαριστική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους" και πρόσθεσε ότι εκφράζει "τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του [Λιντλ] Μέλανι και τον γιό του Κρίστοφερ".

    Το Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι δέχθηκε 21 τραυματίες - 15 πυροσβέστες, έναν αστυνομικό και πέντε πολίτες.

    Το 1979, ο κάτσερ των Γιάνκις Θέρμαν Μάνσον είχε σκοτωθεί σε ηλικία 32 ετών, όταν ένα αεροσκάφος που πιλόταρε συνετρίβη στο περιφερειακό αεροδρόμιο Άκρον-Κάντον στο Οχάιο, ενώ εξασκείτο στις απογειώσεις και τις προσγειώσεις.

    Ο Λιντλ είχε πει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα ότι οι οπαδοί της ομάδας δεν θα έπρεπε να ανησυχούν ότι θα του συνέβαινε το ίδιο, επιμένοντας ότι το αεροσκάφος του είναι ασφαλές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 October 2006 - 6:30:20 UTC