Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ
  • [02] " Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα"
  • [03] Συνέντευξη Αλ.Παπαρήγα για το άρθρο 16

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ

    Συνεργασία με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.Στη συνέχεια, θα δεχθεί το νέο δήμαρχο του Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

    Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο στον Πειραιά ο αγιασμός των υδάτων.

    Στην πανηγυρική θεία λειτουργία στη Μητρόπολη του Πειραιά, όπως και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

    Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Σημίτης και Γρίβας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος, Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράτζης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλός, η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιά Φώφη Γεννηματά, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης.

    Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, φέτος άνδρες έπεσαν στη θάλασσα και έπιασαν το σταυρό.

    Σε δηλώσεις του μετά την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ευχήθηκε ο φωτισμός του Θεού να είναι με όλους μας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είπε ότι είναι μια μεγάλη γιορτή και ευχήθηκε να φωτίσει όλους σε όλο τον κόσμο να έχουμε ειρήνη και οι λαοί μας να έχουν καλύτερες μέρες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις παράνομες απαλλαγές στράτευσης, με αφορμή τον εντοπισμό, από τις υπηρεσίες του υπουργείου, ανώτερου αξιωματικού του Στρατολογικού να αφαιρεί έγγραφα στρατολογικής φύσεως από το στρατόπεδο Γαζή, στο Ρουφ, είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν χαριζόμαστε σε κανέναν".

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, παραβρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας, ο οποίος τελέστηκε από το Mητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισας.

    Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του, εκτός από τα χρόνια πολλά, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους ευχόμενος "να είμαστε όλοι πάντα κοντά στις οικογένειές μας και να ασχολούμαστε με τα παιδιά μας όλες τις ημέρες του χρόνου. Να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματά τους, ώστε να μεγαλώνουν και να γίνονται ισορροπημένα".

    Στην τελετή για τον αγιασμό των υδάτων παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής και άλλοι βουλευτές.

    Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη στην τελετή στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Πανηγυρική θεία λειτουργία εψάλη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο χοροστατούντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

    [02] " Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα"

    Χαιρετισμό θα απευθύνει στην ετήσια δεξίωση Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών,που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ,στην Αίγλη Ζαππείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στο Λιμάνι του Πειραιά.

    Μετά την Τελετή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Χρόνια Πολλά στον Ελληνισμό της διασποράς, Χρόνια Πολλά και στους μετανάστες που ζουν ανάμεσα μας. Εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία. Μια τέτοια όμορφη μέρα, των Φώτων, στην αρχή της χρονιάς, μας δίνει τη σιγουριά ότι, η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και μαζί να φτιάξουμε μια δίκαιη κοινωνία ισότητας και αξιοπρέπειας για όλους. Και πάλι εύχομαι σε όλους οικογενειακή και προσωπική ευτυχία."

    [03] Συνέντευξη Αλ.Παπαρήγα για το άρθρο 16

    Συνέντευξη Τύπου για το άρθρο 16 του Συντάγματος θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης, θα ενημερώσει για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή.

    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με όλες τις παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε στους συνομιλητές της τη θέση του κόμματος ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί στην επικαιρότητα το παλαιστινιακό ζήτημα στις πραγματικές πολιτικές του διαστάσεις και όχι μόνο σε συναισθηματικό ανθρωπιστικό επίπεδο. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι όσοι μιλούν γενικώς και αορίστως για ειρήνη και ανάγκη διαλόγου, χωρίς να θίγουν την ουσία, δηλαδή την κατοχή, ενώ αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο το θύτη και θύμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 January 2007 - 5:30:12 UTC