Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ.Αλογοσκούφης ενημερώνει για το Δ΄ΚΠΣ
  • [02] Αλαβάνος:Καθιέρωση του 5% για την Παιδεία
  • [03] Αυτοκτόνησε διευθυντής σχολείου από ευθιξία

  • [01] Ο Γ.Αλογοσκούφης ενημερώνει για το Δ΄ΚΠΣ

    Τις επιμέρους διατάξεις και τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς ( όπως θα ονομάζεται το Δ΄ΚΠΣ) θα παρουσιάσει το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας.

    Νωρίτερα, στις 9.30 ο κ. Γ.Αλογοσκούφης θα μιλήσει στο συνέδριο του Euromoney, με θέμα «Ελλάδα 2006: Μια πύλη για επιχειρήσεις», που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία»

    Οι αεροπορικές συνδέσεις Αθήνας-Πεκίνου και Αθήνας- Χονγκ Κονγκ, το "άνοιγμα" των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης για τα κινεζικά προϊόντα και η συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τα κινεζικά χρηματιστήρια (Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ), είναι μερικές από τις συμφωνίες που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, κ.Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των προσλήψεων για τους δημοσιονομικούς ελεγκτές, λέγοντας οτι η στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, και δεν παρακάμπτεται η διαδικασία του.

    Τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Οικονομίας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, για το ενιαίο μισθολόγιο.

    Στο θέμα των προσλήψεων αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, κ.Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας οτι όσον αφορά τις ΔΕΚΟ όλες οι προσλήψεις γίνονται από το ΑΣΕΠ. Ξεκαθάρισε επίσης, οτι για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν γίνονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα.

    [02] Αλαβάνος:Καθιέρωση του 5% για την Παιδεία

    Να προχωρήσει στην καθιέρωση του 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία και να αποσύρει την τροποποίηση του άρθρου 16, που θα επέτρεπε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    Για άλλη μια φορά οι δάσκαλοι έδειξαν μεγαλύτερη συναίσθηση ευθύνης από την κυβέρνηση τόνισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

    Στο μεταξύ, εκ μέρους της Π.Γ. του ΣΥΝ, το μέλος της, Πάνος Τριγάζης, επικοινώνησε με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του κόμματος στην αιματηρή επίθεση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας εναντίον απεργών δασκάλων στην Οαχάκα. Ο ΣΥΝ θα απευθύνει και έγγραφη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση του Μεξικού μέσω του Μεξικάνου Πρεσβευτή.

    [03] Αυτοκτόνησε διευθυντής σχολείου από ευθιξία

    Ενας διευθυντής σχολείου στην Ιαπωνία αυτοκτόνησε όταν το σχολείο του βρέθηκε να είναι ένα από τα εκατοντάδες που δεν έκαναν όλα τα απαιτούμενα μαθήματα, ώστε οι μαθητές του να μπορούν να εστιάσουν στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

    "Δεν ήταν λάθος των μαθητών. Σας ζητώ να ασχοληθείτε με αυτό με τρόπο που δεν θα αποτελεί μειονέκτημα για τους μαθητές" φέρεται να έχει γράψει στο σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει ο 58χρονος διευθυντής του σχολείου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε να κρέμεται σε δέντρο, σε δάσος κοντά στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός παιδείας Μπουνμέι Ιμπουκι, μετά από έρευνα στα 5170 από τα 5408 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, βρέθηκε ότι σε 461 η διεύθυνση αδιαφορούσε για το αναλυτικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα περίπου 80.000 μαθητές να μην κάνουν όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα.

    Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας είναι γνωστό για την "κόλαση των εξετάσεων" στις οποίες υποβάλλει τους μαθητές, ώστε να εισέλθουν στα κορυφαία πανεπιστήμια που εξασφαλίζουν δουλειές σε μεγάλες εταιρείες και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του έχουν φέρει μικρά αποτελέσματα.

    Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η πίεση στα σχολεία να ετοιμάσουν τους μαθητές τους για τα καλά πανεπιστήμια είναι ο βασικός παράγοντας που αγνοούνται τα μαθήματα τα οποία αν και είναι υποχρεωτικά στα σχολεία, δεν εξετάζονται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

    Σε κάθε περίπτωση το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο και το πρόβλημα των πολλών αυτοκτονιών των μαθητών.

    Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, ο οποίος ανέλαβε τον προηγούμενο μήνα, έχει αναγάγει την εκπαίδευση σε πυλώνα της εσωτερικής του πολιτικής καθώς δηλώνει ότι χρειάζεται περισσότερο ενδιαφέρον για τον πατριωτισμό και τις παραδοσιακές αξίες της Ιαπωνίας ενώ συνέστησε και συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την αναζωογόνηση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, το οποίο πάντως τα τελευταία χρόνια δείχνει να υποχωρεί φέρνοντας στην επιφάνεια ανησυχίες για την ανταγωνιστικότητα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 November 2006 - 7:30:21 UTC