Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού
  • [02] Κλίμακιο του ΠΑΣΟΚ στο Ασκληπιείο

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει στις 11.00 το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη και των Γραμματέων των υπουργείων. Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας Ευ.Βουλγαράκη.

    Διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, είναι οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της υγείας, δήλωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό.

    Ο κ.Δ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στον Νοέμβριο στη Βουλή, ενώ προωθείται η πρωτοβάθμια φροντίδα με την οποία, όπως είπε, εγκαινιάζεται το νέο ΕΣΥ στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, προανήγγειλε τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών δομών, τόσο στα κεντρικά νοσοκομεία, όσο και στους αποκεντρωμένους σχηματισμούς, ενώ αναφερόμενος στην κάρτα αναπηρίας, είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκεται με σεβασμό απέναντι στις κατηγορίες συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης υποστήριξης.

    Οσον αφορά τις προμήθειες και το "φακελλάκι", ο υπουργός έκανε λόγο για φαινόμενα του παρελθόντος τα οποία θα τελειώσουν σε συνεργασία με τους πολίτες και με την επαρκή λειτουργία και αποδοτικότητα του συστήματος. Για πλαστή πραγματικότητα που παρουσιάζει η ΝΔ, έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Κλίμακιο του ΠΑΣΟΚ στο Ασκληπιείο

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, την συντονίστρια του Τομέα Υγειάς της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, και βουλευτές του ΚΤΕ Υγείας, θα επισκεφθεί σήμερα, το Ασκληπιείο Βούλας.

    Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την υπόθεση της προώθησης συμφωνίας, μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Διαγνωστικού - Θεραπευτικού Κέντρου «Υγεία», για ανέγερση Ιδιωτικού Μαιευτηρίου και άλλων υπηρεσιών υγείας στον χώρο του Ασκληπιείου, με τη μέθοδο της αντιπαροχής.

    Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, οι προσπάθειες διαμόρφωσης κοινής εξωτερικής πολιτικής και οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέ Μπορέλ.

    "Αλλάξαμε σκέψεις και απόψεις για τη στασιμότητα της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση αλλά και την αδυναμία της να έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα στην σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα",δήλωσε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι "τονίσαμε και υποσχέθηκα ότι θα βοηθήσω και εγώ ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα όραμα των σοσιαλιστών για το μέλλον της ΕΕ".

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι ένα δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν "η παρατεταμένη αδυναμία που δείχνει τελευταία η ΕΕ να διαμορφώσει μια κοινή εξωτερική πολιτική και στάση στα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας αλλά και στη γύρω περιοχή όπως στη Μέση Ανατολή".

    Σε ό,τι αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις, τις οποίες χαρακτήρισε μεγάλο ζήτημα για εμάς στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως "συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, καθαρές κουβέντες, με την Τουρκία, ότι ναι μεν έχουμε όλοι μας πει και το θέλουμε αυτό να έχει μια ευρωπαϊκή πορεία, αλλά έχει και υποχρεώσεις και αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να περάσει η ΕΕ προς την τουρκική πλευρά".

    Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Μπορέλ γιατί η πρώτη του δράση την ημέρα που ανέλαβε ήταν να υπογράψει την ολυμπιακή εκεχειρία καθώς και διότι, όπως είπε, θέλει να συμβάλλει στην ενημέρωση των δημάρχων και νομαρχών που έχει στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τα ευρωπαϊκά δρόμενα.

    Τέλος, είπε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και εκπαιδευτικά ταξίδια για όλα αυτά τα στελέχη της αυτοδιοίκησης για "να ενδυναμώσουμε την έννοια της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας" .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 November 2006 - 5:30:21 UTC