Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντονη κριτική Ευθυμίου στην κυβέρνηση
  • [02] Αλαβάνος:Θέλουμε δημόσιο πανεπιστήμιο

  • [01] Εντονη κριτική Ευθυμίου στην κυβέρνηση

    «Το 2007 ο λαός θα δώσει τέλος στα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, ο κ. Καραμανλής «παρουσίασε μια κρίσιμη σύγχυση: νόμιζε προφανώς ότι οι υπουργοί και οι διοικητές οργανισμών που τον χειροκροτούσαν αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό και την αληθινή ζωή του»

    Ο κ. Ευθυμίου αμφισβήτησε τη «ρόδινη εικόνα» της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, που «παρουσίασε ο πρωθυπουργός»: Η αλήθεια είναι, είπε ο κ. Ευθυμίου, ότι το εισόδημα του Έλληνα πολίτη μειώνεται ενώ η ακρίβεια εκτινάσσεται

    Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου

    «Η αλήθεια είναι ότι ΠΑΣΟΚ, αδυνατώντας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη βολική και συνηθισμένη γιβ αυτό ψευδαίσθηση της εικονικής πραγματικότητας». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου επί της ομιλίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ

    [02] Αλαβάνος:Θέλουμε δημόσιο πανεπιστήμιο

    "Εμείς θέλουμε ένα πανεπιστήμιο όχι κρατικό, αλλά δημόσιο, που θα έχει αυτοτέλεια, αυτοδιοίκηση και βεβαίως πόρους, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α.Αλαβάνος.

    "Το 5% για την Παιδεία δεν είχε στόχος είναι αφετηρία", δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσθέτοντας οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να φτάσουμε στο σκανδιναβικό 9 και 10%.

    Σχολιάζοντας την εκλογική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στο Δήμο της Αθήνας ο κ.Αλαβάνος δηλώνει πιό σοφός! "Εχουμε εντυπωσιασθεί όλοι όχι απο το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά απο τον τρόπο που δέχτηκε η κοινωνία την υποψηφιότητα του" τονίζει.

    Αναφερόμενος στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ.Αλαβάνος δηλώνει βέβαιος οτι κάθε τέτοια ενέργεια είναι προς όφελος των δυνάμεων καταστολής και της αμερικανικής αντίληψης να ελέγξουμε τα πάντα και να μειώσουμε τη σφαίρα των δικαιωμάτων των πολιτών.

    Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ, θεωρεί οτι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων επιχείρησαν να αποφύγουν τη στράτευση.

    "Είμαι αντίθετος" δηλώνει στο "κυνήγι των μαγισσών αλλά πιστεύω οτι καθένας στο βαθμό που κάνει κάτι δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απο πέπλο αδιαφάνειας...."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 January 2007 - 7:30:10 UTC