Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδυνάμωση σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου

  • [01] Ενδυνάμωση σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου

    Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε σήμερα στο Κάιρο η συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Ενδεικτικό της θερμότητας είναι και το γεγονός ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για 20' και διήρκεσε μία ώρα και ένα τέταρτο.

    Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο δήλωσε ότι "πάντα μια συζήτηση με ιστορικές φυσιογνωμίες, με φυσιογνωμίες οι οποίες έχουν ζήσει απο κοντά για πάρα πολλά χρόνια τα προβλήματα, όπως η συζήτηση με τον Πρόεδρο Μουμπάρακ,είναι εποικοδομητική αλλά και σου δίνει πάρα πολλά στοιχεία για να προσεγγίσεις απο πολύ κοντά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν".

    Ο Έλληνας Υπουργός μετέφερε στον Πρόεδρο Μουμπάρακ τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας ότι "εκθέσαμε όλα τα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν και τα οποία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος άκουσε με πάρα πολύ μεγάλη κατανόηση και μας εξέθεσε όλο του τον προβληματισμό για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν αυτή την στιγμή την χώρα του αλλά και ολόκληρη την περιοχή".

    Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Έλληνας Υπουργός συζήτησαν την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή,εστιάζοντας την συζήτηση - μεταξύ άλλων - σε θέματα Μέσης Ανατολής, Βαλκανίων, Ιράν και Ιράκ.

    Ο κ.Μεϊμαράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ταυτόσημες απόψεις που διατηρούν οι δύο χώρες σε μία σειρά από ζητήματα,υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι "υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις,προσεγγίσεις. Και οι αναλύσεις που γίνονται, είναι αναλύσεις οι οποίες μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Θεωρούμε οτι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου είναι ακόμη πιο ωφέλιμη για την επίλυση αυτών των ζητημάτων".

    Τέλος, οι δύο χώρες συμφώνησαν από κοινού να ενδυναμώσουν την μεταξύ τους συνεργασία, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας "στο πρόσωπο της Ελλάδας βρίσκουν ένα συμπαραστάτη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα, με κοινές απόψεις και θέσεις σε όλα τα διεθνή fora. Αλλά και εμείς στο πρόσωπο της Αιγύπτου, βρίσκουμε ένα πολύ αξιόπιστο συνομιλητή και λαμβάνουμε ιδιαίτερα σημαντικά υπόψη τις αναλύσεις της αιγυπτιακής Κυβέρνησης. Θεωρούμε οτι αυτή η συνεργασία μπορεί να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο και συναποφασίσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Αιγύπτου να έχουμε πιο τακτικές συναντήσεις ακόμη και τηλεφωνικές, για να ανταλλάσουμε αυτές τις απόψεις".

    Στην συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας συμμετείχαν ο Έλληνας Πρέσβης Παναγιώτης Βλασσόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Πάνος Καμμένος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 January 2007 - 17:30:21 UTC