Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση Επαρχιακού Τύπου
  • [02] Διάσημος αστροφυσικός στο διάστημα

  • [01] Ενίσχυση Επαρχιακού Τύπου

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, θα παρουσιάσουν στις 12.00 το μεσημέρι,στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 2.7.4. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) «Ενίσχυση Επαρχιακού Τύπου για ηλεκτρονικοποίηση - ψηφιοποίηση επιχειρηματικών λειτουργιών» και που εγκρίθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης.

    Αρχή εφαρμογής του Προγράμματος είναι το υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, σύμβουλος υλοποίησης του Προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και φορέας υλοποίησης του Προγράμματος είναι ο ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.

    [02] Διάσημος αστροφυσικός στο διάστημα

    Ο βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινς ανακοίνωσε πως προτίθεται να πραγματοποιήσει ταξίδι στο διάστημα με μία από τις πρώτες τουριστικές πτήσεις της ιδιωτικής εταιρείας Virgin Galactic, που θα ξεκινήσουν σε δύο χρόνια, αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.

    «Έχω προβλέψει μία πτήση στην ατμόσφαιρα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας πριν πετάξω στο διάστημα το 2009», τόνισε ο διάσημος αστροφυσικός, του οποίου η φήμη εκτοξεύθηκε το 1968 με την κυκλοφορία του παγκόσμιου μπεστ-σέλερ βιβλίου του «Μία μικρή ιστορία του χρόνου».

    Η πτήση του επιστήμονα θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του προγράμματος διαστημικών πτήσεων της εταιρείας, που ανήκει στον βρετανό μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως η πρώτη τέτοια πτήση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2009.

    Ο Μπράνσον μάλιστα δήλωσε πως θα πληρώσει εκείνος την πτήση του Χόκινς στο διάστημα. Το κόστος του εισιτηρίου για την επίζηλη διαστημική πτήση θα ανέρχεται σε 100.000 λίρες (148.000 ευρώ).

    Ο Χόκινς, που κατέχει την έδρα των Μαθηματικών στο Καίμπριτζ, που κάποτε ανήκε στον Ισαάκ Νεύτωνα, πάσχει από την ηλικία των 22 ετών από την εκφυλιστική νόσο του Σαρκό, που σταδιακά του έχει προκαλέσει ολική παράλυση και του έχει στερήσει την ικανότητα της ομιλίας, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνεί με το περιβάλλον μέσω υπολογιστή και συνθετικής ομιλίας. Το γεγονός αυτό δεν έχει εμποδίσει τις πρωτότυπες έρευνές του, ιδίως στον τομέα της ενοποιητικής θεωρίας στη Φυσική και για τις μαύρες τρύπες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 January 2007 - 7:30:10 UTC