Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς
  • [02] Π.Ευθυμίου: "Να λάμψει η αλήθεια"
  • [03] Ο γύρος του κόσμου σε 800 ημέρες

  • [01] Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς

    «Οι υπουργοί με διαφορετικές φραστικές αναφορές, κατατείνουν στο πνεύμα της δήλωσης του πρωθυπουργού, που έκανε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία δηλώσεις υπουργών δίνουν την εντύπωση ότι δεν συμβάλλουν στην πολιτική στήριξη του υπουργού Απασχόλησης και τόνισε πως «αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αληθές». «Αυτονοήτως η κυβέρνηση προχωρά σε διαδικασίες θεσμοθέτησης καλύτερων τρόπων επιλογής των διοικήσεων των Ταμείων», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Αναφορικά με τον ρόλο του Ειδικού Γραμματέα κ.Ευγ.Παπαδόπουλου, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που αναφέρονται στην κατάθεση της κ.Καραδήμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε τον χαρακτήρα του«απορρήτου» της εισαγγελικής έρευνας, πρόσθεσε δε πως «στο δημόσιο υπάρχουν ευθύνες. Οι εισηγητές δεν είναι τυχαία πρόσωπα, φέρουν την ευθύνη των επιλογών που εισηγούνται. Και πάντως, οι Διοικήσεις των Ταμείων έχουν την αυτονομία της λειτουργίας τους και άρα έχουν την ευθύνη των δράσεων και των αποφάσεών τους.

    Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ο αρμόδιος υπουργός έχει την ευθύνη του ελέγχου νομιμότητας και όχι του ελέγχου σκοπιμότητας».

    Σε άλλη ερώτηση περί της αγοράς των ομολόγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε διεξοδική ανάλυση των δεδομένων που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη συγκεκριμένη αγορά, απ΄όπου προκύπτει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν «απολύτως νόμιμη».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε προβεί σε πολλαπλάσιες εκδόσεις παρομοίων δανείων για την κάλυψη των αμυντικών δαπανών με την ίδια μέθοδο με μια «μικρή» διαφορά. Ενώ (τότε και τώρα) αναγράφονταν στο ύψος του δημοσίου χρέους, τότε δεν καταγράφονταν στις πρωτογενείς δαπάνες και τα ελλείμματα».

    Αναφορικά με δήλωση στελέχους του ΠΑΣΟΚ ότι «τέτοια δάνεια προσφέρονται για μίζες» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «αν ισχύει αυτό, τότε αφορά πρωτίστως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και παρουσίασε κατάλογο «κρυφών δανείων» που «είχαν συνάψει οι πρωταθλητές της αδιαφάνειας και της απόκρυψης, με τεράστιο κόστος αμοιβών και προμηθειών», ενώ τόνισε ότι «επί Ν.Δ. δεν έχει συναφθεί κανένα κρυφό δάνειο».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε συμπερασματικά ότι «αποδεικνύεται, πως το ΠΑΣΟΚ άλλα έκανε ως κυβέρνηση, άλλα λέει ως αντιπολίτευση. Επίσης, θέτουν επί τον τύπον των ήλων όσο σύνθετο κι αν είναι το θέμα που διακινείται, ως προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας υπόθεσης, μολονότι το ΠΑΣΟΚ είχε χειριστεί αντίστοιχες υποθέσεις με τον τρόπο που σας ανέλυσα».

    Σε ερώτηση για την «πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να εκθέσει στον χρηματιστηριακό κίνδυνο τα αποθεματικά των Ταμείων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «οι πρακτικές για την έκδοση των ομολόγων ακολουθούνται στην αγορά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Το σημαντικό ερώτημα» τόνισε, «είναι αν υπήρξε παραβατικότητα κατά τη διαδικασία και αυτό ερευνάται από τον Εισαγγελέα».

    Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά από τη «νόμιμη έκδοση του ομολόγου, ως τη στιγμή δηλαδή που έφτασε στα ασφαλιστικά Ταμεία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι η ανάλυση που παρουσίασε σήμερα, αποσκοπούσε στην απάντηση ερωτημάτων που διατυπώνονται αυτές τις μέρες. Και τόνισε πως «δεν συμψηφίζεται το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με την υπόθεση αυτή».

