Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Υπάρχει άλλος δρόμος
  • [02] Βουλγαρία και Ρουμανία στην ΕΕ
  • [03] Στην Παλαιστίνη η Αλέκα Παπαρήγα
  • [04] Αναπαρέστησε την εκτέλεση του Σαντάμ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Υπάρχει άλλος δρόμος

    "Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας μας και του λαού μας. Γνωρίζω τον Έλληνα και την Ελληνίδα στην Ελλάδα και την διασπορά. Πιστεύω στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Πιστεύω, στην κοινή προσπάθεια για την δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

    Η Ελλάδα της ευημερίας και της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, της συμμετοχικής δημοκρατίας και της διαφάνειας, Είναι η Ελλάδα των αξιών. Είναι η Ελλάδα, που ονειρευόμαστε, που θέλουμε, που διεκδικούμε. Για αυτήν την Ελλάδα δεσμεύομαι, υπογράμμισε ο κ. Γ.Παπανδρέου.

    "Τούτες οι μέρες, είναι μέρες χαράς και γιορτής. Είναι και μέρες περισυλλογής.

    Κάνουμε τον απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει. Έχουμε προσδοκίες για τη χρονιά που έρχεται. Βάζουμε νέους στόχους για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο προσωπικό και συλλογικό μέλλον", αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στο μήνυμα του για το νέο έτος 2007.

    "Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με σκληρή δουλειά, με θυσίες, είδαν τα προηγούμενα χρόνια την ζωή τους να βελτιώνεται σημαντικά. Είδαν στόχους τους να πραγματοποιούνται. Είδαν την Πατρίδα μας, να διεκδικεί αποτελεσματικά το ρόλο που της αξίζει. Μια ξεχωριστή θέση στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται παγκόσμια. Να αποκτά φωνή, κύρος, αξιοπιστία.

    Δυστυχώς, τα σταθερά και γεμάτα υψηλές προσδοκίες βήματα προς τα εμπρός, δεν συνεχίστηκαν. Σήμερα, ο πολίτης δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της χώρας. Ο πολίτης νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον. Η ανασφάλεια, είναι η αίσθηση που κυριαρχεί. Δυστυχώς, η Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και πολιτικές.

    Αλλά, Υπάρχει άλλος δρόμος.

    Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας μας και του λαού μας. Γνωρίζω τον Έλληνα και την Ελληνίδα στην Ελλάδα και την διασπορά. Πιστεύω στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Πιστεύω, στην κοινή προσπάθεια για την δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας.

    Η Ελλάδα της ευημερίας και της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, της συμμετοχικής δημοκρατίας και της διαφάνειας. Είναι η Ελλάδα των αξιών. Είναι η Ελλάδα, που ονειρευόμαστε, που θέλουμε, που διεκδικούμε.

    Για αυτήν την Ελλάδα δεσμεύομαι.

    Γιβ αυτήν την Ελλάδα σας καλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

    Θέλω να ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στην Ελλάδα και στην διασπορά, αλλά και σε όλους όσοι ζουν στην Ελλάδα, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

    Χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά, με υγεία, ευτυχία και δύναμη.

    Καλή χρονιά", αναφέρει στο μήνυμα του ο κ.Παπανδρέου.

    [02] Βουλγαρία και Ρουμανία στην ΕΕ

    Ρουμανία και Βουλγαρία προσχώρησαν από χθες στην Ευρωπαική Ενωση που πλέον αποτελείται από 27 μέλη. Η είσοδός τους έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πολίτες των δύο χωρών που γιόρτασαν φέτος μια πραγματικά ξεχωριστή Πρωτοχρονιά. Στη Βουλγαρία, η ένταξη γιορτάστηκε στη Σόφια με ένα φαντασμαγορικό θέαμα "ήχου και φωτός".

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο, το όνειρο πολλών γενεών Βουλγάρων που ήθελαν ανέκαθεν να ζήσουν μαζί με τους λαούς της ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπης με ειρήνη και ευημερία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίτσεφ.

    Το μεσημέρι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στην πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι, στη Σόφια έγινε η τελετή της έπαρσης των σημαιών της Βουλγαρίας και της διευρυμένης - σε 27 μέλη- Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της Βουλγαρίας και πολλών Ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ αυτών και της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

    "Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τη Βουλγαρία, για την Ευρώπη, για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει από σήμερα ευρωπαϊκά σύνορα", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το Βούλγαρο ομόλογό της Ιβάιλο Κάλφιν στη Σόφια.

    Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη σταθερή, από την πρώτη στιγμή, στήριξη εκ μέρους της Ελλάδας, της ευρωπαϊκής πορείας της γειτονικής χώρας και τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν και θα έχουν, στο πλαίσιο της ΕΕ "πολύ στενή συνεργασία " δεδομένου ότι βρίσκονται σε μια "ευαίσθητη περιοχή" και έχουν "πολλά κοινά συμφέροντα". Ο κ. Κάλφιν ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα για τη βοήθεια την οποία παρέσχε ώστε η Βουλγαρία να φτάσει στη σημερινή ημέρα.

    Στη συνάντηση ήταν παρών ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιάννης Βαληνάκης ο οποίος συνοδεύει την υπουργό, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της υπουργού κ. Χαλαστάνης και η πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια κ. Κουμανάκου .

    Η εφημερίδα "Τρουντ" δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα αποκλειστικό χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον οποίο αναφέρει ότι "η Ελλάδα υπήρξε από την αρχή του ευρωπαϊκού σας εγχειρήματος και μέσα σε όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν θερμός και αταλάντευτος αρωγός των στόχων και των επιδιώξεών σας".

    Η υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Σταντάρτ", μέρος της οποίας παρουσιάζει σε προδημοσίευση με τη μορφή κεντρικού άρθρου ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, "καλωσορίζει τη Βουλγαρία στην ευρωπαϊκή οικογένεια και επισημαίνει τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία".

    Χιλιάδες Ρουμάνοι γιόρτασαν στο Βουκουρέστι την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στη "λέσχη των πλουσίων".

    Η 1η Ιανουαρίου 2007 είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα και για τη Σλοβενία αφού είναι η πρώτη πρώην κομουνιστική χώρα που εντάσσεται στη ζώνη του ευρώ.Μόλις τρία χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ, η μικρή Σλοβενία των 2 εκατ. κατοίκων έγινε η 13η χώρα που εισέρχεται στην Ευρωζώνη.

    «Κατά το 2006 η Σλοβενία έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να εμπεδώσει τη θέση της στην οικογένεια των πιο ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα, στο μήνυμά του προς του συμπολίτες του.

    [03] Στην Παλαιστίνη η Αλέκα Παπαρήγα

    Μετά από πρόσκληση του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη", θα επισκεφτούν την Παλαιστίνη από τις 3 μέχρι τις 5 Γενάρη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου καθώς και με κόμματα και οργανώσεις από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Παλαιστίνης.

    Η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για συζητήσεις πάνω στο Παλαιστινιακό ζήτημα και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή ενώ συνεχίζεται αμείωτη η επιθετικότητα της κυβέρνησης του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με συνέχιση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων, με τον οικονομικό στραγγαλισμό της Παλαιστίνης και με την εξαγγελία νέων εποικισμών.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα εκφράσει για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των κομμουνιστών της Ελλάδας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού προς τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο Παλαιστινιακός λαός και οι λαοί όλης της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για μια "νέα Μέση Ανατολή".

    [04] Αναπαρέστησε την εκτέλεση του Σαντάμ

    Ένα μικρό αγόρι έχασε τη ζωή του στο Πακιστάν όταν προσπάθησε να παίξει το "θάνατο του Σαντάμ" αφού είδε προηγουμένως στην τηλεόραση το βίντεο με την εκτέλεση του πρώην ηγέτη του Ιράκ.

    Ο 9χρονος, με τη βοήθεια της κατά ένα χρόνο μεγαλύτερης αδελφής του, κρεμάστηκε από τον ανεμιστήρια της οροφής σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Ραχίμ Γιαρ Χαν, στην πόλη Μουλτάν. Το κορίτσι κάλεσε πολύ γρήγορα βοήθεια, όμως η μητέρα των παιδιών και η θεία τους, που βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο, δεν επενέβησαν εγκαίρως.

    Σύμφωνα με τον πατέρα τους, Αλαμγκίρ Παρασά, τα παιδιά είχαν δει στην τηλεόραση τη σκηνή του απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσέιν μέχρι το σημείο που ο δήμιος του πέρασε το σχοινί στο λαιμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 January 2007 - 7:30:13 UTC