Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ
  • [02] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ

  • [01] Δολοφονήθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ

    Νεκρός βρέθηκε χθές το απόγευμα στο κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας, στην οδό Λυκάβου 20 στου Ζωγράφου ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος.

    Ο 66χρονος διοικητής του ΙΚΑ είχε επισκεφθεί νωρίτερα μια 47χρονη γυναίκα, η οποία είναι ανώτερη υπάλληλος του ίδιου οργανισμού, στο διαμέρισμα των γονέων της οι οποίοι έλειπαν.

    Γύρω στις 6 το απόγευμα, την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμα ο Γιάννης Βαρθολομαίος, δέχθηκε επίθεση από άτομο το οποίο τον χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι με τα χέρια και με κομμάτι μάρμαρο, το οποίο βρέθηκε στον τόπο και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για εξέταση.

    Η γυναίκα, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, είδε τη σκηνή από το ματάκι της πόρτας και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη.

    Από τη νεκροτομή που έγινε στο Γιάννη Βαρθολομαίο, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσάφτης, προέκυψε ότι ο θάνατος επήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία και το θύμα έφερε βαριές κακώσεις κεφαλής από θλων και αμβλύ όργανο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δέχθηκε τέσσερα ή πέντε χτυπήματα και δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης στο σώμα του.

    Στο μεταξύ αναζητείται για να καταθέσει ο σύζυγος της γυναίκας, ενώ η 47χρονη παραμένει στα γραφεία της Ασφάλειας.

    Βιογραφικό

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και ήταν καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μιλούσε Αγγλικά και είχε σπουδάσει στο Οικονομικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών. Ελαβε μάστερ στη Φιλοσοφία από το αγγλικό Πανεπιστήμιο του YORK τον Δεκέμβριο του 1973 και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του LEICESTER στην Αγγλία, το 1980.

    Είχε λάβει τις ακαδημαϊκές διακρίσεις του υπότροφου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεων (ΟΟΣΑ) για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με ειδίκευση στη Δημόσια Οικονομική (1969-1971) και του υπότροφου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με ειδίκευση στη Δημόσια Οικονομική (1971-1972 και 1976-1977).

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος είχε συγγράψει πληθώρα εργασιών οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά και διεθνούς κύρους περιοδικά σχετικά με τα δημόσια οικονομικά.

    Διετέλεσε σύμβουλος στον υφυπουργό Συντονισμού σε θέματα δημοσίων επενδύσεων (1977), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Συντάξεως της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού (1979, 1989 και 1991) και συνεργάτης του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού (1979 - 1981) με αρμοδιότητα σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Οικονομικός Σύμβουλος στην εταιρεία "ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε." (1985 - 1987), Οικονομικός Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων (1987 - 1988), γενικός γραμματέας στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1989 - 1993), με ευθύνη την Αναμόρφωση του Συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης (Ν.1902/90 και 2084/92) και πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (1989 - 1993).

    Ο Ιωάννης Βαρθολομαίος ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ από το 1994 μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2004 που ανέλαβε τη διοίκηση του ΙΚΑ.

    Δήλωση πρωθυπουργού για θάνατο διοικητή ΙΚΑ

    "Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Βαρθολομαίου, Διοικητή του ΙΚΑ και επί πολλά χρόνια συνεργάτη από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κόμματος.

    Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια", δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για το θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

    Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

    "Εκφράζουμε την ιδιαίτερη λύπη μας για τον τραγικό θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και στους συνεργάτες του", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, για το θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

    Ανακοίνωση ΣΥΝ

    "Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το βίαιο θάνατο του Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Γ. Βαρθολομαίου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δολοφονία του Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Γ. Βαρθολομαίου.

    [02] Την εκλογική τακτική του συζητάει ο ΣΥΝ

    Η προετοιμασία του Συνασπισμού για τις εθνικές εκλογές βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, οι εργασίες της οποίας άνοιξαν σήμερα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, που διάβασε ο γραμματέας Ν. Χουντής και θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα.