    Σε άλλη ερώτηση περί της «σύμπτωσης» να έχουν επιλέξει «ταυτόχρονα 15 Διοικήσεις Ταμείων να επενδύσουν σε τέτοιου είδους ομόλογα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοίνωση της περασμένης βδομάδας του αρμοδίου υπουργείου περί της «επικινδυνότητας επένδυσης σε τέτοιου είδους ομόλογα» επικαλούμενος σχετικά και τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε σχετικά ότι «το θέμα των χρηματοδοτήσεων διαφόρων εταιρειών μέσω των ασφαλιστικών ταμείων το ΄99-2000, που απέφερε "χασούρα" 2,5 δισ.ευρώ από το κεφάλαιό τους, δεν συγκίνησε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση διαφορετικών διαδικασιών, όπως πράττει η σημερινή κυβέρνηση» και διευκρίνισε ότι «η διαφορά στην αύξηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι 7 δισ. ευρώ».

    Ως προς το αν συνηθίζεται να γνωρίζει μια χρηματιστηριακή εταιρεία την έκδοση ενός ομολόγου πέντε μήνες νωρίτερα και να ενημερώνει τους πελάτες της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε επί του θέματος από τα αρμόδια υπουργεία, κατά την οποία «αυτό συνηθίζεται σε πάρα πολλά ομόλογα και σε πάρα πολλές χώρες».

    Σε ερώτηση σχετική με τον διορισμό «γαλάζιων παιδιών» στις διοικήσεις των Ταμείων που σήμερα κρίνονται ως «ανίδεες διοικήσεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «διαμορφώνονται ορισμένες παρελκυστικές λογικές» αναφέροντας ως παράδειγμα την αναφορά στη «γαλάζια εταιρεία «Ακρόπολις» - «η οποία ιδρύθηκε το ΄97» όπως είπε «και άρχισε από το ΄98 να μετέχει στις διαδικασίες αξιοποίησης χρημάτων των ταμείων. Πώς συμβαίνει μια εταιρεία, που άρχισε να λειτουργεί πέντε-έξι χρόνια πριν από την κυβέρνηση της ΝΔ κι επένδυε χρήματα των ταμείων, να αναφέρεται ακρίτως ως «γαλάζια εταιρεία»; είπε.

    Αναφορικά με δημοσίευμα των «Νέων» που αναφέρεται σε εκχώρηση δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε συγκεκριμένη Τράπεζα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Ως προς την υπέρβαση του 23% που έχουν κάνει ορισμένα Ταμεία στην αξιοποίηση των αποθεματικών τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να υπερβεί το 23% ένα ταμείο εφόσον κρίνεται σκόπιμο. Αυτό έγινε πολλές φορές επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» είπε και σημείωσε ότι το 2002 το συγκεκριμένο ποσοστό αυξήθηκε από 20% σε 23%.

    Συνάντηση του πρωθυπουργό με τον Λ.Ζαγορίτη

    ''Οι εκλογές θα γινουν στην ώρα τους,'' δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ.Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ανέφερε ότι ήταν η τακτική του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην οποία ''συζητήθηκε η πορεία προς το συνέδριο της ΝΔ και οι εσωκομματικές εκλογές.''

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι ο κατάλογος των υποψηφίων βουλευτών έχει ανοίξει, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, έναν χρόνο πριν από τις εκλογές.

    Σε ερώτηση για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών σχετικά με το θέμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που είναι στην επικαιρότητα, ο κ.Ζαγορίτης απάντησε ότι'' ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή για το θέμα της επιλογής των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και ήταν ξεκάθαρος.''

    Πρόσθεσε, ότι'' ο τρόπος επιλογής των διοικήσεων την τελευταία εικοσαετία έπρεπε να αλλάξει. Και τώρα, θα γίνεται με άλλες διαδικασίες.'' Σε ερώτηση για το εάν ο κ.Αγάπιος Σημαιοφορίδης πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ο κ.Ζαγορίτης απάντησε ότι'' ο καθένας οφείλει να δίνει τις δικές του εξηγήσεις''.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι η στάση της ΝΔ απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς είναι σταθερή, μηδενική ανοχή. Οποιος εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις θα υφίσταται τις συνέπειες του νόμου και την περιφρόνηση των πολιτών.

    [02] Π.Ευθυμίου: "Να λάμψει η αλήθεια"

    Ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνται, σήμερα και αύριο, σε πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το Πρόγραμμα του Κινήματος.

