Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Λετονία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο πρωθυπουργός
  • [02] Με τον Τ.Ερντογάν συναντήθηκε ο Πάπας

  • [01] Στη Λετονία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

    Στη Ρίγα της Λετονίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ με αντικείμενο τη νέα στρατηγική, τις προτεραιότητες και τα μέτρα εκσυγχρονισμού της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

    Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να συναντηθεί με Γάλλο πρόεδρο Ζάκ Σιράκ και άλλους ξένους ηγέτες.

    Ο πρωθυπουργός το πρωί προήδρευσε της κυβερνητικής επιτροπής, που συνεδρίασε με αντικείμενο τη μεταναστευτική πολιτική.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών κ.Π. Παυλόπουλος έκανε γνωστό ότι δίδεται ακόμη μία ευκαιρία στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας παρανόμως να νομιμοποιηθούν, καθώς παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/4/2007. Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις νομιμοποίησης 180 χιλιάδες μετανάστες.

    Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι για το θέμα των παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικά, δεν είναι δογματικό, δεν έχει αγκυλώσεις και είναι ανοικτό σε αλλαγές που επιλύουν το πρόβλημα.

    Επισήμανε, ακόμη ότι στόχος των διατάξεων που εγκρίθηκαν αποτελεί η μείωση της γραφειοκρατίας και η ένταξη των μεταναστών όσο πιο ομαλά γίνεται, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η μείωση των παραβόλων και των προστίμων και η διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης με συγκεκριμένα μέτρα.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι εάν οι μετανάστες μπορούν να αποδείξουν με δημόσιο έγγραφο, το οποίο δεν αμφισβητείται, την παραμονή τους στη χώρα μέχρι τις 31/12/2004, ή εάν διαθέτουν ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους, ληξιαρχική πράξη γάμου, αίτηση για άδεια παραμονής σε περιφέρεια ή απόδειξη φοίτησης των παιδιών τους σε σχολείο, μπορούν να νομιμοποιηθούν.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια για να καλύψουμε μία 10ετία και τομές που δεν έγιναν απο την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ σήμερα, επισήμανε, η χώρα μας έχει ένα σύγχρονο νόμο μεταναστευτικής πολιτικής έναντι ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μακρά παράδοση στη μετανάστευση, αλλά είναι δογματικές.

  • Μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Τουρκία.

    Η κ. Μπακογιάννη ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί σε ήρεμο κλίμα η επίσκεψη και να είναι καρποφόρες οι συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ευρώπη παρακολουθεί με ενδιαφέρον την επίσκεψη, όπως γενικότερα την πορεία της Τουρκίας.

    [02] Με τον Τ.Ερντογάν συναντήθηκε ο Πάπας

    "Άκρως σημαντική είναι η επίσκεψη του Πάπα στην Τουρκία και θα δώσει στον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με τον Πάπα Βενέδικτο.

    Ο Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον Πάπα και ακολούθησε η συνάντηση. Μετά από αυτήν και πριν αναχωρήσει για τη Λετονία και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις και υπογράμμισε ότι η Τουρκία «έχει κάνει ήδη τις αναγκαίες προετοιμασίες για την καλύτερη υποδοχή του Πάπα».

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της «συμμαχίας των πολιτισμών» και τόνισε πως υπό αυτή την έννοια «η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μεγάλο γεγονός».

    Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση, απευθυνόμενος στον Πάπα, ζήτησε την υποστήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, για να απαντήσει ο Βενέδικτος λέγοντας πως δεν είναι πολιτικός, αλλά ότι υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Ο ποντίφικας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους του πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη πως η επίσκεψή του έχει στόχο το "διάλογο, την αδελφοσύνη, μια δέσμευση για κατανόηση ανάμεσα στους πολιτισμούς, ανάμεσα στις θρησκείες, για συμφιλίωση".

    Ο πάπας διευκρίνισε ότι κάνει το ταξίδι αυτό με "μεγάλη εμπιστοσύνη και ελπίδα" και χαρακτήρισε την Τουρκία "γέφυρα ανάμεσα στους πολιτισμούς", το δυτικό και το μουσουλμανικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 November 2006 - 13:30:34 UTC