    Η εισήγηση της ΠΓ εκτιμά ότι δεν αποκλείεται η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και για τον λόγο αυτό τονίζεται η ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας του κόμματος και επισημαίνεται ότι "οι αποφάσεις της ΚΠΕ, μπορούν να εμπνεύσουν τα μέλη, τους φίλους του κόμματος αλλά και τον κόσμο της Αριστεράς να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία την εκλογική αναμέτρηση για να αγωνιστεί, για να αλλάξει τα δεδομένα και να ανοίξει νέους δρόμους στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου".

    Επίσης εκτιμάται ότι "σ' αυτές τις εκλογές και από τα αποτελέσματά τους θα κριθεί αν θα συνεχιστούν οι νεοφιλελεύθερες κοινωνικά άδικες πολιτικές, αν θα ενισχυθούν αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές και πρακτικές ή αν η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο δικομματισμός θα δεχθούν ισχυρό πλήγμα, μέσα από την ισχυροποίηση των δυνάμεων της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων".

    Για την κυβέρνηση, η εισήγηση της ΠΓ τονίζει ότι "η κυβερνητική θητεία της Ν.Δ απέδειξε ότι η επανεκλογή της, έστω και με περιορισμένη αυτοδυναμία λόγω και του εκλογικού νόμου, θα σημάνει τη συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων που αποβλέπουν στον περιορισμό του δημόσιου και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, στην επιδείνωση της θέσης και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

    Για το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι "λόγω του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος αλλά και των θέσεων της σημερινής ηγεσίας, δεν μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στη Ν.Δ", ενώ για το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "αυτοπεριορίζεται στην επιβεβαίωση της πολιτικής της άρνησης της κοινής δράσης και της συνεργασίας της Αριστεράς και αποφεύγει να ανοίξει ή να συμμετέχει στα μέτωπα που ανοίγονται και συνεχίζει την καταγγελία και τις επιθέσεις κατά των κοινωνικών κινημάτων, του Συνασπισμού και των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων".

    Θέση της Πολιτικής Γραμματείας είναι ότι "σ' αυτό το πολιτικό τοπίο πιστεύουμε πως η πολιτική και εκλογική επιλογή του κόμματος είναι η συσπείρωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρωτοβουλίας, η ενίσχυση της κοινής δράσης και η κοινή εκλογική κάθοδος μέσα από εκλογικό σχήμα που θα επιδιώξει τη συνεργασία αριστερών συλλογικοτήτων, οικολογικών δυνάμεων αλλά και παράγοντες και κινήσεις που διαφωνούν με την πολιτική της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ".

    Η Πολιτική Γραμματεία καλεί την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή:

    1. Να εγκρίνει το κείμενο της πολιτικής διακήρυξης ως βάση για την κοινή δράση και την εκλογική συνεργασία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρωτοβουλίας για την Αριστερά,

    2. Για τα θέματα της εκλογικής συνεργασίας,να διαμορφώσει την πρόταση του ΣΥΝ προς τις συνεργαζόμενες αριστερές δυνάμεις:

    Α. Τίτλος, να παραμείνει το όνομα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και στο ενωτικό ψηφοδέλτιο να υπάρχει ονομαστική αναφορά κάθε συνεργαζόμενου κόμματος και οργάνωσης,

    Β. Επικεφαλής του εκλογικού ενωτικού σχήματος, να είναι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της Οικολογίας,

    Γ. Ο ΣΥΝ υποστηρίζει και εγγυάται πλουραλιστική παρουσία και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, που σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου η παρουσία αλλά και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, να είναι πλουραλιστική στη βάση συμφωνημένης απ' όλους πρότασης,

    3. Να συγκροτηθούν τοπικά και κλαδικά, επιτροπές από εκπροσώπους των συνεργαζόμενων δυνάμεων και με τη συμμετοχή και ανένταχτων αριστερών που θα έχουν την ευθύνη του εκλογικού αγώνα,

    4. Να αντιμετωπιστούν συλλογικά η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές παρεμβάσεις και η οργάνωση της προεκλογικής δράσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 February 2007 - 11:30:15 UTC