Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών
  • [02] «Τεράστια τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία»

  • [01] Αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών

    Την αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών κατ' επέκταση την κατάργηση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των φορέων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, για την αντιμετώπιση της βίας στο χώρο του αθλητισμού.

    "Αναστέλλεται η λειτουργία των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών. Καταργείται το άρθρο 41β που αναφέρεται στη σύσταση και λειτουργία των συνδέσμων", τόνισε ο κ. Ορφανός στις δηλώσεις του, ενώ επισήμανε αμέσως μετά: "Συνακόλουθο αυτού είναι η κατάργηση διάθεσης εισιτηρίων στους συνδέσμους οπαδών. Κι αυτό θα ισχύσει μέχρι να εφαρμοστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, με την καθιέρωση του ονομαστικού - ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα".

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε, ότι θα υποβληθεί πρόταση ανάληψης της ευθύνης της τήρησης τάξης στα γήπεδα, από τις ομάδες, αλλά από τη στιγμή που θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έξω από αυτές την ευθύνη θα έχει η Αστυνομία.

    Ακόμη, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε, ότι θα γίνει πιο αυστηρός ο νόμος στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της βίας, ενώ υπογράμμισε, πως αυτό το θέμα θα συζητηθεί στη Διυπουργική Επιτροπή.

    Όσον αφορά ακόμη τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε χαρακτηριστικά: "Μετατρέπονται πλέον σε ... περιπατητικούς συλλόγους".

    Στο μεταξύ, απολογούνται σήμερα στην 26η τακτική ανακρίτρια οι άλλοι 16 συλληφθέντες, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την αιματηρή συμπλοκή στην Παιανία που οδήγησε στο θάνατο του 22χρονου οπαδού. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του νεαρού.

    Αύριο, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τον κ. Ορφανό. Η συνάντηση, που πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Κόμματος, αφορά στα τελευταία γεγονότα στην Παιανία και την οργανωμένη βία στον Αθλητισμό.

    [02] «Τεράστια τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία»

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο και συζήτησαν για το θέμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως "θα είναι ύβρις και θράσος, αν ακουστεί από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη της χώρας μας πρόταση σχετικά με ανασφάλιστη εργασία των νέων ή με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης ή με μείωση των συντάξεων στο όνομα των προβλημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, όταν έχουμε αυτό το τσιμπούσι που γίνεται από τράπεζες και εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για την ύπαρξη "τεράστιας εισφοροδιαφυγή" και για "τεράστια χρέη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στα ασφαλιστικά ταμεία", αλλά και για ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών.

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε επίσης ότι στην Ελλάδα "ζούμε σε ένα καθεστώς και με μια κυβέρνηση όπου βασιλεύει η κερδοσκοπία: Τα Πανεπιστήμια στην κερδοσκοπία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην κερδοσκοπία, η Αγροτική Τράπεζα στην κερδοσκοπία. Αλλά στην περίπτωση, πλέον, των αποθεματικών των Ταμείων, των χρημάτων δηλαδή των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και του σκανδάλου το οποίο είναι σε εξέλιξη με τις συνεχείς αποκαλύψεις, έχουμε ένα φαγοπότι πάνω στην Αγία Τράπεζα".

    Καταλήγοντας, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε πως "έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο" και συμπλήρωσε λέγοντας πως "θεωρούμε αδιανόητο, να βρίσκονται στις φυλακές και στα δικαστήρια με χειροπέδες ειρηνικοί φοιτητές ή, προχθές, οικολόγοι της «Ανοιχτής Πόλης» στο Πεδίο του Άρεως και να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι νονοί των χρηματιστηριακών εταιρειών αλλά και οι νονοί των μεγάλων Τραπεζών, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, και οι οποίες, στην πραγματικότητα, υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική της χώρας μας".

    Και πρόσθεσε:

    "Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή. Πιστεύουμε ότι, αμέσως μετά τις διακοπές της Βουλής, πρέπει η κυβέρνηση να διεξάγει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το πρόβλημα των καταχρήσεων που έχουν γίνει και της λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων".

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος δήλωσε:

    «Πέρα από το συγκεκριμένο σκάνδαλο, την αναγκαιότητα για τον καταλογισμό των πολιτικών και των άλλων ευθυνών γρήγορα και σωστά, με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κάναμε ορισμένες σκέψεις , συγκεκριμένες προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Είναι ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, να προχωρήσει σε ένα ευρύ κίνημα αντεπίθεσης για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι το ασφαλιστικό ήταν ανοιχτό προς μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, άνοιξε παραπέρα με δραματικό τρόπο από το συγκεκριμένο σκάνδαλο και οι εργαζόμενοι οφείλουν να διαχειριστούν και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Όχι στην κατεύθυνση της παραπέρα λεηλασίας από το τραπεζικό και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο των αποθεματικών των ταμείων, ή του περιορισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα όρια ηλικίας και σε μια σειρά ζητήματα τέτοια που συζητούνται, αλλά στην πραγματική αναδιοργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης και την εγγύηση των δικαιωμάτων των απλών ανθρώπων, των δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, των συνταξιούχων και των εργαζομένων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2007 - 14:30:21 UTC