Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στο Παρίσι ο Γ.Παπανδρέου

    Προσκεκλημένος της κας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παραβρέθηκε στην πανηγυρική συνεδρίαση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έγινε σήμερα στο Παρίσι, κατά την οποία οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι επικύρωσαν την υποψηφιότητα της κας Ρουαγιάλ για τις προεδρικές εκλογές.

    Της συνεδρίασης προέδρευσε ο πρώην πρωθυπουργός, επί Μιτεράν και βετεράνος του κόμματος κ. Πιέρ Μορουά. Προσκαλώντας τον κ. Παπανδρέου στο βήμα ο κ. Μορουά υπενθύμισε ότι ο ίδιος για εννέα χρόνια είχε την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υποσχέθηκε στον νυν πρόεδρό της την πλήρη συμπαράσταση των Γάλλων σοσιαλιστών στο έργο του.

    Μιλώντας στα γαλλικά ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η επιλογή μιας δυναμικής γυναίκας στην υποψηφιότητα για την προεδρία έχει μεγάλη συμβολική αξία, αποτελεί μία επαναστατική χειρονομία. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχει ένα όραμα για τη Γαλλία και για τους συμπολίτες της. Έχει το όραμα της συμμετοχικής δημοκρατίας, το οποίο συμμερίζομαι ολοκληρωτικά", είπε ο κ. Παπανδρέου προκαλώντας τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

    Πρόσθεσε ότι με τις επιλογές της Σεγκολέν Ρουαγιάλ οι Γάλλοι σοσιαλιστές γίνονται "πρωτοπόροι" βάζοντας τα θεμέλια για νέες προοπτικές και νέες ελπίδες για την αριστερά και την Γαλλία.

    " Η ανανεωμένη μοντέρνα αριστερά, είπε, καλείται να δώσει σήμερα στους λαούς ένα νέο όραμα για την κοινωνία".

    Για τον κ. Παπανδρέου η αριστερά είναι εκείνη που θα μπορέσει να εξασφαλίσει στους λαούς, κοινωνική συνοχή, αειφόρο ανάπτυξη, δικαιοσύνη χωρίς φανατισμούς και αποκλεισμούς, και εκπαίδευση βασισμένη στις μεγάλες αξίες.

    Κατέληξε λέγοντας ότι "αυτή η νέα σελίδα για την αριστερά αρχίζει στη Γαλλία , χώρα της ελευθερίας και της ανοχής με τη νίκη της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις προεδρικές εκλογές".

    Ο κ. Παπανδρέου χαιρέτησε στη συνέχεια τον γενικό γραμματέα του κόμματος κ. Φρανσουά Ολάντ για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο το κόμμα του διεξήγαγε τις προκαταρτικές εκλογές, και εν μέσω χειροκροτημάτων πρόσθεσε:

    "Το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας ενός μοντέρνου κόμματος. Η υποδειγματική διαδικασία των εκλογών που διεξήγαγε μας πλούτισε με ιδέες, με συζητήσεις υψηλού επιπέδου , που συνέβαλαν στην ανανέωση των ιδεών της μοντέρνας αριστεράς μπρος στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως είναι η παγκοσμιοποίηση".

    Συμπλήρωσε λέγοντας ότι και στο δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, "έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αναδιοργάνωσης. Μία διαδικασία για μία πιο ενεργητική συμμετοχή, όπως άλλωστε και στο Ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα".

    Ο κ.Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, λέγοντάς της ότι η εκλογή της "έχει εμπνεύσει πολλούς πολίτες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, έχει εμπνεύσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες που επιθυμούν μία δίκαιη κοινωνία, ένα δίκαιο κόσμο. Έχουμε ανάγκη μία γαλλική φωνή, δυνατή και προοδευτική μέσα στον κόσμο", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 November 2006 - 15:30:25 UTC