Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝ: Σειρά πρωτοβουλιών για το περιβάλλον
  • [02] Το Χάρβαρντ απόκτησε γυναίκα πρόεδρο

  • [01] ΣΥΝ: Σειρά πρωτοβουλιών για το περιβάλλον

    Με αίτημα έναν κοινωνικό διάλογο που θα αναζητήσει τα κοινωνικά και πολιτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της «κλιματικής αλλαγής» αρχίζει σήμερα ο ΣΥΝ σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την παρουσίαση των προγραμματικών του προτάσεων σε διάφορα ζητήματα.

    Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο υπεύθυνος για περιβαλλοντικά θέματα Μιχάλης Παπαγιαννάκης έθεσαν επί τάπητος προς συζήτηση προτάσεις σε σχέση με τους σοβαρούς και πλέον αναμφισβήτητους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί στο άμεσο μέλλον το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως προκύπτει από σχετικές διεθνείς εκθέσεις.

    Προοδευτική απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, άνθρακα, λιγνίτη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σαφείς προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας, αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενίσχυση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, είναι οι βασικοί άξονες που θέτει προς συζήτηση ο ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής και να προστεθεί το κριτήριο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

    Στα νέα δεδομένα πρέπει, όπως επισήμανε ο κ. Παπαγιαννάκης, να προστεθούν η ευνοϊκή μεταχείριση των νέων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και η ενίσχυση των σχετικών πολιτικών στην ΕΕ κυρίως ως προς την επιβολή ορίων στις εκπομπές αερίων. Σε σχέση με τη χρήση του αυτοκινήτου ο ΣΥΝ προτείνει αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση, επιβολή διοδίων στα αστικά κέντρα αλλά και ενθάρρυνση της χρήσης αυτοκινήτων από κοινού.

    Αυστηρή πολιτική απέναντι στη χρήση του νερού, τόσο στη γεωργία αλλά και στις πόλεις με τιμολογική διαφοροποίηση της παροχής βάσει ορίων και ποινικοποίηση της οικολογικής παραβατικότητας με την ανάδειξη της έννοιας των «πράσινων εγκλημάτων», είναι επίσης δύο άλλες παράμετροι που τίθενται προς συζήτηση.

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί βουβή και να μην παίρνει θέση, είπε ο κ. Αλαβάνος.

    [02] Το Χάρβαρντ απόκτησε γυναίκα πρόεδρο

    Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όρισε χθες τη νέα του πρόεδρο. Πρόκειται για την ιστορικό Ντριου Γκίλπιν Φάουστ την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία του πιο διάσημου και παλαιού εκπαιδευτικού ιδρύματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η δόκτωρ Φάουστ είναι ειδικευμένη στην ιστορία του αμερικανικού νότου και ήταν πρύτανης του Ινστιτούτου Ράντκλιφ του Χάρβαρντ πριν προταθεί για τη θέση του προέδρου.

    Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, που έχει την έδρα του στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης έξω από τη Βοστόνη, έχει προϋπολογισμό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους σε 11 σχολές με 6.600 προπτυχιακούς φοιτητές και 13.000 αποφοίτους, ενώ οι δωρεές προς το ίδρυμα ανέρχονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Χάρβαρντ ιδρύθηκε το 1636, και η 59χρονη Φάουστ είναι η 28η πρόεδρος στην ιστορία του ιδρύματος.

    Η δόκτωρ Φάουστ αντικατέστησε στην προεδρία τον Λόρενς Σάμερ, ο οποίος παύτηκε από το αξίωμα του προέδρου μετά από πέντε χρόνια καθώς κατά τη διάρκεια της προεδρίας του είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις και επικρίσεις τόσο για ακαδημαϊκά όσο και για πολιτικά θέματα. Επίσης ήταν γνωστός για τα καυστικά και χλευαστικά του σχόλια σε βάρος των γυναικών.

    "Ελπίζω ότι ο διορισμός μου θα αποτελέσει σύμβολο της διεύρυνσης των ευκαιριών εκείνων που ήταν αδιανόητες , ακόμα και πριν από μια γενιά" δήλωσε η Φάουστ στους δημοσιογράφους.

    Τα μισά από τα οκτώ εκπαιδευτικά ιδρύματα του λεγόμενου της Ivy League, μια ένωσης των ισχυρότερων και εγκυρότερων ιδιωτικών πανεπιστημίων του βόρειο-ανατολικού τομέα των ΗΠΑ, έχουν πλέον γυναίκες προέδρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 February 2007 - 13:30:18 UTC