Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [02] Θέσπιση εθνικής κατώτατης σύνταξης μετά το 2008
  • [03] Νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο θα έχει ο πρωθυπουργός στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πενήντα τρεις προτάσεις αναθεώρησης συνταγματικών διατάξεων, συγκέντρωσαν την απαιτούμενη θετική ψήφο, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Με δεδομένο δε ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ απέχουν των ψηφοφοριών, η ευθύνη επίτευξης της ευρύτερης συναίνεσης των δύο τρίτων των βουλευτών (180) μετατίθεται για τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές.

    Από τις 53 προτάσεις που ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής,οι 43 ήσαν της Νέας Δημοκρατίας,οι 6 του ΠΑΣΟΚ (που υπερψηφίστηκαν ερήμην του) και 4 ήσαν προσωπικές προτάσεις (του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα,του βουλευτή της ΝΔ, Αντώνη Φούσα και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου).

    Οι προτάσεις αναθεώρησης που πέρασαν αφορούν στα εξής:

    - Προστασία των ζώων (άρθρο 5)

    - Εγγυήσεις διαφάνειας και πολυφωνίας στα μμε (άρθρο 14)

    - Εκπαιδευτικά ζητήματα και εισαγωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 16)

    - Κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας και ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις (άρθρο 17)

    - Κατοχύρωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας (άρθρο 20)

    - Μέριμνα για την κοινωνική συνοχή (άρθρο 22)

    - Δασικές εκτάσεις, προστασία τους, έννοια του δάσους και χωροταξικός σχεδιασμός (άρθρο 24 και 117)

    - Κύρωση του πρωτογενούς κοινοτικού δικαίου και αποσαφήνιση των διαδικασιών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (άρθρο 28)

    - Πόθεν έσχες των βουλευτών και έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων (άρθρο 29)

    - Επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών (άρθρο 57)

    - Έλεγχος του κύρους των βουλευτικών εκλογών (άρθρο 58)

    - Περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας (άρθρο 62)

    - Εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 78)

    - Ψήφιση του Προϋπολογισμού (άρθρο 79)

    - Επίλυση μισθολογικών διαφορών των δικαστικών λειτουργών (άρθρο 88)

    - Προαγωγές ανωτάτων δικαστικών λειτουργών (άρθρο 90)

    - Σύσταση Τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις δημόσιες συμβάσεις (άρθρο 95)

    - Οριοθέτηση αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς τις δημόσιες συμβάσεις (άρθρο 98)

    - Σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου (άρθρο 100)

    - Αναβάθμιση νησιωτικών και ορεινών περιοχών (άρθρο 101)

    - Ανάδειξη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ανεξάρτητες αρχές, (άρθρο 101α)

    - Άσκηση κανονιστικής αρμοδιότητας από τους ΟΤΑ (άρθρο 102)

    - Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου (άρθρα 103 και 104)

    - Αναδιατύπωση των διατάξεων σχετικά με το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (άρθρο 108)

    - Παρεμβάσεις στα άρθρα 111, 115, 118 και 119, αποτελούν μεταβατικές - στην εφαρμογή του νέου Συντάγματος - διατάξεις

    Τρεις από τις 46 συνολικά προτάσεις της ΝΔ, δεν πέρασαν κατά τη ψηφοφορία: Η πρόταση αύξησης του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας και της διεύρυνσης των δικαιωμάτων εκλογιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών,δεν βρήκαν σύμφωνη την πλειοψηφία των βουλευτών και συγκέντρωσαν 107 και 143 ψήφους αντίστοιχα.

    Οι 6 από τις 29 συνολικά προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που πέτυχαν την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφορούν ως επί το πλείστον,διατάξεις για τις οποίες συμφωνούσε εξ αρχής και η Νέα Δημοκρατία:Τρεις αναφέρονται στο άρθρο 16 για την εισαγωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,μία αφορά την αναθεώρηση της συνταγματικής διάταξης για τον «βασικό μέτοχο» (μετά από τις γνωστές αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και άλλη μία,την ανάγκη ρητής αναφοράς στην αναβάθμιση των νησιωτικών και απομονωμένων, ορεινών περιοχών της χώρας.

