Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής:"Η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και στον τομέα του τουρισμού".

  • [01] Κ.Καραμανλής:"Η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και στον τομέα του τουρισμού".

    Ο τουρισμός είναι η κατ'εξοχήν βιομηχανία της ανάπτυξης και αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα του 1ου Φόρουμ για τον τουρισμό, που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής και στο οποίο παρουσιάζεται η ''Τουριστική Χάρτα'' για το 2007.

    Ανοίγοντας τις εργασίες του χώρου που οργανώνει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού που διασφαλίζει ευημερία και προοπτική.

    Είναι ανάγκη συνέχισε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και στον τομέα του τουρισμού ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

    Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια και ειδικό χωροταξιακό σχεδιασμό που διασφαλίζει διαφάνεια στην Τουριστική Χάρτα.

    Νωρίτερα ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δ. Δημητριάδη.

    Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας

    Με ψήφους 122 υπέρ και 164 κατά, σε σύνολο 286 ψηφισάντων, απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης.

    Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Στέλιος Παπαθεμελής και Πέτρος Μαντούβαλος. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννος Παπαντωνίου και Στέφανος Μάνος και οι 6 βουλευτές του Συνασπισμού - ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ, απείχαν της ψηφοφορίας. Απόντες (χωρίς δικαίωμα ψήφου) ήσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Σοφία Καλαντζάκου και Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Κ. Καραμανλής: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

    Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας στο σχετικό αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «εγώ δεν βάζω το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου».

    Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, το αίτημα του κ. Παπανδρέου είναι δελεαστικό «και θα ήταν δελεαστικότερο εάν ψηφίζατε πρώτα τη συνταγματική αναθεώρηση και κυρίως το άρθρο 16». Το εντυπωσιακό και ενδιαφέρον είναι, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, ότι το αίτημα σας συμπίπτει με τις εισηγήσεις που δέχομαι από πολλά στελέχη της παράταξής μας.

    «Υποθέτω ότι αυτή η σύμπτωση οφείλεται στο γεγονός ότι κάνετε κοινή εκτίμηση των πραγμάτων, και βέβαια, ταυτόσημη εκτίμηση του αποτελέσματος. Κι εγώ δεν αλλάζω αποφάσεις. Δεν βάζω το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον του τόπου. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» είπε ο κ. Καραμανλής, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από την ολομέλεια της Βουλής «να πούμε ηχηρό όχι στο λαϊκισμό και την αντιθεσμική συμπεριφορά, όχι στη συντήρηση και τον παλαιοκομματισμό, όχι στη στείρα αντίδραση: Ζητώ δυναμικό όχι στην απόπειρα πόλωσης, όχι στην αναίτια ένταση, όχι στην πολιτική υποχώρηση, όχι στην πολιτική υπαναχώρηση.

    «Ζητώ ψήφο συνέχισης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, ζητώ ψήφο υπεύθυνης διακυβέρνησης και συνέπειας, ψήφο σεβασμού στους θεσμούς, ψήφο εμπιστοσύνης απέναντι στους πολίτες, ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, στο παρόν και στο μέλλον της».

    Ο κ. Καραμανλής, είπε ότι τόσο η πρόταση δυσπιστίας όσο και το αίτημα περί εκλογών, είναι «φτηνά προσχήματα», για να συγκαλυφθεί η πραγματικότητα, που είναι η σκηνοθεσία της άτακτης φυγής του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και κυρίως από το άρθρο 16.

