Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές με το μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης

  • [01] Αλλαγές με το μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης

    "Στόχος - και του Πρωθυπουργού και όλων μας - είναι να εξασφαλίσουμε σ' αυτή την πορεία για τις αναγκαίες αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα το μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης", δήλωσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Τ. Σπηλιόπουλος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή αφενός για την έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για το "ντόπινγκ" και τη διαφάνεια στον ελληνικό αθλητισμό και αφετέρου για την πορεία του διαλόγου σχετικά με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

    Στόχος μας, είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές με το μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των φυγόστρατων, ο κ. Σπηλιόπουλος συντάχθηκε με την πρωτοβουλία του κ. Γ. Σούρλα και πρόσθεσε "πρέπει να βγουν όλα στο φως, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και ιδίως η ΝΔ, το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο".

    Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος που υπηρέτησε στα σύνορα και το θεωρεί τιμή του να απολογείται για άλλους βουλευτές που πιθανόν να είναι εκτεθειμένοι με αυτό το θέμα και πρόσθεσε "πρέπει να μάθουμε όλοι ποιοί είναι αυτοί".

    Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Σωτήρη Χατζηγάκη και συζήτησαν προτάσεις του για την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, καθώς και για το ζήτημα της Παιδείας.

    Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, είπε ο κ. Χατζηγάκης, επιβάλλεται να προχωρήσουν για ρεαλιστικούς λόγους, καθώς λόγω της παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί η Παιδεία στην Ελλάδα να είναι κλειστή, αλλά και για κοινωνικούς λόγους.

    Οι αλλαγές στην Παιδεία, υπογράμμισε, βοηθούν ιδιαίτερα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες, όπως τους φοιτητές, τους νέους, τους αγρότες και τα μεσαία στρώματα.

    Ο κ. Χατζηγάκης πρότεινε επίσης σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της Βουλής τη δημιουργία ομάδας η οποία θα είναι υποστηρικτική σε ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς όπως είπε, με βάση την επικουρικότητα που προβλέπεται στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, η Βουλή θα βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ελλάδα και με το άλλο στην Ευρώπη.

  • ** Τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επισκέφθηκε αργά το απόγευμα στο Ωνάσειο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

  • ** Αύριο το πρωί, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ.Καραμανλή, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, που θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος.

    Πριν από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Ρηγίλλης με την Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση αυτή είχε ορισθεί για χθες,αλλά είχε αναβληθεί λόγω της επεμβάσεως στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 January 2007 - 19:30:09 UTC