    Η χθεσινή ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στη Βουλή, επισφράγισε και την επιδοκιμασία της συμπολίτευσης για την αναθεώρηση και του άρθρου 79 που αφορά την διαδικασία κατάστρωσης και ψήφισης του Προϋπολογισμού.

    Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ,για τη μείωση του ελάχιστου ορίου ηλικίας για εκλογή βουλευτών,στα 21 έτη (από 25 που είναι σήμερα), ο εισηγητής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος καθώς και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της που είχαν λάβει το λόγο,είχαν καταφερθεί εναντίον της πρότασης,θεωρώντας την «λαϊκίστικη». Παρά ταύτα,η πρόταση αυτή στηρίχθηκε επισήμως από την συμπολίτευση κατά τη σημερινή ψηφοφορία,χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφική ευρύτητα:22 βουλευτές από τους 171 παρόντες καταψήφισαν την πρόταση.

    Οι ατομικές προτάσεις βουλευτών που πέρασαν την δοκιμασία της ψηφοφορίας,ήσαν εκείνες του Αντώνη Φούσα (για τις σχέσεις του αποδήμου Ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα και τη λειτουργία του ΣΑΕ) που συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους,η πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου για την ρητή συνταγματική προστασία των ζώων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών συνταγμάτων (167 ψήφοι) και η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, να καταστούν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές (160 ψήφοι).

    Αντιθέτως, οι δύο προτάσεις της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και το δικαίωμά τους να μετέχουν και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταψηφίστηκε ακόμα και από βουλευτές που την είχαν στηρίξει: Όταν κατατέθηκαν,συνοδεύονταν (κατά τα προβλεπόμενα) από 49 υπογραφές βουλευτών της ΝΔ. Σήμερα, υπερψηφίστηκαν μόνον από 27 και 20 βουλευτές αντίστοιχα.

    Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 171 βουλευτές:Η ΝΔ είχε παροντες 162 βουλευτές (απόντες ήσαν ο Γ. Κεφαλογιάννης και η Σοφια Καλατζάκου), ο Συνασπισμός με την κοινοβουλευτική του ομάδα (6 βουλευτές),παρόντες ήσαν και οι ανεξάρτητοι Σ. Παπαθεμελής, Π. Μαντούβαλος και Σ. Μάνος.

    Οι προτάσεις αλλαγής των άρθρων που κρίθηκαν αναθεωρητέα, θα τεθούν εκ νέου σε ψηφοφορία στα τέλη Μαρτίου,καθώς ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει τη διεξαγωγή δεύτερης ψηφοφορίας προς συγκέντρωση 180 ψήφων,κάτι που η αποχή του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ,καθιστά αδύνατο.

    [02] Θέσπιση εθνικής κατώτατης σύνταξης μετά το 2008

    Σε πολιτική συμφωνία για τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη κατέληξαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ, προετοιμάζοντας τις εργασίες του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 8 και 9 Μαρτίου. Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ, διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες πως η ηλικία συνταξιοδότησης "ήταν και θα παραμείνει υπόθεση του κάθε κράτους και θα καθορίζεται στη βάση των κοινωνικών και οικονομικών δυνατοτήτων, ιδιαιτεροτήτων και παραμέτρων της κάθε χώρας".

    Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ο Έλληνας υπουργός Απασχόλησης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Γερμανικής Προεδρίας περί ενδυνάμωσης της κοινωνικής προστασίας, επισημαίνοντας στους ομολόγους του, πως "η Στρατηγική της Λισαβόνας πρέπει να έχει σαφή και δυναμικό κοινωνικό χαρακτήρα".

    Σε ό,τι αφορά την έκθεση της Επιτροπής για την απασχόληση, ο κ. Τσιτουρίδης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στον τομέα αυτό, έχει επιτελέσει "θετικό έργο με εμφανείς και μετρήσιμες εξελίξεις" και έχει δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις με στόχο την προώθηση της απασχόλησης, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα, ο υπουργός Απασχόλησης ανέφερε πως στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 8,3% το περασμένο φθινόπωρο και συνεχίζει την πτωτική του πορεία, ενώ το ποσοστό απασχόλησης το 2005 αυξήθηκε σε 60,1% έναντι 59,4% το 2004. Επίσης, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων, η προώθηση των προγραμμάτων "δια βίου μάθησης", καθώς και η ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας (γυναίκες, νέοι και άνω των 55 ετών).

    Σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής για την κοινωνική προστασία, ο κ. Τσιτουρίδης επισήμανε στους ομολόγους του ότι στόχος της Ελλάδας είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ελληνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για ένα "ορθολογικό και κοινωνικά δίκαιο" ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θα ξεκινήσουν μετά τις προσεχείς εκλογές, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος: δημόσιος, υποχρεωτικός και αναδιανεμητικός.

    Εξάλλου, ο υπουργός Απασχόλησης δεσμεύτηκε ότι οι κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα θα φτάσουν μέσα στην επόμενη πενταετία τουλάχιστον το 27% του ΑΕΠ, έναντι 26% του ΑΕΠ που ισχύει σήμερα, πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος βρίσκεται 27,6% του ΑΕΠ. "Ήδη με τις αυξήσεις που έχουν γίνει στις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ θα υπάρξει μια αύξηση τα επόμενα χρόνια. Και ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ακόμη πιο πολύ προς τα πάνω αυτό το όριο", ανέφερε ο κ. Τσιτουρίδης και συμπλήρωσε πως "η θέσπιση μιας αξιοπρεπούς κατώτατης εθνικής σύνταξης" αποτελεί μια σημαντική πολιτική που θα αρχίσει μετά το 2008.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ο κ. Τσιτουρίδης κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, δήλωσε πως αυτές επηρεάζουν το σύνολο των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των κρατών-μελών της ΕΕ και τόνισε πως είναι αναγκαίος ένας πολυετής σχεδιασμός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να εστιάζεται στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με πολιτικές δια βίου μάθησης σε νέους, γυναίκες και ηλικιωμένους, και στην ενίσχυση των πολιτικών για την οικογένεια.

    [03] Νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα

    Από 1η Μαρτίου 2007 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων για τις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές της χώρας, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Στις εντός σχεδίου περιοχές ο μέσος όρος των ανώτερων και κατώτερων τιμών αυξάνεται κατά 16%.

    Για τις εκτός σχεδίου περιοχές ο μέσος όρος των ανώτερων και κατώτερων τιμών αυξάνεται κατά 37% για τα αγροτεμάχια και κατά 36% για τα κτίσματα των ακινήτων.

    Οι νέες τιμές όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, είναι σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών των ακινήτων.

    Το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει επίσης τα αφορολόγητα ποσά για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά 20%, ενώ αυξάνονται από 20-33% και τα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου κληρονομιών, δωρεών, καθώς και το όριο των γονικών παροχών.

    Επίσης ειδική ρύθμιση όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου θα προβλεφθεί για άτομα με αναπηρία.

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για όσους φορολογούμενους υποβάλουν στις ΔΟΥ δηλώσεις για μεταβίβαση, δωρεές και γονικές παροχές μέχρι τις 28.2.2007 θα ισχύσουν οι παλιές αντικειμενικές αξίες, ενώ θα δοθεί δίμηνη προθεσμία για τη σύνταξη των οριστικών συμβολαίων των δηλώσεων αυτών.

    Οπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων γίνεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος, δεδομένου ότι έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις αντικειμενικές τιμές και στις αγοραίες τιμές των ακινήτων.

    Σε ό,τι αφορά τις αξίες αντικειμενικού προσδιορισμού των αγροτεμαχίων, εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά από το 1999 και από τότε δεν έχουν αναπροσαρμοστεί.

    Παράλληλα, οι αντικειμενικές τιμές για τα κτίσματα των ακινήτων στις εκτός σχεδίου περιοχές δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από την 1.1.2002. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε ό,τι αφορά τις αξίες των αγροτεμαχίων καθορίζονται περισσότερες τιμές ανά περιοχή, αντί της μιας ενιαίας που ίσχυε ώστε να καλυφθούν ιδιομορφίες, όπως ιδιαίτερα ψηλές αγοραίες τιμές σε ανεπτυγμένες παραθαλάσσιες τουριστικές και εμπροικές περιοχές, ή χαμηλές τιμές σε περιοχές με σημαντικούς περιορισμούς χρήσεων όπως σε ζώνες περιβαλλοντικής προστασίας ή αρχαιολογικών δεσμεύσεων.

