Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικοί οι οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό
  • [02] Ο ΣΥΝ είναι αντίθετος με ενέργειες και ομάδες βίας

  • [01] Θετικοί οι οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό

    Για θέματα τουριστικής πολιτικής ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Σε δηλώσεις της η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, καθώς συμβάλει με 1 δισ. ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, συμβάλει και στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

    Οι οιωνοί για τη νέα χρονιά είναι καλοί, τόνισε η κ. Πετραλιά, ενώ σημείωσε πως το 2006 ήταν επίσης καλή χρονιά, αφού αυξήθηκε κατά 10% ο τουρισμός, δηλαδή ήρθαν 16 εκατ. τουρίστες, ενώ αυξήθηκε και κατά 10% το καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα, δηλαδή 12 δισ. ευρώ.

    Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι ενημέρωσε και για την διαφημιστική εκστρατεία για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας ότι έχουν δοθεί 4.800 τηλεοπτικά σπότ στα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ανάμεσά τους και το Αλ Τζαζίρα, ενώ σημείωσε πως η καμπάνια είναι στοχευμένη ανά χώρα και ανά ομάδα πληθυσμού.

    Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχουν διαφημίσεις στα δέκα μεγαλύτερα περιοδικά αεροπορικών εταιριών, καθώς και σε μεγάλους δικτυακούς τόπους για εξειδικευμένο τουρισμό, όπως ο ναυτιλιακός και ο συνεδριακός, αλλά και για χειμερινό τουρισμό.

    Το σύνθημα της καμπάνιας στο εξωτερικό είναι "Εξερευνήστε τις αισθήσεις σας" και στο εσωτερικό "Γίνε ταξιδευτής στον τόπο σου".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πρόσφατη επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας μπορεί να πλήξει τον τουρισμό, η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταγραφεί ως ασφαλής χώρα και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή ένδειξη για μείωση του τουριστικού ρεύματος. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι υπάρχουν αυξημένες κρατήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στη συνέχεια, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να τοποθετήσει ως Αρχηγό ΓΕΑ, θέση την οποία μέχρι σήμερα είχε ο αντιπτέραρχος Γιώργος Αυλωνίτης, τον Αρχηγό τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο κ. Ιωάννη Γιάγκο.

    Ο κ. Ι. Γιάγκος ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού τακτικής Αεροπορίας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2004.

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εξώδικο του υπουργείου Πολιτισμού για τμήμα της πρώην βασιλικής περιουσίας που δημοπραττείται από τον οίκο Christies δήλωσε πως "είναι η πιο φυσιολογική κίνηση που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση".

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους κουκουλοφόρους, ο κ. Β. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι τα μαζικά κινήματα και το φοιτητικό κίνημα οφείλουν να περιφρουρούν τις διαδηλώσεις τους και να απομονώνουν ακραία στοιχεία, ενώ επανέλαβε πως όταν ο ίδιος ήταν φοιτητής οι κουκουλοφόροι δεν είχαν θέση σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Συνασπισμός υποθάλπτει τέτοια ακραία στοιχεία, ο κ. Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι "όλες οι πολιτικές δυνάμεις λειτουργούν με βάση τους δημοκρατικούς θεσμούς, τους νόμους και το Σύνταγμα".

    Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για το Στρασβούργο, όπου απόψε θα παρακαθίσει σε δείπνο με τη συμμετοχή ελλήνων και κυπρίων βουλευτών, μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Αύριο, το πρωί στις 11 ο κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ρενέ Βαν Ντερ Λίντεν και στις 12 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

    Στη συνέχεια (ώρα 13.00) ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που οργανώνει προς τιμήν του κ. Βαν Ντερ Λίντεν, στις 14.30 θα συναντηθεί με τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τέρρυ Ντέηβις και στις 15.00 θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τ. Χάμμαρμπεργκ.

    [02] Ο ΣΥΝ είναι αντίθετος με ενέργειες και ομάδες βίας

    Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος με σημερινές δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι "υποβολέας και μαέστρος από το παρασκήνιο μιας επίμονης, μακρόχρονης, συστηματικής και αήθους επίθεσης των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κατά του Συνασπισμού".

    Ο Συνασπισμός, πρόσθεσε, είναι εντελώς αντίθετος με ενέργειες και ομάδες βίας. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Αλαβάνος, χρησιμοποιεί τέτοιες δραστηριότητες, χρησιμοποιεί παρακρατικού τύπου φαινόμενα, προκειμένου να περάσει τους νόμους της στους οποίους αντιδρά η κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα.

    Σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, ανακοίνωσε ο κ. Αλαβάνος, άνοιξε μια σοβαρή συζήτηση για την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές. Εμείς πιστεύουμε, είπε, πως μέσα από την κοινή δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς μπορεί να εκφραστεί όλο αυτό το μέρος της κοινωνίας, που εμπνέεται από το δημόσιο πανεπιστήμιο, εμπνέεται από το άσυλο, στηρίζει το άρθρο 16 του Συντάγματος και θέλει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

    Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε επίσης να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Συνασπισμού, με θέματα, πρώτον την ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους αποφοίτους του Λυκείου στα δημόσια πανεπιστήμια και δεύτερον τις θέσεις για τις επιπτώσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πολιτική ατζέντα της χώρας, εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΝ τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Καρατζαφέρη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αλαβάνος είπε: "Μίλησα για τα γεράκια της Νέας Δημοκρατίας και διάφορα παπαγαλάκια, που τρέχουν πίσω τους και είπα ότι εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε άδεια από κανέναν και κυρίως από τη δεξιά, για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα".

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, ο κ. Αλαβάνος είπε "ότι ο πρωθυπουργός δυστυχώς είναι απών ως πρωθυπουργός, είναι απών και ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γιατί η επίθεση κατά του ΣΥΝ γίνεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας".

    Απαντώντας τέλος σε ερώτηση σχετικά με αντικείμενα που δημοπρατούνται από τον Οίκο "Κρίστις" , δήλωσε ότι τα αντικείμενα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και ότι δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να κινηθεί στο παραπέντε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 January 2007 - 13:30:24 UTC