Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερίδα με θέμα "Εικόνα της Σύγχρονης Ελλάδας"

  • [01] Ημερίδα με θέμα "Εικόνα της Σύγχρονης Ελλάδας"

    Την 10η Συνάντηση ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφων σε ξένα ΜΜΕ χαιρέτισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες Ημερίδας που, με αφορμή τη συνάντηση, διοργανώνεται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και έχει θέμα την "Εικόνα της Σύγχρονης Ελλάδας".

    "Η ελληνική σας καταγωγή είναι όχι μόνο μία ανεξάντλητη δεξαμενή πλούτου, αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά σας. Αυτό το εργαλείο θέλουμε να σας βοηθήσουμε να το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", είπε ο κ. Ρουσόπουλος, καλωσορίζοντας τους ομογενείς δημοσιογράφους και τους προέτρεψε να δουν τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ως συνεργάτες στη δουλειά τους και να καταθέσουν σ' αυτούς τις δικές τους προτάσεις για μία αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία, όπως είπε.

    Εσείς καλύτερα από τον καθένα μπορείτε να μεταφέρετε τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο. Της σύγχρονης Ελλάδας που αναπτύσσεται και ευημερεί", ήταν το μήνυμα του κ. Ρουσόπουλου και συνέχισε: "Της Ελλάδας που μετά από πολλά χρόνια διαμορφώνει ένα νέο ασφαλές πλαίσιο για ξένες επενδύσεις και επιχειρηματικές δράσεις. Της Ελλάδας που εργάζεται έχοντας ως στόχο να ξαναγίνει διεθνές κέντρο παιδείας και πολιτισμού και που στο διεθνές περιβάλλον το μόνο που διεκδικεί είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών", τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, διαβεβαιώνοντας ότι "η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες των όπου γης Ελλήνων".

    Τις εργασίες της Ημερίδας συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε το ρόλο της ελληνικής διασποράς ιδίως στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ.

    Ο κ. Λειβαδάς έδωσε, από την πλευρά του, την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, επισημαίνοντας το ρόλο της "ως πύλη εισόδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, χάρη στις οικονομικές της επιδόσεις, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη γεωστρατηγική της θέση".

    Εισηγητές στην Ημερίδα είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Πλούταρχος Σακελλάρης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών Παναγιώτης Κοντογιάννης και Λευτέρης Ανδριτσάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Πολιτισμού Άλκηστις Σουλογιάννη, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Χάρης Κοκκώσης και ο γενικός διευθυντής Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών Αλέξης Γαληνός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 November 2006 - 19:30:24 UTC