Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού
  • [02] «Τα αδιέξοδα θα φέρουν σύντομα εκλογές»
  • [03] Επίσκεψη Παπαρήγα στο 7ο ΤΕΕ Πειραιά
  • [04] Προτάσεις ΣΥΝ για την Παιδεία

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας και Πολιτισμού

    Συνεργασία με τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη θα έχει σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, είχε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο.

    Ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για θέματα της αρμοδιότητάς του και υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις σε 20 νομούς της χώρας, που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορθώσεων με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και οι επιτόπιοι έλεγχοι που διεξάγονται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με βάση τη νέα ΚΑΠ.

    Οι υπόλοιποι νομοί, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορούσαν να πληρωθούν αν είχαν εκπληρωθεί αυτοί οι όροι. Πάντως, υπογράμμισε, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για πρώτη φορά και με τη στήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ να επισπευθεί η εξόφληση των επιδοτήσεων μέχρι το Πάσχα.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι από τον ΕΛΓΑ θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων για το βαμβάκι και τα τεύτλα σε όσους είχαν υποστεί ζημιές στις πλημμύρες του Οκτωβρίου.

    Ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι η καταβολή των επιδοτήσεων είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, παρά το γεγονός ότι το σύστημα της νέας ΚΑΠ είναι πολύπλοκο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, εγκρίθηκε από την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το 2003.

    Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι χάρη στη συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, της οποίας το ΔΣ ομόφωνα συμφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των συναρμόδιων φορέων, έχει επιτευχθεί η έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος σημείωσε ότι έχει βελτιωθεί θεαματικά η απορροφητικότητα από το Γ' ΚΠΣ, η οποία από το 17% που ήταν το Μάρτιο του 2004 έχει φθάσει σήμερα στο 57,3%.

    Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει θεαματική αύξηση στις βιοκαλλιέργειες, αλλά και στις καλλιέργειες που γίνονται με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα, που μπορούν να εξάγονται με ευνοϊκούς όρους στις ξένες αγορές και σημείωσε ότι οι εξαγωγές έφθασαν το 2005 το 24% και το πρώτο 8μηνο του 2006 το 29%.

    ΠΑΣΟΚ: Κοροϊδία και παραπλάνηση των αγροτών

    Ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου για της πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, δήλωσε ότι "η κοροϊδία και η παραπλάνηση του κ. Καραμανλή και του κ. Μπασιάκου προς τους έλληνες αγρότες σε όλο της το μεγαλείο".

    "Να μας απαντήσει ο κ. Καραμανλής γιατί ενώ διαφήμιζε στην προσωπική του ιστοσελίδα πληρωμές από την 1η Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφληθεί κανένας παραγωγός. Να μας απαντήσει γιατί λείπουν 1 δις ευρώ από την ελληνική περιφέρεια. Να μας απαντήσει γιατί τριακόσιες χιλιάδες αγρότες δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να μας απαντήσει πού είναι οι καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων που πληρώνονται. Η διαφάνεια δεν πρέπει μόνο να λέγεται αλλά και να γίνεται πράξη", πρόσθεσε ο κ.Αργύρης και σημείωσε: "Να μας απαντήσει ο κ. Μπασιάκος γιατί ενώ ήταν λαλίστατος για τα ποσά και τα ποσοστά των πληρωμών, τώρα αναφέρει μόνο ημερομηνίες. Διαφωνούμε κάθετα με την εν κρυπτώ διαχείριση των χρημάτων που διασφαλίσαμε στους έλληνες αγρότες. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι με την επαναλαμβανόμενη ρήση του κ. Μπασιάκου ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία. Πράγματι όλα αυτά τα απαράδεκτα που γίνονται, συμβαίνουν για πρώτη φορά".

    Δημοσκόπηση της εταιρίας RASS

    Ανοίγει υπέρ της ΝΔ η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν" φτάνει στις 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 2,5 μονάδες που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 33,9% του ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στο 5,8%, ο ΣΥΝ και ΛΑΟΣ να μην εξασφαλίζουν την είσοδό τους στης Βουλή, αφού παίρνουν ποσοστό 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.

    Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

    "Οι δημοσκοπήσεις είναι πρόσκαιρες και δεν έχουν πολύ μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα", δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι στην κάλπη ο λαός θα ψηφίσει όπως πρέπει διότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο κατήφορος της χώρας".

    [02] «Τα αδιέξοδα θα φέρουν σύντομα εκλογές»

    Την πεποίθηση ότι "τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής θα μας οδηγήσουν σύντομα σε εκλογές ", εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ δήλωσε βέβαιος για εκλογική νίκη του Κινήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι πολύ κοντά η ανάσταση". Στην ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε όσους λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αμηχανία ή δεν έχει πρόγραμμα.

    "Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ σε αμηχανία είναι η Νέα Δημοκρατία που έχει βάλει τη χώρα σε κατάσταση αμηχανίας και το ΠΑΣΟΚ που έρχεται ενωμένο δυνατό να δώσει τη νέα ελπίδα και το νέο δρόμο σε αυτή τη χώρα, είπε ο κ. Παπανδρέου. Χαρακτήρισε "παραμύθι " αυτό που λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα και σημείωσε : "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα, η χώρα δεν έχει πρόγραμμα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε όλους τους τομείς. Η χώρα είναι χωρίς ουσιαστικό κυβερνήτη, χωρίς πυξίδα. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε τα πάντα σε κάθε τομέα και έκανε τα αντίθετα υπέρ των λίγων και όχι των πολλών. Ο πρωθυπουργός κορόϊδεψε του αγρότες και έπαιξε με τον πόνο τους. Η κυβέρνηση έκοψε χρήματα από την περιφέρεια και ακυρώνονται περίπου 300 έργα".

    Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι όσοι υπουργοί πέρασαν από το χώρο της υγείας έκαναν μόνο δημόσιες σχέσεις. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ΔΕΗ και είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να πουληθεί και να ιδιωτικοποιηθεί. Δεν θα ανεχθεί επίσης ο διαγωνισμός των προσλήψεων να γίνει με τη συνέντευξη "γιατί αυτή είναι ένα "μικροκομματικό παιχνίδι" της κυβέρνησης".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα για το ΙΚΑ παρατήρησε : "Διαβάζουμε για ρευστοποίηση 600 εκατομυρίων ευρώ από ομόλογα του ΙΚΑ. Η κυβέρνηση έσπασε τον κουμπαρά του ΙΚΑ. Γιατί; τι έγινε; που θα πάνε αυτά τα χρήματα; πήρε απόφαση του Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ; Τι κάνει ο κ. Καραμανλής με το ΙΚΑ; Είναι μια απαράδεκτη κίνηση και θα την παρακολουθήσουμε από κοντά".

    Άφησε αιχμές για "περίεργες σχέσεις" της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους με αφορμή τα επεισόδια που παρατηρούνται στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Χαρακτήρισε "πολύ περίεργη τη συμπεριφορά της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων" και αναρωτήθηκε αν υπάρχει άσυλο στην πλατεία Συντάγματος και δεν έκανε η Αστυνομία συλλήψεις, ενώ την κατηγόρησε ότι "έσπρωξε" με τη στάση της τους κουκουλοφόρους να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επίσης ότι, σήμερα, αναβιώνει το κομματικό κράτος και το παρακράτος.

    Άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα που δηλώνουν ικανοποιημένοι με όλη αυτή την κατάσταση. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι "μαζί με κάποια κανάλια έχει κηρύξει σε εχθρό τη νεολαία της χώρας" και δήλωσε πως "η νέα γενιά δεν είναι κουκουλοφόροι δεν είναι τεμπέληδες".

    Η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική της έντασης στο χώρο της Παιδείας ενώ θα έπρεπε να ρίξει όλο το βάρος για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια είπε ο κ. Παπανδρέου και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές ελληνικές οικογένειες με φοιτητές που δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις και δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το οποίο βρίσκεται στο Δρυόβουνο Κοζάνης και παρακολούθησε τη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και συναντήθηκε με τον ηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη Στέφανο Ρήνο.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    «Η εκλογολογία, άλλοτε ως αίτημα άμεσων εκλογών, άλλοτε ως ββχρησμόςββ επικείμενων εκλογών, δεν είναι παρά η ύστατη καταφυγή του κ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να βγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

    «Αδιέξοδα που πάντως θα εντείνονται συνεχώς όσο ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να συσπειρώσει οπαδούς στον ββανένδοτοββ κατά των αλλαγών, την ώρα που ελεύθεροι πολίτες συσπειρώνονται καθημερινά γύρω από τη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος».

