Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ ζήτησε ο Σ.Τσιτουρίδης

  • [01] Την παραίτηση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ ζήτησε ο Σ.Τσιτουρίδης

    Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, αφού παρέλαβε το πόρισμα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου σχετικά με τις συναλλαγές του ΤΕΑΔΥ με την εταιρία ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΥ απέστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική προανάκριση και ζήτησε ταυτόχρονα την παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΑΔΥ.

    Σημειώνεται ότι στο ΔΣ του ταμείου συμμετέχουν ο πρόεδρος, έξι εκπρόσωποι υπουργείων, πέντε εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και ένας εκπρόσωπος του συλλόγου συνταξιούχων.

    Το πόρισμα υπογραμμίζει τα εξής:

    1. Στην απόφαση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ δεν καταγράφονταν τα όρια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν η αγορά και η πώληση των συγκεκριμένων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Οι εντολές που εδόθησαν, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, στη χρηματιστηριακή εταιρία δεν είχαν και αυτές όρια αγοράς και πώλησης.

    2. Από τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε προκύπτει ότι ενώ η διακύμανση της μέσης τιμής του συγκεκριμένου ομολόγου στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων ήταν από 99,93 έως 100,05, το ομόλογο αυτό πωλήθηκε από τη χρηματιστηριακή εταιρία στο συγκεκριμένο ταμείο με τιμή 106,75.

    Δήλωση Σ.Τσιτουρίδη

    "Ούτε η σκανδαλολογία ούτε οι προσωπικές επιθέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης μας για να βάλουμε κανόνες σε πολλά ζητήματα στη χώρα, να προχωρήσουμε σε μια Ελλάδα ισχυρής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής". Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης στο Κιλκίς απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για την απόφαση του να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), μετά το πόρισμα για την υπόθεση διαχείρισης αποθεματικών των ταμείων απο την χρηματιστηριακή εταιρεία "Ακρόπολις".

    Δαμανάκη:"Βαριές οι ευθύνες του Σ.Τσιτουρίδη"

    Η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το πόρισμα για το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Οι ευθύνες του κ. Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο «Ακρόπολις» είναι βαρύτατες και αποδεδειγμένες. Βαρύτατο ατόπημα συνιστά και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζει. Καμώνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, κρύβεται, όταν αναγκάζεται να εμφανισθεί λέει ψέματα, και προσπαθεί να διασωθεί με μεθοδεύσεις και νυχτερινά πορίσματα ρίχνοντας ευθύνες επί δικαίων και αδίκων. Λυπούμαι πολύ για την ολοκληρωτική απουσία πολιτικής γενναιότητας απέναντι σε τεράστιες ευθύνες. Τα όσα έγιναν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός; Εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Τσιτουρίδη;

    Το ΠΑΣΟΚ ρωτά: Γιατί, ο διορισμένος από τον υπουργό Απασχόλησης, κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης αγόρασε τα ομόλογα, με τιμή εκτός των ορίων που έθετε η απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου; Τι έλεγχο έκανε ο διορισμένος, επίσης από τον υπουργό Απασχόλησης, κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος; Γιατί ο υπουργός αδρανοποίησε την επιτροπή ελέγχου, που λειτουργούσε επί ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος; Ποιος θα αναλάβει αυτές τις ευθύνες;

    Ελεγχο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά ο ΣΥΝ

    Σε βάθος έλεγχο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά ο ΣΥΝ, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΤΕΑΔΥ.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΝ, ζητά επίσης "τον καταλογισμό πολιτικών αστικών και ποινικών ευθυνών, στα τρωκτικά που κατατρώγουν διαχρονικά την περιουσία τους. Στα αιτήματα του ΣΥΝ περιλαμβάνεται και η θέσπιση ενός νέου πλαισίου διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο ΣΥΝ κατηγορεί εξάλλου τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, ότι "με την απόφασή του (σ.σ. της απομάκρυνσης των μελών του Δ.Σ.) προσπαθεί να αποσεόσει και να διαχύσει τις δικές του καθώς και τις κυβερνητικές ευθύνες", τις οποίες εντοπίζει στην "ανυπαρξία ελέγχων" και στους "διορισμούς διοικητών με κομματικά και πελατειακά κριτήρια". Ενώ αποκαλεί τους διορισμένους διοικητές "τροχονόμους των κερδοσκοπικών συμφερόντων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 March 2007 - 5:30:10 UTC