Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμιο Φόρουμ για τo διαδίκτυο

  • [01] Παγκόσμιο Φόρουμ για τo διαδίκτυο

    Την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα προκειμένου να επεκταθούν τα ευρυζωνικά δίκτυα και στην περιφέρεια της χώρας, αλλά και την επιτυχία που σημειώθηκε, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη χρήση του διαδικτύου, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (IGF), που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι.

    Όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Ελλάδα έχει κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα μεταξύ περιφέρειας και αστικών περιοχών σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου. Το πρόβλημα, όπως είπε, εστιάζεται στο ότι θέλουμε να δώσουμε και κίνητρα για παροχή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα. Ο Μ.Λιάπης τόνισε ότι, με αφορμή τη διεξαγωγή του IGF στην Αθήνα, "την τελευταία εβδομάδα οι Ελληνες έμαθαν πιο πολλά για το Ιντερνετ και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη χρήση του".

    Σε ό,τι αφορά τον ανοιχτό χαρακτήρα του διαδικτύου (openness), ο Μ.Λιάπης ανέφερε ότι "δεχόμαστε πως πρέπει να υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο Ιντερνετ αλλά, από την άλλη, θα πρέπει να υπάρχουν αρχές και κανόνες που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια". Όπως είπε, είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να συζητήσουμε τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διαχειριστούμε το Ιντερνετ προς όφελος της δημοκρατίας.

    Ο κ.Λιάπης σημείωσε ότι "εμείς θέλουμε να διαμορφώσουμε αρχές, είναι όμως ένα σύνθετο θέμα και δεν είναι εύκολο να γίνει μια συννενόηση σε παγκόσμιο επίπεδο". Όπως τόνισε όμως, "δεν είναι ουτοπία, αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να γίνει και αυτές τις μέρες είχαμε θετικά μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση, από πολλές πλευρές του πλανήτη".

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στο αίτημα της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Αμνηστίας (η οποία συμμετέχει στις εργασίες του Φόρουμ) για συνάντηση μαζί του. Ο Μ.Λιάπης απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το σχετικό αίτημα. Όπως είπε, έχοντας διατελέσει 20 χρόνια βουλευτής, είναι ανοιχτός στην αντίθετη άποψη και δήλωσε κατηγορηματικά ότι είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος από το υπουργείο θα δεχτεί την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

    Λίγο αργότερα, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας ανήρτησαν πανό μέσα στο χώρο διεξαγωγής του IGF διαμαρτυρόμενοι για το ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, Νιτίν Ντεσάι, τόνισε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φόρουμ) έχει ως στόχο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως σημείωσε, "αν και το IGF δεν έχει νομοθετική εξουσία, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συμμαχιών, οι οποίες θα επηρεάσουν τους αρμόδιους που λαμβάνουν τις αποφάσεις".

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το επόμενο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2007 στο Ρίο της Βραζιλίας, ενώ τα δύο επόμενα έτη θα το φιλοξενήσουν η Ινδία και η Αίγυπτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 November 2006 - 17:30:23 UTC