    Ο μέσος όρος των αυξήσεων των αντικειμενικών τιμών για τις εντός σχεδίου περιοχές σε κάθε νομό της χώρας είναι ο ακόλουθος:

    Νομός Αττικής 17%, νομός Θεσσαλονίκης 18%, νομός Κιλκίς 18%, νομός Πέλλας 17%, νομός Πιερίας 30%, νομός Σερρών 12%, νομός Χαλκιδικής 18%, νομός Ημαθίας 22%, νομός Καβάλας 28%, νομός Ξάνθης 26%, νομός Ροδόπης 25%, νομός Δράμας 23%, νομός Εβρου 19%, νομός Καρδίτσας 10,8%, νομός Λάρισας 10%, νομός Μαγνησίας 12,5%, νομός Τρικάλων 10,5%, νομός Θεσπρωτίας 5%, νομός Ιωαννίνων 11,25%, νομός Πρέβεζας 7,80%, νομός Αρτας 12,40%, νομός Κέρκυρας 20%, νομός Κεφαλληνίας 18%, νομός Λευκάδας 14%, νομός Ζακύνθου 22%, νομός Κοζάνης 13%, νομός Φλώρινας 13%, νομός Γρεβενών 13%, νομός Καστοριάς 13%, νομός Κορινθίας 13,50%, νομός Λακωνίας 13%, νομός Μεσσηνίας 13%, νομός Αργολίδας 13,5%, νομός Αρκαδίας 16%, νομός Κυκλάδων 13,45%, νομός Δωδεκανήσου 12,80%, νομός Λασιθίου 11,50%, νομός Ρεθύμνης 10%, νομός Χανίων 11%, νομός Ηρακλείου 10%, νομός Λέσβου 23,50%, νομός Σάμου 15,75%, νομός Χίου 25,35%, νομός Φθιώτιδας 14%, νομός Φωκίδας 20%, νομός Βοιωτίας 22,40%, νομός Ευρυτανίας 19%, νομός Εύβοιας 14,25%, νομός Αιτωλοακαρνανίας 13%, νομός Αχαΐας 16% και νομός Ηλείας 13%.

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν επηρεάζουν το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007 θα υπολογιστεί με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τους συντελεστές που ισχύουν.

    Οι αναλυτικοί πίνακες των τιμών στο ΑΠΕ

    Στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ και στη διεύθυνση www.ana-mpa.gr/websites/aksies/ μπορείτε να βρείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

    Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για τις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών www.gsis.gr.

    Δήλωση Β. Παπανδρέου

    "Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που φθάνει και μέχρι 86,67%, επιβαρύνει το σύνολο των φόρων που συνοδεύουν την οικοδομή, όπως και το ελάχιστο κόστος κατασκευής. Επίσης επιβαρύνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ λόγω αύξησης του τέλους ακίνητης περιουσίας", δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

    "Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθήσει να εξυγιάνει τον κλάδο της οικοδομής που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, με την αποσπασματική και εισπρακτική πολιτική της τον οδηγεί σε ύφεση, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους", πρόσθεσε η κα Παπανδρέου και τόνισε ότι η κυβέρνηση "επιφέρει ένα επιπλέον χτύπημα στα εκατομμύρια μικροϊδιοκτητών και ενοικιαστών".

    Δήλωση Π. Λαφαζάνη

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επιχειρεί να καταργήσει το Άσυλο στα Πανεπιστήμια, διατηρεί για τον εαυτό της την απόλυτη ασυλία να επιβάλει άγριες φοροεπιδρομές".

    Ο κ.Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι "η μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των αστικών ακινήτων, μαζί με την πρωτοφανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, θα τινάξει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη τη «φούσκα» των ακινήτων, θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ θα αυξήσει τους πάμπολλους πρόσθετους φόρους και τις εισφορές επί των ακινήτων, μαζί με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλουν οι πάντες με τα τιμολόγια της ΔΕΗ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 February 2007 - 7:30:17 UTC