    [03] Επίσκεψη Παπαρήγα στο 7ο ΤΕΕ Πειραιά

    Στο πλαίσιο της 3μηνης καμπάνιας του ΚΚΕ για την Παιδεία, η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδεία στο 7ο ΤΕΕ Πειραιά και θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών

    Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

    Στις 7μ.μ. περιοδεία στο 7ο Νυχτερινό ΤΕΕ Πειραιά (Σαλαμίνος & Βλαχάκου), που θα μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και με τους μαθητές.

    Στις 8.30μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών και νεολαίας που διοργανώνει η ΚΟΒ του Ε΄ Διαμερίσματος Δ. Πειραιά, για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Εβ Διαμερίσματος (Καλλέργη 142).

    Ομιλία Αλ. Παπαρήγα σε εκδήλωση της ΚΝΕ

    Τη σημασία που έχει η γνώση στο σημερινό σύνθετο κόσμο, ιδιαίτερα για τη νεολαία, ανέπτυξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας το Σάββατο το βράδυ σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΝΕ με θέμα «η γνώση είναι δύναμη».

    Η γνώση είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία, καθώς ο καπιταλισμός έχει υποτάξει πλήρως την επιστήμη και συνολικά τη γνώση, τον πολιτισμό, στις ορέξεις και την αδηφαγία του κέρδους και της συσσώρευσης κεφαλαίων, υπογράμισε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη σε νεανικό, κυρίως, ακροατήριο σημειώνοντας ότι «δεν αρκεί η ευαισθησία για τα βάσανα της νεολαίας, δεν αρκεί η διάθεση προσφοράς, δεν αρκεί η ετοιμότητα στη θυσία, αν όλα αυτά δεν ολοκληρώνονται με την γνώση της κοσμοθεωρίας μας, της διεθνούς πείρας του κινήματος και της ιστορικής πείρας του κόμματος μας».

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «δεν φθάνει να ξέρουμε καλά τα συνθήματα ακόμα και τα βασικά επιχειρήματα του αγώνα. Απαιτείται γνώση όλων των δεδομένων που συνθέτουν το καπιταλιστικό σύστημα, βεβαίως γνώση που κατακτιέται στο χρόνο. Απαιτείται και πολιτική και πολιτιστική καλλιέργεια».

    Υπό το πρίσμα αυτό, η κ.Παπαρήγα επισήμανε:

    «Η γνώση λοιπόν είναι δύναμη για τον κομμουνιστή και την κομμουνίστρια, είναι δύναμη στον αγώνα και στην προσωπική ζωή.

    Είναι δύναμη για να αντέχεις στις ανηφόρες και στις κατηφόρες, στις απότομες στροφές, ή στην περίοδο που μοιάζει κουραστική καθώς δεν φαίνονται άμεσα αποτελέσματα, κυριαρχεί η απάθεια ή η επιφανειακή αδιαφορία.

    Είναι δύναμη όταν στιγμές- στιγμές και κάτω από το βάρος αντιξοοτήτων, δυσκολιών στην προσωπική ζωή, να βρίσκεις απαντήσεις, να εξηγείς τα φαινόμενα, να αντλείς κουράγιο, να μη το βάζεις κάτω».

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνεισφορά του Μαρξισμού Λενινισμού ένώ αναφερόμενη στο ζήτημα της Παιδείας υπογράμμισε ότι «παλεύουμε για παιδεία και έρευνα στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που θα ανοίγουν τους ορίζοντες της σκέψης και σε αδιάρρηκτη συμμαχία με το εργατικό και γενικότερο λαϊκό πολιτικό αγώνα, δημιουργούνται προϋποθέσεις για την απαλλαγή της ανθρώπινης ζωής από το μόχθο, τη στέρηση και την αμάθεια, αντί να χρησιμοποιούνται για τη διαιώνιση της κοινωνικής αδικίας και της εκμετάλλευσης, υλικής και πνευματικής».

