Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού
  • [02] Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού

    Συνεργασία με τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη θα έχει αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, είχε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο.

    Ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για θέματα της αρμοδιότητάς του και υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις σε 20 νομούς της χώρας, που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορθώσεων με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και οι επιτόπιοι έλεγχοι που διεξάγονται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με βάση τη νέα ΚΑΠ.

    Οι υπόλοιποι νομοί, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορούσαν να πληρωθούν αν είχαν εκπληρωθεί αυτοί οι όροι. Πάντως, υπογράμμισε, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για πρώτη φορά και με τη στήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ να επισπευθεί η εξόφληση των επιδοτήσεων μέχρι το Πάσχα.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι από τον ΕΛΓΑ θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων για το βαμβάκι και τα τεύτλα σε όσους είχαν υποστεί ζημιές στις πλημμύρες του Οκτωβρίου.

    Ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι η καταβολή των επιδοτήσεων είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, παρά το γεγονός ότι το σύστημα της νέας ΚΑΠ είναι πολύπλοκο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, εγκρίθηκε από την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το 2003.

    Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι χάρη στη συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, της οποίας το ΔΣ ομόφωνα συμφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των συναρμόδιων φορέων, έχει επιτευχθεί η έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος σημείωσε ότι έχει βελτιωθεί θεαματικά η απορροφητικότητα από το Γ' ΚΠΣ, η οποία από το 17% που ήταν το Μάρτιο του 2004 έχει φθάσει σήμερα στο 57,3%.

    Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει θεαματική αύξηση στις βιοκαλλιέργειες, αλλά και στις καλλιέργειες που γίνονται με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα, που μπορούν να εξάγονται με ευνοϊκούς όρους στις ξένες αγορές και σημείωσε ότι οι εξαγωγές έφθασαν το 2005 το 24% και το πρώτο 8μηνο του 2006 το 29%.

    ΠΑΣΟΚ: Κοροϊδία και παραπλάνηση των αγροτών

    Ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου για της πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, δήλωσε ότι "η κοροϊδία και η παραπλάνηση του κ. Καραμανλή και του κ. Μπασιάκου προς τους έλληνες αγρότες σε όλο της το μεγαλείο".

    "Να μας απαντήσει ο κ. Καραμανλής γιατί ενώ διαφήμιζε στην προσωπική του ιστοσελίδα πληρωμές από την 1η Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφληθεί κανένας παραγωγός. Να μας απαντήσει γιατί λείπουν 1 δις ευρώ από την ελληνική περιφέρεια. Να μας απαντήσει γιατί τριακόσιες χιλιάδες αγρότες δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να μας απαντήσει πού είναι οι καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων που πληρώνονται. Η διαφάνεια δεν πρέπει μόνο να λέγεται αλλά και να γίνεται πράξη", πρόσθεσε ο κ.Αργύρης και σημείωσε: "Να μας απαντήσει ο κ. Μπασιάκος γιατί ενώ ήταν λαλίστατος για τα ποσά και τα ποσοστά των πληρωμών, τώρα αναφέρει μόνο ημερομηνίες. Διαφωνούμε κάθετα με την εν κρυπτώ διαχείριση των χρημάτων που διασφαλίσαμε στους έλληνες αγρότες. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι με την επαναλαμβανόμενη ρήση του κ. Μπασιάκου ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία. Πράγματι όλα αυτά τα απαράδεκτα που γίνονται, συμβαίνουν για πρώτη φορά".

    Δημοσκόπηση της εταιρίας RASS

    Ανοίγει υπέρ της ΝΔ η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν" φτάνει στις 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 2,5 μονάδες που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 33,9% του ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στο 5,8%, ο ΣΥΝ και ΛΑΟΣ να μην εξασφαλίζουν την είσοδό τους στης Βουλή, αφού παίρνουν ποσοστό 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.

    Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

    "Οι δημοσκοπήσεις είναι πρόσκαιρες και δεν έχουν πολύ μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα", δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι στην κάλπη ο λαός θα ψηφίσει όπως πρέπει διότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο κατήφορος της χώρας".

    [02] Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

    Τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκκλησίας επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

    «Η Εκκλησία επιτελεί το λυτρωτικό της έργο όχι με εκείνα που συνήθως πράττει, ούτε με εκείνα που λέγει, αλλά κυρίως με αυτό που ?είναι?», τόνισε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι αυτό το ?είναι? δεν είναι τίποτα άλλο παρά το όραμα ενός άλλου κόσμου, διαφορετικού από τον φθαρτό και τον συμβατικό στον οποίο ζούμε.

    Επισήμανε ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι μια βαθύτατα κοινωνική θρησκεία, που από την αρχή είχε κοινωνικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό η Εκκλησία έχει μεγάλο κοινωνικό προνοιακό έργο μέχρι και σήμερα. Τόνισε επίσης ότι ο άνθρωπος που βιώνει την αγάπη δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τη μοίρα του φτωχού, για τη μοίρα του πάσχοντος ανθρώπου, και επισήμανε ότι η εκκλησιαστική ζωή χαρακτηρίζεται από τον ανθρωπισμό, τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη, τονίζοντας ότι «ο Χριστιανός δεν έχει δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στις ανάγκες των συνανθρώπων του».

    Τη διάσταση αυτή της δικαιοσύνης και τη δυναμική της κοινωνικής αλληλεγγύης οφείλει διαχρονικά να διακηρύσσει η Εκκλησία του Χριστού, είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «με γενναιοδωρία και περισσότερη προσπάθεια για την ανακούφιση της φτώχειας γύρω μας. Με στόχο μια κοινωνία αληθινής αλληλεγγύης, για τη δημιουργία της οποίας η ?Εκκλησία του φτωχού? μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο».

    Στην αντιφώνησή του ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι «είμαστε υπερήφανοι που είστε εσείς ο αρχηγός του Κράτους όχι μόνο γιατί συνεχίζετε τη λαμπρή παράδοση του συνδέσμου Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά και διότι είστε ο εκφραστής του οράματος στα θέματα πίστης και τα εθνικά ζητήματα».

    Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό έργο που ανέπτυξε η Εκκλησία, η οποία, όπως είπε, μετά το Κράτος αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό που αναπτύσσει δίκτυο επούλωσης των κοινωνικών πληγών.

    «Ο σύνδεσμος, Εκκλησίας και Πολιτείας, δεν είναι μόνο παράδοση, αλλά και ανάγκη της καθημερινής ζωής. Η Εκκλησία σεβόμενη τους διακριτούς ρόλους εντός του κράτους διαδραματίζει το ρόλο της», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτός ο σύνδεσμος και με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, συνέβαλε στην πρόοδο του λαού.

    Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης, εκτός από τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου και Γιώργος Καλός.

    Δοξολογία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

    Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η δοξολογία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών της κυβέρνησης και των κομμάτων.

    Ο εορτασμός στο Φανάρι

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε στο Φανάρι, απένειμε το «οφφίκιο (αξίωμα) του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας» στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδά, αντίστοιχα, καθώς και στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Γ. Παναγιωτόπουλο.

    Η εκκλησιαστική αυτή τιμητική διάκριση στους εν λόγω τρεις ανωτάτους δικαστές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έγινε για «την διακεκριμένη και τετιμημένην προσφοράν τους» προς «το κοινωνικόν σύνολον της ευλογημένης Ελλάδος» και «μάλιστα εν τη αποδόσει του Δικαίου από της υπευθύνου θέσεως» τις οποίες κατέχουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 February 2007 - 15:30:20 UTC