Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στο νοσοκομείο Αμ.Φλέμιγκ

  • [01] Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στο νοσοκομείο Αμ.Φλέμιγκ

    «Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων, που είναι αγώνας πρώτα απβ όλα για τους ασθενείς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ" και μίλησε και σε συγκέντρωση εργαζομένων, νοσηλευτών και γιατρών, του νοσοκομείου, που βρίσκονται από την Παρασκευή σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

    Ο κ.Αλαβάνος ζήτησε «να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο, να δουλέψουν κάτω από ανθρώπινους όρους, και να μπορέσουν να εκπληρώσουν με πλήρεις δυνατότητες τις ευθύνες απέναντι στους ασθενείς» και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα του "Αμαλία Φλέμιγκ" άμεσα με ερώτηση στη Βουλή.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επίσης, κατήγγειλε ότι δεν επετράπη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ να μπει μέσα στο χώρο του νοσοκομείο: «Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ντροπή. Όταν πρόκειται να δείξουν τα δήθεν τρωτά του εθνικού συστήματος υγείας, όλες οι κάμερες όλων των σταθμών μπαίνουν στα νοσοκομεία. Όταν νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, γιατροί, διοικητικό προσωπικό κάνουν μια κινητοποίηση προκειμένου να ζητήσουν να καλυφθούν οι μισές θέσεις προσωπικού του Νοσοκομείου που είναι κενές, εξακόσιες και πάνω θέσεις, η διοίκηση του Νοσοκομείου, δηλαδή η κυβέρνηση, δεν επιτρέπει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μπούνε μέσα. Μόνο η αδιαφάνεια και σκοτάδι μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και το δημόσιο νοσοκομείο υπονομεύεται» τόνισε ο κ.Αλαβάνος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιάννης Τσαμαδιάς, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ τόνισε ότι «υπάρχει τεράστιο έλλειμμα, ζητούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν πάει άλλο, τόσο για την υγεία των ασθενών όσο και των εργαζομένων».

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη, τόνισε τα εξής: «Ας μιλήσουμε σοβαρά. Η αντιπαράθεση είναι ανάμεσα στον Συνασπισμό και στην κυβέρνηση. Το επίδικο θέμα είναι το αν θα έχουμε δημόσια Πανεπιστήμια ή ιδιωτικά κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια. Το όπλο το δικό μας είναι οι ιδέες μας, οι αξίες μας και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις. Το όπλο της κυβέρνησης είναι η προβοκάτσια και το παρακράτος. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε.»

    Ο κ.Αλαβάνος αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα αυτό και στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις το βράδυ στη Βουλή, στη συζήτηση για τις υποκλοπές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 January 2007 - 13:30:16 UTC