Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημιουργία δυναμικών αγορών στην ΝΑ Ευρώπη
  • [02] «Η αγάπη χτίζει»

  • [01] Δημιουργία δυναμικών αγορών στην ΝΑ Ευρώπη

    Καλωσορίζουμε την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη γνώση μας με τα καινούργια κράτη-μέλη (από 1/1/2007) , είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του σε συνέδριο που διοργανώνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Παγκόσμια Τράπεζα με τίτλο "Διαμορφώνοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη δημιουργία δυναμικών και ανταγωνιστικών αγορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

    Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι έχει μεγάλη σημασία η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και υπάρχει περιθώριο μέσω αυτών να ενισχυθεί ο ρυθμός ανάπτυξης των οικονομιών.

    Οι περισσότερες χώρες στην ευρύτερη περιοχή χρειάζονται συγκεκριμένη πρόοδο προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Πριν από λίγα χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν οικονομία της αγοράς, ενώ τώρα υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες στην περιοχή.

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται προσπάθειες να μειωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και με μια σειρά κοινοτικών οδηγιών οδηγούμεθα σε άνοιγμα της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, του φυσικού αερίου κλπ.

    Στη διάρκεια του συνεδρίου, διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες και ακαδημαϊκοί θα αναπτύξουν τη διεθνή εμπειρία σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση και την αποκρατικοποίηση τομέων όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές και την εφαρμογή της εμπειρίας αυτής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος του συνεδρίου είναι να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ εκπροσώπων Ρυθμιστικών Αρχών, Εταιρειών Κοινής ?φέλειας, του Ιδιωτικού Τομέα, Υπουργείων καθώς και Ακαδημαϊκών και Ερευνητών από τις χώρες τις Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    [02] «Η αγάπη χτίζει»

    Με τίτλο "Η αγάπη χτίζει" η μη κρατική οργάνωση Αλληλεγγύη της Εκκλησίας σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ξεκινάει πανελλαδική σταυροφορία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανέγερση στέγης για τους παραπληγικούς στην Κυψέλη.

    Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος καθώς και ο πρόεδρος της οργάνωσης Δημήτρης Φουρλεμάδης, παραβρέθηκαν στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Νερατζιώτισσα σε ειδική εκδήλωση.

    Όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν παρά να στείλουν μήνυμα SMS από κινητό τηλέφωνο στέλνοντας τη λέξη «ΑΓΑΠΗ» στον αριθμό 4578.

    Υπουργός και Αρχιεπίσκοπος έστειλαν συμβολικά τα πρώτα μηνύματα. Ο κ. Λιάπης στην ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της σταυροφορίας, τη συμβολή του υπουργείου σ' αυτήν ενώ εξήρε το έργο της αλληλεγγύης αναφερόμενος στην δράση που έχει τα πέντε τελευταία χρόνια και όπως είπε χαρακτηριστικά ''η δράση αυτή εμφανίζει την εικόνα του ουμανισμού και του φιλανθρωπικού έργου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.'' Ο κ. Λιάπης κατέληξε λέγοντας ότι'' το υπουργείο στηρίζει αυτή την προσπάθεια. ''

    Με στόχο την όσο δυνατόν γρηγορότερη ανέγερση του σπιτιού των παραπληγικών αναφέρθηκε και ο αρχιεπίσκοπος. Στο περιθώριο της εκδήλωσης όμως ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα εφημερίδων, που επισημαίνουν ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι γιορτές των Χριστουγέννων πραγματοποιούνται σε χαμηλούς τόνους για να μην προκαλούνται οι πολίτες άλλων θρησκευμάτων.

    Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ιδιαίτερα ότι απαιτούμε απο τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας να σέβονται τις παραδόσεις μας, τη θρησκεία μας και την ιστορία μας. Επέκρινε αυτου του είδους της κινήσεις και απευθυνόμενος προς τον κ. Λιάπη τόνισε ότι αυτά τα οποία λέγω θέλω να πιστεύω ότι βρίσκουν ανταπόκριση προς την πολιτεία αλλά κυρίως προς τον λαό, ο οποίος σέβεται και τιμά τις παραδόσεις του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 December 2006 - 13:30:26 UTC