Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοιχεία προόδου και ευημερίας οι ευρυζωνικές συνδέσεις και το γρήγορο Ίντερνετ

  • [01] Στοιχεία προόδου και ευημερίας οι ευρυζωνικές συνδέσεις και το γρήγορο Ίντερνετ

    Με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική και την ευρυζωνικότητα, συνεδρίασε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης που είχε πριν από τη συνεδρίαση και κατ'ιδίαν συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει άλματα στο θέμα της ψηφιακής στρατηγικής και της ευρυζωνικότητας και από τη διείσδυση σε ποσοστό 0,1% που υπήρχε το 2004, εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί ως τα τέλη του 2007, για 7%.

    Είναι σημαντικό είπε ο κ. Αλογοσκούφης, και για την κοινωνία και για την οικονομία το γρήγορο Ιντερνετ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η στρατηγική για την ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι στο υπουργείο του υλοποιούνται δυο σημαντικά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί 52.000 επιχειρήσεις.

    Επίσης ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Ανάπτυξης για γρήγορο και φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σημειώνοντας ότι στα τέλη του 2006 υποβλήθηκαν 29.800 αιτήσεις και ενεργοποιήθηκαν οι 17.700.

    Ο ρυθμός κατάθεσης των αιτήσεων από τους φοιτητές είπε ο κ. Σιούφας, φτάνει τις 150 την ημέρα και υπογράμμισε τη σημασία του γρήγορου Ιντερνετ για την κοινωνία της γνώσης.

    Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης τόνισε πως έχουν γίνει άλματα στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Από 40.000 συνδέσεις που υπήρχαν το 2004 είπε ο κ. Λιάπης, τώρα υπάρχουν 500.000, ενώ σημείωσε ότι ήδη εφαρμόζεται πρόγραμμα με διαγωνισμούς ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί το 90% της χώρας και να προωθηθεί το γρήγορο Ιντερνετ στην περιφέρεια.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας οι δεσμεύσεις σήμερα φτάνουν τα 690 εκατομμύρια ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν όταν παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 904 που υπήρχαν στο Γ΄ΚΠΣ.

    Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι σημαντική και για την πάταξη της γραφειοκρατίας και για τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω των υπολογιστών τους.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο για αλλαγές των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση λειψυδρίας, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε την ΑΔΕΔΥ για τη συνεργασία πάνω στο θέμα αυτό, αν και σημείωσε ότι δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο λειψυδρίας.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και να έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 February 2007 - 11:30:40 UTC