Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση ορίου ηλικίας των σχολικών λεωφορείων

  • [01] Μείωση ορίου ηλικίας των σχολικών λεωφορείων

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο, όπως τόνισε ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης, συνιστά «σύνθεση αντικρουόμενων απόψεων και ορθολογική επίλυση πρακτικών προβλημάτων, μείζονος αξίας για τις επαγγελματικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται».

    Ιδιαίτερη μνεία επεφύλαξαν τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής, στη δυνατότητα που έδινε το νομοσχέδιο να χρησιμοποιούνται πούλμαν ηλικίας μέχρι και 27 ετών, ως σχολικά, με τους περισσότερους ομιλητές να ζητούν μείωση του ορίου - κάτι που απεδέχθη ο Μ. Λιάπης.

    «Πρόκειται για πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητο θέμα» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών. «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε όριο ηλικίας στα σχολικά. Μπορούσαν και κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα 40 και 45 χρονών. Βάλαμε λοιπόν μια τάξη και προτείναμε κατβ αρχήν το όριο των 27 ετών, καθώς τα σχολικά λεωφορεία διανύουν πολύ λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τα υπεραστικά και κινούνται πέριξ μιας περιοχής. Θα δεχόμουν όμως να κατεβεί το όριο στο αντίστοιχο για τα ΚΤΕΛ (23 χρόνια) και να μειωθεί το όριο για την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος, από 11 χρόνια στα 8».

    Για ένα άλλο επίκαιρο θέμα, τη χρήση των λεωφορειολωρίδων της Θεσσαλονίκης από τα ταξί (κάτι που προβλέπεται στο νομοσχέδιο), ο κος Λιάπης διευκρίνισε πως το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να ανακουφίσει προσωρινά το κυκλοφοριακό, το οποίο έχει επιβαρυνθεί λόγω των μεγάλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    «Είδαμε ότι θα υπάρξει μεγάλος φόρτος στο κυκλοφοριακό και είπαμε να κάνουμε μια παραχώρηση στις μετακινήσεις των πολλών. Λυπάμαι που χωρίς να έχουμε ψηφίσει το νόμο, υπάρχει κατάχρηση και μπαίνουν όλα τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Αύριο θα ζητήσω να ελεγχθεί η κατάχρηση αυτή και τις επόμενες εβδομάδες, θα τους καλέσουμε την Ομοσπονδία των ταξί για να καθορίσουμε τα ωράρια - αλλά δεν θα είναι ωράρια αιχμής».

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του Μανόλης Στρατάκης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πολυδαίδαλο, αποσπασματικό, πρόχειρο και ρουσφετολογικό», προσθέτοντας ότι είναι «προεκλογικό», καθώς «για την εφαρμογή του χρειάζονται 13 υπουργικές αποφάσεις, 17 κοινές υπουργικές και 2 προεδρικά διατάγματα».

    Από πλευράς αντιπολίτευσης - και κυρίως από το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό - στηλιτεύτηκε η άνευ τελών παραχώρηση των ευρυζωνικών δικτύων που κατασκεύασε ο ΟΤΕ στους ιδιώτες παρόχους δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς, κατέκριναν επίσης και την ανάθεση στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (η οποία συστήνεται με το νομοσχέδιο), της αρμοδιότητας για τον διαθέσιμο χρόνο χρήσης (slots) στα αεροδρόμια της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 January 2007 - 9:30:11 UTC