Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης
  • [02] Το Νοσοκομείο Παίδων επισκέπτεται ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] Τι ζητούν τα παιδιά από τους γονείς για το 2007

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

    Η πάταξη της γραφειοκρατίας και η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν χθες ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημόσια διοίκηση, στο πλαίσιο της 4ης επιχειρησιακής περιόδου.

    Σημείωσε, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Πρόσθεσε δε, ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου, ο Υπουργός των Εσωτερικών απάντησε ότι υπάρχει διυπουργική επιτροπή που εργάζεται και υπογράμμισε ότι σημασία έχουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

    [02] Το Νοσοκομείο Παίδων επισκέπτεται ο Γ.Παπανδρέου

    Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», θα επισκεφθεί στις 10.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, με εκπροσώπους του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και με γονείς νοσηλευόμενων παιδιών, και θα συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και το Νοσοκομείο.

    «Θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να τονίσουμε την προσήλωσή μας στο αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας του Ελληνα πολίτη, καθώς και να τονίσουμε ότι τιμούμε τον Ελληνα αστυνομικό ο οποίος έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο. Στηλιτεύουμε από την άλλη πλευρά τον έντονο κομματισμό και την αναξιοκρατία που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιβάλλει στον χώρο της αστυνομίας με αποτέλεσμα να έχουμε έλλειψη σχεδιασμού καθώς δεν μπορεί να είναι μόνο το 40% των προβλεπομένων αστυνομικών σε μάχιμες μονάδες και σε περιπολίες, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά περιστατικά που συμβαίνουν στην γειτονιά και την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το πρωί το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

    «Εμείς δεσμευόμαστε να επανασχεδιάσουμε ριζικά την λειτουργία της αστυνομίας, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη μάχιμη δύναμη δίπλα στον πολίτη και βεβαίως πάντα με κριτήρια αξιοκρατικά, αντικειμενικά, χωρίς κομματισμό, διότι για εμάς ο αστυνομικός υπηρετεί την πολιτεία και τον πολίτη, κανένα κόμμα» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου τον οποίο υποδέχθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Ασημάκης Γκόλφης, ο διοικητής του Τμήματος, Βάϊος Μπαρμπαρούσης και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης.

    Απάντηση Β. Πολύδωρα στον Γ. Παπανδρέου

    Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ (κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας) εξέφρασε την "ελπίδα όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ομιλεί περί "κομματισμού στην Αστυνομία" να μην νοσταλγεί ταυτόχρονα τις "λίστες Σουλτάτου"" και σημείωσε ότι "αυτά τα "πρότυπα" προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επαναφοράς αποστράτων στην ενέργεια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί".

    Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι "η εγκληματικότητα μειούται, όχι σημαντικά, αλλά μειούται" και πρόσθεσε ότι "οι Ιερεμιάδες καλές είναι για εντυπώσεις, όχι, όμως, για περιγραφή της αλήθειας και, πάντως, δεν ταιριάζουν για δραστηριότητα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Τέλος ο Υπουργός πρόσθεσε:

    "Όσο για τις ελλείψεις σε προσωπικό, τον ευχαριστούμε για την διαπίστωση. Ιδίως αν εσκέπτετο την αξία του γεγονότος ότι το 2005 απησχολήθησαν 96.000 αστυνομικοί στις 711 μικρές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην αντιμετώπιση των οποίων (δηλαδή, στην πραγματοποίηση των πορειών σε μια λωρίδα) αρνείται να συνδράμει το ΠΑΣΟΚ, παρά τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις - δεσμεύσεις του περί του αντιθέτου".

    Απάντηση του Π. Ευθυμίου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

    "Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, επισήμανε αλήθειες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και γνωρίζουν καλύτερα όλων, οι Έλληνες αστυνομικοί" αναφέρει, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρ. Πολύδωρα, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

    Ο κ. Ευθυμίου, συνεχίζει στην δήλωσή του: "Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση της εγκληματικότητας στην ύπαιθρο και τις πόλεις, που οδηγεί τον πολίτη σε ανασφάλεια. Και στηλίτευσε την κυβέρνηση διότι μόνον το 40% της Αστυνομίας βρίσκεται σε μάχιμες θέσεις, λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, του κομματισμού και της αναξιοκρατίας που επέβαλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο Αστυνομικό Σώμα. Αυτές είναι οι αλήθειες τις οποίες για άλλη μια φορά ο κ. Πολύδωρας αρνείται να παραδεχθεί. Αυτές είναι οι ευθύνες του που αρνείται να αναλάβει και επιχειρεί να τις μεταθέσει σε άλλους".

    Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: "Αλλά για την έξαρση της εγκληματικότητας, την ανασφάλεια του πολίτη, τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι ευθύνες ανήκουν συνολικά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό".

    Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Παπανδρέου-Κόφι Ανάν

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία, με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

    Ο κ. Ανάν, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την επικοινωνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την συνεργασία που είχαν καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του στη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ, και εξέφρασε την ελπίδα του, ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστησε τον κ. Ανάν για την συνεργασία που είχαν και τον διαβεβαίωσε ότι, τόσο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα είναι πάντα στην διάθεση όσων εργάζονται για την ειρήνη, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

    [03] Τι ζητούν τα παιδιά από τους γονείς για το 2007

    Τα παιδιά που έχουν γονείς καπνιστές θα ήθελαν να τους δουν να σβήνουν το τελευταίο τσιγάρο την μέρα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση "Childline", στη Βρετανία.

    Η έρευνα διεξήχθη με δείγμα 461 εφήβων ηλικίας από 11 έως 16 ετών, από τους οποίους οι περισσότεροι στο ερώτημα "τι θα ζητούσαν από τους γονείς τους την καινούρια χρονιά", απάντησαν πως θα τους ζητούσαν να σταματήσουν το κάπνισμα.

    Τα δύο τρίτα των παιδιών θα ήθελαν από τους γονείς να ακούνε περισσότερο τη γνώμη των παιδιών τους και το 61% εξέφρασε την επιθυμία οι αποφάσεις που τους αφορούν να λαμβάνονται κατόπιν συζήτησης όλων των μελών της οικογένειας.

    Επίσης το 50% των παιδιών δεν θα ήθελαν να ακούνε φωνές από τους γονείς τους.

    "Τα νέα παιδιά που πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα έδωσαν σαφές μήνυμα ότι θέλουν να ακούγονται οι απόψεις τους", δήλωσε η Μέρι Μαρς, διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου για την Αποτροπή της Βίας κατά των Παιδιών.

    "Τη σημερινή εποχή, οι ρυθμοί της ζωής, καθιστούν πολύ δύσκολο για τους γονείς να βρίσκουν χρόνο για να συζητούν και να ακούνε πραγματικά τα παιδιά τους, αλλά αυτό είναι ζωτικής σημασίας", πρόσθεσε η Μέρι Μαρς.

    Από τις αξιοσημείωτες διαπιστώσεις της έρευνας είναι ότι το 62% των παιδιών θέλουν να τους αντιμετωπίζουν σαν "μεγάλους" οι γονείς τους. Επίσης το 70% των αγοριών ηλικίας 15 και 16 ετών θα ήθελαν να τους αναγνωρίζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

    Τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά που πήραν μέρος στην έρευνα εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να δουν τους γονείς τους το 2007 να μειώνουν τις ώρες εργασίας, ενώ τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας 11 χρόνων απάντησαν πως θέλουν η μαμά και ο μπαμπάς να τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο.

    Ο δεκάλογος των επιθυμιών που εκφράζουν τα παιδιά για το 2007, σύμφωνα με αυτή την έρευνα είναι ο εξής:

    -Οι γονείς να σταματήσουν το κάπνισμα

    -Να αφήνουν να παιδιά να μένουν ξύπνια πιο αργά

    -Να αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν μεγάλους

    -Να αγοράζουν δώρα

    -Να αναθέτουν λιγότερες αγγαρείες στα παιδιά

    -Να ακούνε περισσότερο τα παιδιά τους

    -Οι γονείς να εργάζονται λιγότερες ώρες

    -Να αναγνωρίζουν περισσότερες υπευθυνότητες στα παιδιά

    -Γονείς και παιδιά να συζητούν για να παίρνουν αποφάσεις

    -Οι γονείς να σταματήσουν να φωνάζουν


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 December 2006 - 5:30:26 UTC