Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού»
  • [02] Επαφές Αλέκας Παπαρήγα για την Παιδεία
  • [03] Ανακοινώθηκαν οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων

  • [01] «Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού»

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην Αθήνα.

    Η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, όπως και οι διαγραφόμενες προοπτικές αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, οι εξελίξεις στο επίπεδο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της Τουρκίας προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όσο και αναφορικά με τον εκκρεμούντα κανονισμό για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, αλλά και το θέμα της διαδικασίας ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνάρτηση με τις απειλές της Αγκυρας, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν χθες στη μακρά συνάντηση -διάρκειας δυο περίπου ωρών - του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Ντόρας Μπακογιάννη και Γιώργου Λιλλήκα.

    Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για "παρελκυστική τακτική" από την πλευρά της Τουρκίας, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

    Αναφορικά δε με την προσαρμογή της Τουρκίας προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η Ελλάδα εργάζεται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, "αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε πρόοδο εκεί που δεν υπάρχει", επισημαίνοντας ότι τα συμπεράσματα του περασμένου Δεκεμβρίου δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η γειτονική χώρα για να συνεχίσει ομαλά την ευρωπαϊκή πορεία της.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε χρήσιμες τις συνομιλίες, τις οποίες ενέταξε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το θέμα των πετρελαϊκών ερευνών, ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη "αλλά θα ήταν αφύσικο να μη συζητηθεί", επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός "για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα".

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η Κύπρος ασκεί κυριαρχικά της δικαιώματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, προσθέτοντας ότι οι περαιτέρω χειρισμοί, εάν και εφόσον βρεθεί πετρέλαιο, θα αποφασιστούν αργότερα.

    Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, "όπως κάθε κυρίαρχο κράτος μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά της με βάση το Διεθνές Δίκαιο", ενώ σχολιάζοντας τις τουρκικές αντιδράσεις επανέλαβε ότι η Αθήνα επιδιώκει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, "αλλά από κει και πέρα η Τουρκία κρίνεται από τη συμπεριφορά της", υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η Τουρκία δεσμεύεται και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να διατηρήσει σχέσεις καλής γειτονίας και να μην καταφεύγει στην ένταση και στις απειλές.

    Ερωτηθείς εάν ισχύει η δεδηλωμένη θέση του σύμφωνα με την οποία η Κύπρος δεν επιθυμεί να επιβαρύνει την Ελλάδα με δικά της προβλήματα και εάν αυτό συνδυάζεται με το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η Αθήνα για την υπογραφή συμφωνίας με το Λίβανο για τον ορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι οι συζητήσεις με το Λίβανο που οδήγησαν στην υπογραφή της συμφωνίας εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά αμέσως μετά την υπογραφή.

    "Αποτελεί πάγια θέση μας και με κανένα τρόπο δεν επιθυμούμε να επιβαρύνουμε την Ελλάδα με τα δικά μας προβλήματα". Διερωτώμαι - σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος - εάν είναι πιο εύκολο να επιβαρυνθεί η θέση της Ελλάδας έτσι ή όχι".

    Ερωτηθείς για τον εκκρεμούντα κανονισμό για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος εργάζεται συστηματικά για να επιτευχθούν οι στόχοι της απόφασης της 24ης Απριλίου 2004, δηλαδή η ενίσχυση της τουρκοκυπριακής κοινότητας αλλά και η οικονομική ολοκλήρωση που θα οδηγήσει στην ενοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας δεν πρέπει να εμβαθύνει τη διχοτόμηση, αλλά να γίνεται με ένα τρόπο που να ευνοεί την επανένωση του νησιού και τόνισε πως "η λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής".

    Τέλος, σε ερώτηση εάν γίνονται συζητήσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά και τον ορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο ο Κύπριος πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός απάντησαν ότι μεταξύ των δυο κυβερνήσεων συζητώνται όλα τα θέματα και ανταλλάσσονται απόψεις. Ο δε Κώστας Καραμανλής σημείωσε από την πλευρά του ότι "όλα αυτά τα θέματα τα προωθούμε, αλλά βεβαίως συνυπολογίζονται και όλοι οι άλλοι παράγοντες που συνδέονται με τα θέματα αυτά.

    Συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

    "Στις διεθνείς σχέσεις υπάρχει μια "κόκκινη γραμμή" και αυτή είναι ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών. Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών και βεβαίως των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανησυχία του "διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ασχολείται σοβαρά με το Κυπριακό" και τόνισε ότι σε αυτό το θέμα "θα έπρεπε να υπάρχει ενιαία στρατηγική".

    Συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα

    Τη θέση του ΚΚΕ κατά του Σχεδίου Ανάν επανέλαβε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    "Βρισκόμαστε στο πλευρό του κυπριακού λαού και με όλες τις δυνατότητες που έχουμε παρακολουθούμε ώστε το σχέδιο Αναν να μην ξεναπεράσει από το παράθυρο", είπε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

    "Το τρίγωνο ΗΠΑ - Βρετανία - Τουρκία ενδιαφέρεται, με κάθε ευκαιρία, να επαναφέρει ένα παρόμοιο σχέδιο ή ακόμη και το ίδιο το σχέδιο Αναν",δήλωσε η κα Παπαρήγα και σημείωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση από την πλευρά της προκαλεί σκωτσέζικο ντους, καθώς ανάλογα με τη θέση που τηρούν οι χώρες-μέλη που διαδραματίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο στην Ενωση, διαμορφώνεται και η στάση έναντι του Κυπριακού".

    Θετικό, πάντως, χαρακτήρισε η κα Παπαρήγα το γεγονός ότι "από πολλούς πλέον ομολογείται ότι το σχέδιο Αναν είναι κάτι το νεκρό".

    Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των πετρελαίων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι "εντάσσεται στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας να μελετά πως θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο που της ανήκει".

    Συνάντηση με τον Αλ. Αλαβάνο

    Την ενεργοποίηση της συμφωνίας Παπαδόπουλου - Ταλάτ και των επιτροπών που αυτή προβλέπει ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. "Έτσι, θα τεθούν όχι μόνο τα καθημερινά θέματα, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την επίλυση του Κυπριακού", δήλωσε ο κ. Αλαβάνος και τόνισε ότι είναι σημαντικό "η άλλη πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της".

    Αναφερόμενος στο θέμα των πετρελαίων ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: "Θα πρέπει κάποτε η Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και μάλιστα σε ό,τι αφορά δύο διαφορετικές χώρες, την Κυπριακή Δημοκρατία και την Αίγυπτο. Επιπλέον, έχει σημασία να τηρήσει ενεργή στάση και η Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Απάντηση Ε.Αντώναρου σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής "είναι υπεύθυνη,προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και προάγει τις θέσεις μας σε όλα τα επίπεδα,στο εσωτερικό της χώρας μας δε,συζητείται σε πολλά επίπεδα", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το νόημα της επισήμανσης του κ.Παπανδρέου για την ανάγκη μιας εθνικής πολιτικής για το Κυπριακό.

    [02] Επαφές Αλέκας Παπαρήγα για την Παιδεία

    Περιοδεία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει αύριο η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία θα έχει επαφές για τις εξελίξεις στην Παιδεία. Η κ.Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση καθηγητών, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την τρίμηνη καμπάνια του ΚΚΕ για την Παιδεία.

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «εκμεταλλευόμενη τη λαϊκή απαίτηση για υψηλού επιπέδου ανώτατες σπουδές, υποκρίνεται παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου πλαισίου σαν προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης των ΑΕΙ και ΤΕΙ». Ο νόμος πλαίσιο, αναφέρει η ανακοίνωση, «είναι κανονισμός που θα επιβάλλει στα δημόσια ανώτατα ιδρύματα να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά, σαν επιχειρήσεις: με μάνατζερ, επιχειρησιακό σχέδιο, τυποποιημένη και χαμηλού επιπέδου διδασκαλία, αυταρχισμό και προπαντός με τις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν άμεσα και να υπαγορεύουν το περιεχόμενο των σπουδών και της έρευνας».

    Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο αγώνας των φοιτητών-σπουδαστών ενάντια στην αντιδραστική «μεταρρύθμιση» της ανώτατης εκπαίδευσης χρειάζεται να στηριχθεί και να ενισχυθεί από όλο το λαό για να ακυρωθεί όχι μόνο ο απαράδεκτος νόμος-πλαίσιο, αλλά για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις που θα κάνουν δυνατή μια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, με ισότιμα ιδρύματα, που, αντί να ανταγωνίζονται, θα συνεργάζονται για να συμβάλλουν στην ευημερία όλου του λαού»

    Δήλωση Αλ.Αλαβάνου

    Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αισθάνονται υπερήφανοι, ως η αντιπολίτευση στη ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο κ.Αλαβάνος πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε το αγωνιστικό, επίμονο, θαρραλέο "όχι" του φοιτητικού κινήματος και των διδασκόντων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια μέσα στην αίθουσα της Βουλής, κατά τη σχετική ψηφοφορία.

    Πιστεύουμε, σημείωσε, ότι στην επόμενη Βουλή, την αναθεωρητική, τα "όχι" του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να γίνουν 16, 26 ή 36.

    Και κατέληξε λέγοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα για να μην περάσει ο νόμος πλαίσιο της ΝΔ, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ένα "ναι" σε Πανεπιστήμια δημόσια, ελεύθερα, ανοιχτά σ' όλα τα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο και επιθυμούν να συνεχίσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση, κοιτίδες της επανάστασης της γνώσης.

    Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα

    Στο μεταξύ, με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής και της φοιτητικής κοινότητας στο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

    Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν με 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

    [03] Ανακοινώθηκαν οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων

    Από 1η Μαρτίου 2007 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων για τις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές της χώρας, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στις εντός σχεδίου περιοχές ο μέσος όρος των ανώτερων και κατώτερων τιμών αυξάνεται κατά 16%.

    Για τις εκτός σχεδίου περιοχές ο μέσος όρος των ανώτερων και κατώτερων τιμών αυξάνεται κατά 37% για τα αγροτεμάχια και κατά 36% για τα κτίσματα των ακινήτων.

    Οι νέες τιμές όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, είναι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών των ακινήτων.

    Το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει επίσης τα αφορολόγητα ποσά για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά 20%, ενώ αυξάνονται από 20-33% και τα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, δωρεών, καθώς και το όριο των γονικών παροχών.

    Επίσης ειδική ρύθμιση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου θα προβλεφθεί για άτομα με αναπηρία.

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για όσους φορολογούμενους υποβάλουν στις ΔΟΥ δηλώσεις για μεταβίβαση, δωρεές και γονικές παροχές μέχρι τις 28.2.2007 θα ισχύσουν οι παλιές αντικειμενικές αξίες, ενώ θα δοθεί δίμηνη προθεσμία για τη σύνταξη των οριστικών συμβολαίων των δηλώσεων αυτών.

    Οπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων γίνεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος, δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις αντικειμενικές τιμές και στις αγοραίες τιμές των ακινήτων.

    Σε ό,τι αφορά τις αξίες αντικειμενικού προσδιορισμού των αγροτεμαχίων, εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά από το 1999 και από τότε δεν έχουν αναπροσαρμοστεί.

    Παράλληλα, οι αντικειμενικές τιμές για τα κτίσματα των ακινήτων στις εκτός σχεδίου περιοχές δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από την 1.1.2002. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε ό,τι αφορά τις αξίες των αγροτεμαχίων καθορίζονται περισσότερες τιμές ανά περιοχή, αντί της μιας ενιαίας που ίσχυε ώστε να καλυφθούν ιδιομορφίες, όπως ιδιαίτερα ψηλές αγοραίες τιμές σε ανεπτυγμένες παραθαλάσσιες τουριστικές και εμπροικές περιοχές, ή χαμηλές τιμές σε περιοχές με σημαντικούς περιορισμούς χρήσεων όπως σε ζώνες περιβαλλοντικής προστασίας ή αρχαιολογικών δεσμεύσεων.

    Ο μέσος όρος των αυξήσεων των αντικειμενικών τιμών για τις εντός σχεδίου περιοχές σε κάθε νομό της χώρας είναι ο ακόλουθος:

    Νομός Αττικής 17%, νομός Θεσσαλονίκης 18%, νομός Κιλκίς 18%, νομός Πέλλας 17%, νομός Πιερίας 30%, νομός Σερρών 12%, νομός Χαλκιδικής 18%, νομός Ημαθίας 22%, νομός Καβάλας 28%, νομός Ξάνθης 26%, νομός Ροδόπης 25%, νομός Δράμας 23%, νομός Εβρου 19%, νομός Καρδίτσας 10,8%, νομός Λάρισας 10%, νομός Μαγνησίας 12,5%, νομός Τρικάλων 10,5%, νομός Θεσπρωτίας 5%, νομός Ιωαννίνων 11,25%, νομός Πρέβεζας 7,80%, νομός Αρτας 12,40%, νομός Κέρκυρας 20%, νομός Κεφαλληνίας 18%, νομός Λευκάδας 14%, νομός Ζακύνθου 22%, νομός Κοζάνης 13%, νομός Φλώρινας 13%, νομός Γρεβενών 13%, νομός Καστοριάς 13%, νομός Κορινθίας 13,50%, νομός Λακωνίας 13%, νομός Μεσσηνίας 13%, νομός Αργολίδας 13,5%, νομός Αρκαδίας 16%, νομός Κυκλάδων 13,45%, νομός Δωδεκανήσου 12,80%, νομός Λασιθίου 11,50%, νομός Ρεθύμνης 10%, νομός Χανίων 11%, νομός Ηρακλείου 10%, νομός Λέσβου 23,50%, νομός Σάμου 15,75%, νομός Χίου 25,35%, νομός Φθιώτιδας 14%, νομός Φωκίδας 20%, νομός Βοιωτίας 22,40%, νομός Ευρυτανίας 19%, νομός Εύβοιας 14,25%, νομός Αιτωλοακαρνανίας 13%, νομός Αχαΐας 16% και νομός Ηλείας 13%.

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν επηρεάζουν το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007 θα υπολογιστεί με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τους συντελεστές που ισχύουν.

    Οι αναλυτικοί πίνακες των τιμών στο ΑΠΕ

    Στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ και στη διεύθυνση www.ana-mpa.gr/websites/aksies/ μπορείτε να βρείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για τις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών www.gsis.gr.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 February 2007 - 13:30:20 UTC