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι όπως στο πολιτικό πεδίο τελικά συγκρούονται δύο γραμμές ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, η γραμμή υπέρ του κεφαλαίου και η γραμμή υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, έτσι και στο πεδίο της γνώσης τελικά αναμετρώνται δύο βασικά συστήματα απόψεων, δύο φιλοσοφικές σχολές, η μια του ιδεαλισμού και η άλλη του υλισμού. Όλες οι άλλες θεωρίες ενδιάμεσες των δύο, τελικά κλίνουν είτε στη μια πλευρά είτε στην άλλη ανάλογα με τις εξελίξεις, ανάλογα σε πολλές περιπτώσεις που φυσάει ο άνεμος και κατέληξε:

    «Μέσω της γνώσης της θεωρίας μας και με την κατάκτηση της πείρας που συνεχώς ανανεώνεται θα κατανοήσουμε γιατί δεν πρέπει να χανόμαστε στα καθήκοντα της στιγμής, να βλέπουμε το δρόμο ίσια μπροστά μας, να μη χανόμαστε στις στροφές και στα παράπλευρα μονοπάτια. Η ιστορία δεν προχωρά ευθύγραμμα, ο δρόμος προς το σοσιαλισμό είναι από πολιτική άποψη, από στρατηγική πάντα ίσιος. Αξίζει και με την γνώση και με την αγωνιστική πράξη να αποδείξουμε την ανωτερότητα της θεωρίας μας, του σκοπού μας».

    Δημοσκόπηση της VPRC

    Ενθαρρυντικές είναι για την κυβέρνηση οι εκτιμήσεις των πολιτών σχετικά με το νόμο πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προωθεί και το οποίο την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής", το 53% των ερωτηθέντων κρίνει το νομοσχέδιο θετικό, ενώ το 40% θεωρεί ότι κινείται σε μάλλον λάθος κατεύθυνση.Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι τις προτάσεις της κυβέρνησης φέρεται να επικροτούν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% συμφωνεί με την εκλογή πρυτάνεων με καθολική ψηφοφορία, το 65% τάσσεται υπέρ της άρσης του ασύλου με απλή πλειοψηφία του πρυτανικού συμβουλίου και το 61% συμφωνεί με την καθιέρωση ανώτατου ορίου φοίτησης.

    [04] Προτάσεις ΣΥΝ για την Παιδεία

    Τις προτάσεις του ΣΥΝ για την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη του, στις 12 το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Αλ. Φλαμπουράρη, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνο για την εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΝ, καθώς και ομάδα πανεπιστημιακών και καθηγητών β΄θμιας εκπαίδευσης από τους Σόνια Τσιτύλου, Αρ Μπαλτά και Π. Χαραμή.

    Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΣΥΝ κ.Ν.Βούτσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει αμέσως τον νόμο πλαίσιο γιατί όλοι, ακόμα και οι «πρόθυμοι» υποστηρικτές του, αναγνωρίζουν ότι, ενώ δεν κάνει τις απαραίτητες τομές στα ουσιαστικά ζητήματα, όπως την ελεύθερη πρόσβαση, τη χρηματοδότηση, την αυτοτέλεια, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και της ακαδημαϊκής λειτουργίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία και για τις ακαδημαϊκές και δημοκρατικές ελευθερίες. Μόνο με ευρύτατη συναίνεση, προσθέτει ο κ.Βούτσης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, με συμμετοχή και έμπνευση των νέων φοιτητών και σπουδαστών είναι δυνατόν να γίνουν οι απαιτούμενες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις συνολικά για την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις βαθμίδες. Ο ΣΥΝ θα είναι πάντοτε παρών, όχι μόνο στα κινήματα και στους δρόμους, όχι μόνο στη Βουλή, όπου πρωταγωνιστήσαμε στην υπεράσπιση του άρθρου 16, αλλά και στο μέτωπο των θετικών εναλλακτικών προτάσεων, ανέφερε ο κ.Βούτσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 February 2007 - 23:30:18 UTC