Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικοί οι οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό
  • [02] Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά
  • [03] Διαρρήκτες έκλεψαν...συσκευές εντοπισμού

  • [01] Θετικοί οι οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό

    Για θέματα τουριστικής πολιτικής ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Σε δηλώσεις της η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, καθώς συμβάλει με 1 δισ. ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, συμβάλει και στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

    Οι οιωνοί για τη νέα χρονιά είναι καλοί, τόνισε η κ. Πετραλιά, ενώ σημείωσε πως το 2006 ήταν επίσης καλή χρονιά, αφού αυξήθηκε κατά 10% ο τουρισμός, δηλαδή ήρθαν 16 εκατ. τουρίστες, ενώ αυξήθηκε και κατά 10% το καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα, δηλαδή 12 δισ. ευρώ.

    Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι ενημέρωσε και για την διαφημιστική εκστρατεία για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας ότι έχουν δοθεί 4.800 τηλεοπτικά σπότ στα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ανάμεσά τους και το Αλ Τζαζίρα, ενώ σημείωσε πως η καμπάνια είναι στοχευμένη ανά χώρα και ανά ομάδα πληθυσμού.

    Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχουν διαφημίσεις στα δέκα μεγαλύτερα περιοδικά αεροπορικών εταιριών, καθώς και σε μεγάλους δικτυακούς τόπους για εξειδικευμένο τουρισμό, όπως ο ναυτιλιακός και ο συνεδριακός, αλλά και για χειμερινό τουρισμό.

    Το σύνθημα της καμπάνιας στο εξωτερικό είναι "Εξερευνήστε τις αισθήσεις σας" και στο εσωτερικό "Γίνε ταξιδευτής στον τόπο σου".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πρόσφατη επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας μπορεί να πλήξει τον τουρισμό, η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταγραφεί ως ασφαλής χώρα και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή ένδειξη για μείωση του τουριστικού ρεύματος. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ.

    Στις 2.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, όπου αύριο θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.Επίσης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rene Van Der Linden (Palais de l βEurope), τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Terry Davis και με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thomas Hammarberg.

    Το 2007 θα είναι χρονιά ορόσημο για την ανώτατη εκπαίδευση, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοπή της πίτας του Τομέα γυναικών της ΝΔ.Ο κ. Καραμανλής είπε ότι χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες και βαθύτερες αλλαγές ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για να προωθηθούν.

    Στο θέμα πάντοτε της Παιδείας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανάπτυξη ντεφάκτο καταστάσεων στην δημόσια εκπαίδευση. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο καιρό για χάσιμο, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο συντηρητισμός δεν μπορεί να συνεχίζεται. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις είπε ότι οι απόπειρες οξύτητας προδίδουν φοβίες και συντηρητικά αδιέξοδα.

    Μιλώντας γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όσα έχουν συμφωνηθεί με τους πολίτες υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας. Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει το σύγχρονο κοινωνικό και πολιτικό κέντρο. Ακολούθως είπε ότι έχουν γίνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής των γυναικών και ανέφερε ειδικότερα το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

    [02] Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

    Δήλωση για τη δημοπρασία που γίνεται αύριο με λίστα αντικειμένων της περιόδου του Γεωργίου Α' από τον οίκο "Christie's" στην βρετανική πρωτεύουσα, έκανε πριν λίγο ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

    "Το υπουργείο Πολιτισμού συστηματικά, μεθοδικά και σχεδιασμένα προσπαθεί να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά, δηλαδή την ιστορία μας. Μέρος αυτής της ιστορίας είναι αναντίρρητα και τα αντικείμενα τα οποία ο οίκος "Christie's" επιθυμεί να δημοπρατήσει.

    Παρά το γεγονός ότι η λίστα αντικειμένων είναι μεγάλη και λεπτομερής δεν έχει δημοσιοποιηθεί, τονίζει ο Γιώργος Βουλγαράκης, η ακριβής προέλευσή τους και ο τρόπος με τον οποίο περιήλθαν στον οίκο δημοπράτησης".

    Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς και αναλυτικές εξηγήσεις και γι' αυτό το υπουργείο ζήτησε να αποσυρθούν από τη δημοπρασία τα αντικείμενα έως ότου φωτιστεί κάθε εκκρεμότητα.

    Τέλος η ελληνική πολιτεία διαμηνύει προς τους μετέχοντες στη δημοπρασία ότι θα γίνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων.

    [03] Διαρρήκτες έκλεψαν...συσκευές εντοπισμού

    Τρεις διαρρήκτες που νόμιζαν πως είχαν κλέψει κινητά τηλέφωνα από μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη θα το ξανασκεφτούν σοβαρά προτού ασχοληθούν ξανά με τη σύγχρονη τεχνολογία αφού τα ίδια τα κλοπιμαία οδήγησαν την αστυνομία στη... σύλληψή τους.

    Η γκάφα των άτυχων διαρρηκτών ήταν πως αντί για κινητά τηλέφωνα έκλεψαν συσκευές GPS (δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης). Οι αστυνομικοί απλώς ενεργοποίησαν το σύστημα εντοπισμού και μέσα σε 48 ώρες οδηγήθηκαν από τις ίδιες τις συσκευές στα σπίτια των δραστών.

    "Το σύστημα GPS είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλουμε να βρούμε κάτι", σχολίασε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής Ρόμπερτ Καζάνιε.

    Οι τρεις κλέφτες, ένας 20χρονος, ένας ανήλικος φίλος του και ο πατέρας του δεύτερου, 46 ετών, σκόπευαν να πουλήσουν τα "κινητά τηλέφωνα" που τελικά τους πρόδωσαν...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 January 2007 - 11:30:19 UTC