Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

  • [01] Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος

    «Προχωράμε στην ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο θα γνωστοποιήσουμε μέχρι τον Απρίλιο, ενώ, μέσα Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιηθούν τα νομοσχέδια για τη βιομηχανία και τον τουρισμό», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ , ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών, μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και την αλλαγή του κλίματος.

    Ο κ. Γ.Σιουφλιάς δήλωσε οτι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες, για την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία για την αειφόρο ανάπτυξη. Σημείωσε δε, ότι η χώρα μας προβλέπεται να πάρει από το Δ' ΚΠΣ, 4,4 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα αυτό.Οσον αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ξηρασία, ο υπουργός επεσήμανε οτι έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, σε συνεργασία και με άλλα αρμόδια υπουργεία, η οποία εξετάζει τί μέτρα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση που συνεχιστεί η ανομβρία.

    Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «το ΥΠΕΧΩΔΕ ολοκλήρωσε το θεσμικό πλαίσιο για όλες τις μορφές στερεών αποβλήτων και οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το εφαρμόσουν».

    Από την πλευρά τους όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο, ανάμεσά τους ο Θόδωρος Κολιοπάνος και ο Κώστας Γείτονας από το ΠΑΣΟΚ, ο Αγγελος Τζέκης από το ΚΚΕ και η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη, τόνισαν την άμεση ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αμφισβήτησαν ότι η χώρα μας θα καταφέρει να μειώσει τους ρύπους.

    Όπως τόνισαν, η Ελλάδα βάσει της συμφωνίας του Κιότο, θα πρέπει μέχρι το 2010 να μην ξεπερνά το όριο του 21%, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των ρύπων στη χώρα μας θα ανέβει στο 38%.

    Στο μεταξύ, με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η κύρωση της σύμβασης για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιιώργος Σουφλιάς, έκανε λόγο «για σημαντικό κομβικό έργο, πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, που έχει ανάγκη άμεσα η Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τόσο το κυκλοφοριακό όσο και το περιβαλλοντικό της πρόβλημα».

    [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

    Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου εξάρθρωσε η αυστριακή αστυνομία. Στο κύκλωμα ενέχονται 2.361 ύποπτοι σε 77 χώρες, ανακοίνωσε χθες στη Βιένη ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Πλάτερ.

    Οπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πλάτερ, οι "ενδιαφερόμενοι" κατέβαλαν συνδρομή για πρόσβαση σε βίντεο, που έδειχναν μέσω Ιντερνετ παιδιά υποκείμενα "στη χειρότερη μορφή σεξουαλικής κακοποίησης". Το μικρότερο από αυτά ήταν ένα 5χρονο κορίτσι.

    Από τους υπόπτους οι 607 φέρονται να δρούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, 466 στη Γερμανία, 114 στη Γαλλία και 23 στην Αυστρία. Ωστόσο τα βίντεο που προβάλλονταν σε ρωσική ιστοσελίδα γυρίζονταν σε διάφορες χώρες, από την Αλγερία έως την Ισλανδία και τη Βενεζουέλα.

    Στη διάρκεια σειράς ερευνών που πραγματοποίησε η αυστριακή αστυνομία σε κρησφύγετα υπόπτων κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαφόρων μεγεθών, σκληρούς δίσκους, 1232 DVD, 1428 δισκέτες και 213 βιντεοταινίες.

    Ο Πλάτερ αποκάλυψε ότι 14 από τους 23 αυστριακούς υπόπτους ομολόγησαν ότι διοχέτευαν το επίμαχο υλικό στο Διαδίκτυο. Ανάμεσά τους υπάρχουν σπουδαστές, κυβερνητικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι, ηλικίας 17 έως 69 ετών.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από αυτούς, αλλά η αυστριακή αστυνομία συνεργάζεται βάσει των ευρημάτων της με τις διωκτικές αρχές άλλων χωρών με στόχο την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 February 2007 - 7:30:11 UTC