Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Πρώτη και επείγουσα προτεραιότητα ο αγώνας για το περιβάλλον"
  • [02] Ο Γ.Παπανδρέου στις Ενοπλες Δυνάμεις στη Λάρισα

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Πρώτη και επείγουσα προτεραιότητα ο αγώνας για το περιβάλλον"

    "Αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και ο αγώνας για το περιβάλλον", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις τους.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "πολιτεία, ευαισθητοποιημένοι, ώριμοι και ενεργοί πολίτες, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε" και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει άλλη θέση για τη χώρα μας, παρά αυτή της πρώτης γραμμής για την προστασία του περιβάλλοντος για να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές και τα παιδιά μας ένα περιβάλλον αντάξιο του πολιτισμού μας".

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων στην ύδρευση και την άρδευση, λόγω της λειψυδρίας και πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας με βάση το δίπτυχο "έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση".

    Επίσης, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αποτιμήθηκαν οι δράσεις που έχουν προωθηθεί και σχεδιάστηκαν εκείνες που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις κλιματικές αλλαγές.

    Το κομβικό αυτό ζήτημα που αφορά στο μέλλον του πλανήτη, αποτέλεσε και κύριο θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

    Οι φιλόδοξοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης την φέρνουν, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στην πρωτοπορία, στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, υλοποιεί μία συγκροτημένη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης και εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτόκολλο του Κιότο, αλλά επεσήμανε ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, με βάση και τους στόχους που τέθηκαν για την μείωση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, όσο και την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

    Τέλος ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η πολιτική καταξιώνεται όταν διαμορφώνει τις εξελίξεις, αντί να σύρεται πίσω απ' αυτές.

    Δηλώσεις Γ.Σουφλιά, Πρ.Παυλόπουλου και Β.Πολύδωρα

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ανέφερε ότι παρουσίασε δύο εισηγήσεις: μία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μία για τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης.

    Στη συνεδρίαση, είπε ο κ. Σουφλιάς, αξιολογήσαμε τις μέχρι τώρα δράσεις μας και αναθεωρήσαμε τον προγραμματισμό μας, σημειώνοντας ότι "πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπής στις υποχρεώσεις μας".

    Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ακόμη ότι σ' ό,τι αφορά στην ύδρευση δεν υπάρχουν προβλήματα για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ορισμένες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας θα υπάρξουν προβλήματα και μπορεί να επιβληθούν περιορισμοί. Προβλήματα που υπολογίζονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα αντιμετωπίσουν και ορισμένα νησιά και γι' αυτό προωθούνται συστήματα αφαλάτωσης, πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά στην άρδευση, όπως είπε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εντοπίζονται προβλήματα στη Θεσσαλία και στο φράγμα του Πολυφύτου.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επιβληθούν και οικονομικά μέτρα για να περιοριστεί η κατανάλωση, τόνισε ότι "δεν χρειάζονται τέτοια αυστηρά μέτρα".

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο σχεδιασμό που έχει γίνει και με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ, ώστε οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων το καλοκαίρι να μην συμπέσουν και, σε κάθε περίπτωση, τα 2/3 των υπαλλήλων να βρίσκονται στις θέσεις τους. Οι άδειες, σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα εκδοθεί, θα προγραμματιστούν απο την 1η Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι στη συνεδρίαση παρουσίασε το σχεδιασμό για την αντιπυρική άμυνα το καλοκαίρι και τόνισε ότι θα ενισχυθεί η μίσθωση ελικοπτέρων βαρέως τύπου.

    Ο Β. Πολύδωρας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

    [02] Ο Γ.Παπανδρέου στις Ενοπλες Δυνάμεις στη Λάρισα

    Με τις επισκέψεις του στην έδρα της Πρώτης στρατιάς, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 πτέρυγα μάχης, ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Θεσσαλία.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε δηλώσεις του ότι αισθάνεται περήφανος ως έλληνας για "το έργο και το αίσθημα αυτοθυσίας που έχουν όλοι όσοι εργάζονται σκληρά και προσφέρουν για την εθνική άμυνα της χώρας και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι τιμά το έργο τους και σέβεται τις προσπάθειές τους που "είναι καθημερινές, δύσκολες και επικίνδυνες".

    Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στην 110 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, ο Γιώργος Παπανδρέου ότι "είχα την ευκαιρία μετά τη δική τους ενημέρωση - για την οποία τους συγχαίρω, καθώς και για το αίσθημα σιγουριάς που μας δίνουν - να τους αναλύσω και το δικό μας σχέδιο εξωτερικής πολιτικής και σε σχέση με την άμυνά μας, που τους αφορά άμεσα".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "εχουμε χρέος ως πολιτεία και ως πολιτικοί να δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους με αποτελεσματικότητα, να μπορούν να αισθάνονται ότι υπηρετούν αξίες, μέσα από την αξιοκρατία, ώστε αυτοί και η οικογένειά τους να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι "έχουμε χρέος, ως πολιτικοί, να παίρνουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες που να δημιουργούν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, να δημιουργούν το μέρισμα ειρήνης και αυτά να μπορούμε να τα κάνουμε έχοντας τη σιγουριά της δικής τους δουλειάς, με την οποία προασπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

    Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

    "Τους είπα ότι με το πρόγραμμά μας κοιτάμε τη συνεχή αναβάθμιση της δικής τους δουλειάς, καθώς και της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα και την ισχυρή διπλωματική δραστηριότητα που θα επιτρέψει, επιτέλους, οι πληγές που υπάρχουν στην περιοχή να κλείσουν, με την κατοχύρωση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, με την εμπέδωση του διεθνούς δικαίου, με τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το μέρισμα ειρήνης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2007 - 13:30:18 UTC