Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Κ. Καραμανλή - Γ. Βουλγαράκη
  • [02] Στη Βουλή ο νέος Υπαλληλικός Κώδικας

  • [01] Συνεργασία Κ. Καραμανλή - Γ. Βουλγαράκη

    Για θέματα της αρμοδιότητάς του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι είναι σε διαδικασία νόμος για τη σύσταση Διεύθυνσης Αρχαιοκαπηλίας ενώ προωθείται, είπε, η αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν την αρχαιοκαπηλία στον αρχαιολογικό νόμο.

    Παράλληλα, δήλωσε, ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα κατατεθούν στη Βουλή τρία νομοσχέδια, ενώ είναι ήδη σε επιτροπές τρία νομοσχέδια, τα οποία επίσης περιμένουν να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

    "Τα πράγματα έχουν μπει σε μία συγκεκριμένη πορεία. Είμαι αισιόδοξος γι αυτά τα οποία διαχειριζόμαστε", τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα επιστραφούν και άλλα αρχαία στην Ελλάδα.

    "Όταν το κράτος δουλεύει συντεταγμένα και με συγκεκριμένο στόχο και επιστημονικά, έχει αποτελέσματα", επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης.

    Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναχωρήσει αύριο για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, αύριο (στις 13.00) ο κ. Κ. Καραμανλής θα μετάσχει στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το απόγευμα (στις 17:45) θα μετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το βράδυ (στις 20:00) θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο της Προεδρίας.

    Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι ο χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, καθώς και θέματα μετανάστευσης. Επίσης, στη διάρκεια του δείπνου θα συζητηθεί η έκβαση των διαβουλεύσεων για τη συνταγματική συνθήκη και τη διεύρυνση της ΕΕ.

    Την Παρασκευή η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη στην έγκριση των συμπερασμάτων των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν στη συζήτηση για τη διεύρυνση θα συζητηθεί και το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και αν ενδέχεται να υπάρξει κάποια αλλαγή μετά την πρόσφατη απόφαση των "25", ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση".

    Σε συναφή ερώτηση για το αν μπορούμε να έχουμε πίστη ότι η Τουρκία θα συμμορφωθεί μετά την απόφαση των "25" και αν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς με την απόφαση αυτή", ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στις απαντήσεις που έδωσε στο ίδιο ερώτημα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δημοσκόπηση VPRC: Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 4,5 μονάδες

    Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 4,5 μονάδες (πρόθεση ψήφου) αλλά και ο Κώστας Καραμανλής ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του ραδιοσταθμού Σκάι και της VPRC.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΝΔ συγκεντρώνει το 43%, το ΠΑΣΟΚ το 38,5%, το ΚΚΕ το 7,5%, ο ΣΥΝ το 4,5% και ο ΛΑΟΣ το 3,5%.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 49% έναντι 26% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με το βαρόμετρο, στα θετικά του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται ο αυξημένος βαθμός συσπείρωσης - αντίστοιχο φαινόμενο που παρατηρείται και στο κυβερνών κόμμα - και η ενίσχυση του Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, αλλά με ταυτόχρονη ενίσχυση και του Κ. Καραμανλή.

    [02] Στη Βουλή ο νέος Υπαλληλικός Κώδικας

    Το δρόμο προς ψήφιση στη Βουλή πήρε σήμερα το σχέδιο του νέου Υπαλληλικού Κώδικα, με την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Η ψήφιση του νέου Κώδικα, που συντάχθηκε με συναινετικές, στη συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεων διαδικασίες, ύστερα από μία γόνιμη συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως έχει τονίσει με κάθε ευκαιρία ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο νέος Κώδικας έχει ως στόχο να ενισχυθεί η λειτουργικότητα, η παραγωγικότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατική ανάδειξη των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 December 2006 - 17:30:33 UTC