Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πούτιν για την υπογραφή της συμφωνίας
  • [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Θεσσαλία

  • [01] Την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πούτιν για την υπογραφή της συμφωνίας

    Στην Αθήνα αναμένεται την προσεχή Πέμπτη, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας, για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    Ο στόχος που τέθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δεσμεύτηκαν μέσω του Μνημονίου των Αθηνών για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει εντός του 2008 για να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.

    Την προσεχή Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Β. Κριστένκο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας κ. Β. Τσερόφσκι θα υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία που δίνει το "πράσινο φως" στις εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο έργο να προχωρήσουν στη σύσταση διεθνούς εταιρίας κατασκευής και διαχείρισης.

    Παρόντες στην τελετή υπογραφής θα είναι εκτός του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Θεσσαλία

    "Γιορτάζουμε σήμερα στην πρωτοπόρα πόλη της Καρδίτσας, που με την απελευθέρωσή της σκόρπισε το φως της ελπίδας σε όλο το δημοκρατικό κόσμο το 1943", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη σημερινή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Καρδίτσας από τα στρατεύματα κατοχής στις 12 Μαρτίου 1943, γεγονός που κατέστησε τη πόλη την πρώτη απελευθερωθείσα ευρωπαϊκή πόλη από στρατεύματα του ¶ξονα.

    "Μαζί τιμούμε τους αγώνες της εθνικής αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και μας εμπνέουν οι αγώνες αυτοί, μας εμπνέουν οι αγωνιστές", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "μας εμπνέουν και οι αξίες για τις οποίες πάλεψαν, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προκοπής, αξίες που σήμερα μας δίνουν δύναμη για να αγωνιστούμε επιτυχώς για μια δίκαιη κοινωνία, για μια πιο δυνατή Ελλάδα".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία, απόψε το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας.

    Αύριο, Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί αγροτικές περιοχές των Τρικάλων, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες.

    Στις 7.00 μ. μ. ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με νέους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν επαγγελματικά στον ευρύτερο αγροτικό τομέα και μάλιστα με καινοτόμες δραστηριότητες.

    Την Τρίτη το πρωί στην Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 March 2007 - 11:30:11 UTC