Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθυμίου: "Ήττα της κυβέρνησης στα λιμάνια"
  • [02] Επαφές της Αλ. Παπαρήγα στην Παλαιστίνη

  • [01] Ευθυμίου: "Ήττα της κυβέρνησης στα λιμάνια"

    «Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μια μεγάλη ήττα, στα λιμάνια της χώρας. Αλλά, η ήττα της κυβέρνησης είναι και ήττα των συμφερόντων της χώρας. Γιατί υπήρξε ανυπολόγιστο κόστος όλο αυτό το διάστημα, των δυο μηνών, για την εθνική οικονομία για το σύνολο των φορέων της οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και ενίσχυση ανταγωνιστικών λιμανιών και προς δυσμάς και προς ανατολάς της πατρίδας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «δήθεν μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης της ΝΔ που «οδηγούν σε κάθε πεδίο, σε μαθηματική διάλυση, όπου επιχειρούν να εφαρμοστούν».

    Ο κ. Ευθυμίου επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου να «αναστείλει επισήμως η κυβέρνηση τη διαδικασία εκχώρησης έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας και να υπάρξει ένα καθεστώς στα ελληνικά λιμάνια, που να προάγει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «για όλο τον ελληνικό λαό είναι ορατός ο φόβος και η ανασφάλεια της κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στην επερχόμενη λαϊκή κρίση, για την πολιτική της».

    Ο κ. Ευθυμίου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «σύνολο αντιμαχόμενων φατριών που εξαπολύουν βολές η μία εναντίον της άλλης και όλες μαζί, βλάπτουν καίρια τα συμφέροντα της χώρας».

    «Ο δε κύριος πρωθυπουργός αντί σχεδιαστής και συντονιστής, όπως ήθελε να παρουσιάζει τον εαυτό του, του κυβερνητικού έργου, αποδεικνύεται ένας τερματοφύλακας των βολών, των αντιμαχόμενων κυβερνητικών φατριών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «δίλημμα και πρόβλημα για τις εκλογές έχει η ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ, η θέση που επανειλημμένα είπε ο πρόεδρος, είναι σαφής: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου έχει τονίσει ότι, όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για τη χώρα».

    [02] Επαφές της Αλ. Παπαρήγα στην Παλαιστίνη

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέπτεται την Παλαιστίνη, συναντήθηκε σήμερα στη Ραμάλα με τον Γραμματέα και τα μέλη του ΠΓ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης.

    Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο και συγκεκριμένα της Χαμάς, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της Φατάχ και του Κόμματος Τρίτου Δρόμου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε ακόμα με τον υπουργό Εργασίας της Παλαιστίνης, με εκπροσώπους κομμάτων που δεν συμμετέχουν στη Βουλή, καθώς και με αντιπροσωπεία της οργάνωσης Φατάχ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 January 2007 - 17:30:20 UTC