    «Υπάρχουν δύο αιτήματα του ελληνικού λαού. Το ένα είναι να λάμψει η αλήθεια, πού και σε ποιους πήγαν αυτά τα χρήματα και το δεύτερο είναι το αίτημα του ελληνικού λαού προς τον υπεύθυνο αυτής της ιστορίας, τον πρωθυπουργό που αναλαμβάνει και την ευθύνη, να φέρει πίσω τα λεφτά στα ταμεία πριν τις εκλογές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για «συγκεκριμένη ευθύνη με ονοματεπώνυμο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, των δύο υπουργών, Οικονομίας και Απασχόλησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού που παρέχει κάλυψη στην επιχείρηση συγκάλυψης που εκτυλίσσεται», ενώ έκανε λόγο για «γκρίζα ζώνη της κυβερνητικής συγκάλυψης», «πρωτοφανή κυβερνητική πολυγλωσσία για το θέμα» και «πολιτικό κυνισμό με τον οποίο η ΝΔ αντιμετωπίζει και το ζήτημα και τις ευθύνες».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα, λέγοντας πως το γεγονός ότι χαρακτήρισε την υπόθεση «αρρυθμία», είναι «μοναδικός χαρακτηρισμός για αυτήν την γιγάντια επέμβαση στα ταμεία».

    Επικριτικός ήταν και για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη που χαρακτήρισε την υπόθεση ως «υπερβολικές προμήθειες, άπληστοι χρηματιστές εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις ταμείων».

    Ο κ. Ευθυμίου άσκησε κριτική και στον κ. Ρουσόπουλο για τον οποίο είπε ότι με «πρωτοφανή κυνισμό παραπέμπει σε κερδοφορία ταμείων που θα την δείξει το μέλλον», ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες με πόλους τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης και πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης ελέγχονται, γιατί η υπόθεση είναι «μεθοδευμένη και στημένη με αμοιβαίους μηχανισμούς στα δύο υπουργεία ώστε να υπάρχει η διακίνηση των σύνθετων δομημένων ομολόγων με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή των ενδιάμεσων προμηθειών και με αποκλειστικό αποτέλεσμα την μείωση των αποθεματικών των ταμείων με αυτές τις καταστροφικές επενδύσεις».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει «κεντρικός εγκέφαλος και ταμίας πίσω από την υπόθεση», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «υπάρχει σύστημα ολόκληρο, ένα κύκλωμα, αυτή είναι η έννοια της σπείρας. Άνθρωποι διατεταγμένοι σε θέσεις, από συγκεκριμένα κέντρα τοποθετημένοι, με συγκεκριμένη λειτουργία».

    Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι « υπάρχει επίσης η επιλογή να ακυρωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θωμόπουλος κατέθεσε στην Βουλή ότι η επιτροπή αυτή λειτούργησε 43 φορές μεταξύ 2000 και 2004 και καταργήθηκε εμπράκτως μετά το 2004. Σε αυτό το κενό συντελέσθηκε αυτή η απίστευτη λεηλασία των ταμείων».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τίθεται θέμα «τσίπας» και «αξιοπρέπειας» και έθεσε το ερώτημα: «Δεν έπρεπε αυτήν την στιγμή να θεωρείται αυτονόητο ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε καταθέσει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την κίνηση των ομολόγων;» και πρόσθεσε ότι «αυτά που ξέρουμε ήδη συνιστούν μείζον ποινικό αδίκημα».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν «εξετάζεται το ενδεχόμενο η κίνηση με τα εν λόγω ομόλογα να έγινε για να μειωθεί το δημόσιο χρέος», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι πρώτον τα προϊόντα αυτά είναι ουσιαστικά «αδόμητα» γιατί εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο και πρόσθεσε ότι «ως το 2004 τα Ταμεία επένδυαν σε εγγυημένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με εξασφαλισμένες σταθερές αποδόσεις, και έγινε μια μεταβολή που οδηγεί σε απομείωση των αποθεματικών των ταμείων».

    «Όταν χάνουν τα Ταμεία αυξάνει και το έλλειμμα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτεύουσα επίπτωση αυτήν την στιγμή είναι «ότι σε έκταση και σε βάθος που γνωρίζει μόνο η κυβέρνηση έχει απομειωθεί το απόθεμα του ελληνικού λαού στα ταμεία».

    «Σε μια έρευνα έχεις όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αυτήν την στιγμή εντοπίζεται η ποινική ευθύνη σε αυτούς που είναι ήδη υπό δικαστική έρευνα. Η πολιτική ευθύνη όμως είναι δεδομένη» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι «είναι γνωστά τα πρόσωπα-κλειδιά της πολιτικής ευθύνης, είναι οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης και το στοιχείο που ενώνει αυτούς τους δύο υπουργούς στην προσπάθεια συγκάλυψης είναι η συγκάλυψη που παρέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

  • Τέλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB ο κ. Ευθυμίου δήλωσε: «Δεν ξέρω αν θα γιορτάσετε μαζί μας, αλλά εμείς θα σας καλέσουμε στην νίκη στις εκλογές, δηλαδή στην τελική πραγματική δημοσκόπηση που θα έχει ο ελληνικός λαός».

    Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον, η περιουσία των ταμείων, οι κόποι των εργαζομένων, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το ΠΑΣΟΚ συστηματικά κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο δε Εκπρόσωπός του, γνώστης των καθεστωτικών πρακτικών του συστήματος ΠΑΣΟΚ και των μεθοδεύσεων του κυκλώματος που οδήγησε στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, επιχειρεί συμψηφισμούς που δεν πρόκειται να αποδώσουν τίποτα.

    Και αυτό γιατί κάθε πολίτης:

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Καραμανλή οδηγείται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάθε υπόθεση που αφορά στο δημόσιο συμφέρον.

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία του χθες, σήμερα οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται, αποκαλύπτονται και λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

    "Γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με την εικοσαετή ''μακαριότητα'' των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η νέα διακυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον, η περιουσία των ταμείων, οι κόποι των εργαζομένων".

    Απάντηση Π. Ευθυμίου

    Απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, διόρισε τον κ. Αλογοσκούφη στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και τον κ. Τσιτουρίδη στην ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης. Ο κ. Αλογοσκούφης, έχει την απόλυτη ευθύνη για την έκδοση των ομολογιακών δανείων. Ο κ. Τσιτουρίδης, διόρισε τις ηγεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων και τους κυβερνητικούς επιτρόπους σ' αυτά».

    «Όλοι μαζί ευθύνονται για το σύστημα που στήθηκε και λεηλατεί τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων», επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Για αυτά δεν έχει τίποτα να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

    [03] Ο γύρος του κόσμου σε 800 ημέρες

    Τον γύρο του κόσμου σε 800 ημέρες, με ένα αυτοκίνητο 4Χ4 θα επιχειρήσουν δύο Θεσσαλονικείς, ο δημοσιογράφος, Ακης Τεμπερίδης και η χορογράφος, Βούλα Νέτου. Ως ταξιδιώτες και όχι ως τουρίστες, θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο «από μέσα», να συναντήσουν ανθρώπους, να βιώσουν τον πολιτισμό, τις συνήθειες, τις μουσικές και τις γεύσεις τους. Θα ξεκινήσουν στις 9 Απριλίου και θα διασχίσουν πάνω από 85 χώρες στις πέντε ηπείρους, αποφεύγοντας τα γνωστά αξιοθέατα και τις εθνικές οδούς, επιλέγοντας μικρούς επαρχιακούς δρόμους με άσφαλτο, χώμα, λάσπη ή άμμο.

    Το καλοκαίρι του 2009 οι δυο ταξιδευτές ευελπιστούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη «λίγο πιο σοφοί».

    «Όταν ταξιδεύεις γίνεσαι πάντα πιο σοφός και γίνεσαι και καλύτερος, γιατί βλέπεις και άλλους ανθρώπους πως ζούνε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ακης Τεμπερίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι, χωρίς να αλλάξουν οι χαρακτήρες μας», για να προσθέσει η Βούλα Νέτου ότι «και οι εμπειρίες μας θα είναι περισσότερες».

    Το αυτοκίνητο θα λειτουργήσει ως κινητό δημοσιογραφικό πρακτορείο, καθώς το δίδυμο της αποστολής εξοπλισμένοι με κάμερες, laptop και δορυφορικά τηλέφωνα, θα συνεργαστούν με περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτές οι συνεργασίες θα τους παράσχουν και τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.

    Σε ένα τέτοιο ταξίδι πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν, ωστόσο ο Ακης και η Βούλα θεωρούν ότι η θετική ενέργεια είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια τους.

    «Δεν ξεκινάμε με φόβο γιατί αν ξεκινήσεις με φόβο και με αρνητική ενέργεια τα πάντα μπορεί να συμβούν», επισήμανε η Βούλα και από την πλευρά του, ο Ακης, συμπλήρωσε ότι «Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Το φοβισμένο βλέμμα προκαλεί τον οποιονδήποτε». Αντίθετα, όπως ανέφερε, το χαμόγελο είναι «το καλύτερο όπλο και για την ασφάλεια σου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2007 - 13:30:20 UTC