    «Η αλήθεια αυτή δεν κρύβεται, και επειδή σας αρέσουν τα λογοπαίγνια περί σοβαρότητας, θα πω τούτο: Πόσο σοβαρό είναι ένα κόμμα που παίζει με τους θεσμούς, πόσο σοβαρός είναι ένας αρχηγός που καταφεύγει σε ρητορείες του β50 και του β60 για να αποφύγει τις ευθύνες του;»

    Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, τα αιτήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούσαν παρά μια διέξοδο στο αδιέξοδο που οδηγήθηκε, καθώς και φυγή από τις ευθύνες του. Όσοι σας παρέσυραν σε αυτή την κίνηση, είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σας προσέφεραν κάκιστη υπηρεσία. Επισήμανε, δε, ότι «οι ηγέτες παίρνουν αποφάσεις, που κάποιες φορές μπορεί και να μην είναι αρεστές σε όλους τους συνεργάτες τους. Αποφασίζουν όμως και τραβούν μπροστά, αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα».

    Ακολούθως, επέκρινε τον κ. Παπανδρέου ότι έκανε λάβαρο την αλλαγή των θέσεών του και την «παλινωδία», ενώ αναρωτήθηκε εάν θέλει τις εκλογές ή τις ξορκίζει. «Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θέλετε πράγματι τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι, η σύνδεση του αιτήματος για εκλογές με τη συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης της κορυφαίας αυτής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο κ. Παπανδρέου βιάζεται να φύγει πριν φτάσει η διαδικασία αναθεώρησης στην ολομέλεια. Επίσης, ότι δεν τολμά να σταθεί σταθερός στις δεσμεύσεις και τις θέσεις του απέναντι στους πολίτες, που συμφωνούν με αυτές, αλλά και απέναντι στους κομματικούς κύκλους που επιμένουν να ζουν 30-40 χρόνια πίσω. «Κάντε ότι σας φωτίσει ο Θεός, αλλά ο ίδιος πήγατε 30-40 χρόνια πίσω» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Παπανδρέου επικρίνοντάς τον ότι δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τα εσωκομματικά προβλήματά του. Σχεδόν τρία χρόνια στην αντιπολίτευση, μία θέση είχατε, για το άρθρο 16, και αυτή δεν την αντέξατε, είπε ο κ. Καραμανλής: «Μόνη συνέπειά σας, η ασυνέπεια».

    Κάλεσε, μάλιστα τον κ. Παπανδρέου να ανταγωνιστεί μαζί του σε προσφορά και εύρεση λύσεων, σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις διότι «η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο».

    Ειδικότερα για το αίτημα διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Καραμανλής είπε η πρόταση δυσπιστίας μπορεί να αποτελεί μια τετριμμένη κίνηση τακτικής, αλλά η απόπειρα να δυναμιτιστεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης αποτελεί θεσμικό ατόπημα, επίθεση στους θεσμούς και έλλειμμα σεβασμού στους πολίτες.

    Ο πρωθυπουργός, που αμφισβήτησε την ύπαρξη προγράμματος και θέσεων του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον κ. Παπανδρέου εάν άλλαξε το κόμμα του όπως εξήγγειλε ή εάν τον άλλαξε το κόμμα του, και εάν άφησε πίσω του το παλιό ή άφησε να τον παρασύρει αυτό.

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: αυτός που ενδιαφέρεται για την κοινωνία, για τη διαμόρφωση θέσεων, για τη συναίνεση και για την κίνηση προς τα εμπρός, και αυτός που ενδιαφέρεται για την άρνηση, την πόλωση, και το κομματικό ακροατήριο. «Με θλίβει που καταλήξατε στον δεύτερο» είπε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε , όταν ο πρωθυπουργός του είπε «Γιώργο είσαι εδώ, γιατί θα έχανες». Ο κ. Παπανδρέου τον κάλεσε «να σταματήσει τις ειρωνείες» και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας. «Τελείωσαν τα αστεία. Περιμένω να είστε πιο σοβαρός», είπε ο κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα περίμενε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να μην εκνευρίζεται διότι η αίθουσα του κοινοβουλίου είναι χώρος διαλόγου και πρόσθεσε ότι όσοι καταφεύγουν σε κραυγές, το μόνο που δείχνουν είναι ότι δεν έχουν επιχειρήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 February 2007 - 11:30:14 UTC