Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος στο Μέγαρο Μαξίμου

  • [01] Θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα.

    Ο κ.Σιούφας δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι συζητήθηκαν θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και πως ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας στο Ζάγκρεμπ, στα πλαίσια της διαβαλκανικής συνεργασίας καθώς και για θέματα των αγορών ενέργειας και φυσικού αερίου και τις μεγάλες επενδύσεις που αναμένονται σε αυτούς τους τομείς, οι οποίες, όπως τόνισε, θα αποφέρουν οφέλη για τους πολίτες καταναλωτές και στον τομέα της απασχόλησης.

    Ο κ.Σιούφας τόνισε ότι συζητήθηκε και γενικότερα το κυβερνητικό έργο, κυρίως μάλιστα για την ένταση των προσπαθειών σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι με σιγουριά μπορεί να πει ότι υπάρχει βεβαιότητα για την αποτελεσματικότητα που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε "οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι ακούμε τη φωνή τους και ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει μαζί τους".

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Στ.Δήμα

    Συνάντηση με τον Ελληνα επίτροπο στην ΕΕ αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Δήμας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για το μεγάλο θέμα, που είναι, όπως είπε, οι κλιματικές αλλαγές και στο οποίο η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παίζουν, όπως είπε "ηγετικό ρόλο παγκοσμίως".

    Ο κ.Δήμας ανέφερε ότι συζήτησαν για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές και με ποιo τρόπο θα συμβάλει η Ελλάδα στους στόχους αυτούς.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα είναι αρκετά, ο κ.Δήμας είπε: οι στόχοι της ΕΕ ανακοινώθηκαν πριν από ένα μήνα και επομένως όλες οι χώρες θα καταρτίσουν τα σχετικά προγράμματα για τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού".

    Σε άλλη ερώτηση για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων, ο επίτροπος απάντησε "εγώ ήρθα χθες το βράδυ αργά, το κλίμα το βλέπω όπως πάντοτε να είναι πολύ καλύτερο στην Ελλάδα απ`ό,τι είναι στις Βρυξέλλες. Είχαμε 19 βαθμούς σήμερα, ενώ στις Βρυξέλλες είχε 10".

    Επίσκεψη Γ.Αλογοσκούφη στην Αυστραλία

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αυστραλία, το επίσημο σκέλος της οποίας ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σίδνεϊ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος των επίσημων επαφών του, με υπουργούς των πολιτειακών κυβερνήσεων της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας και με τον ομοσπονδιακό ομόλογό του, κ. Πίτερ Κοστέλο, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι επεδίωξε να επισημάνει το ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως ιδανικός επιχειρηματικός εταίρος όσων επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    "Όπως ο ρόλος της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, έτσι και ο ρόλος της Ελλάδας κάθε μέρα γίνεται και πιο σημαντικός στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης", είπε ο κ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας πως οι συνομιλητές του κατανόησαν πλήρως πως η Ελλάδα δεν είναι πια "μια σχετικά μικρή απομονωμένη οικονομία, αλλά το επίκεντρο μιας περιοχής με 140 εκατομμύρια κατοίκους και με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες".

    "Είπα στους συνομιλητές μου πολιτειακούς υπουργούς και στον ομοσπονδιακό υπουργό κ. Κοστέλο", συνέχισε ο κ Αλογοσκούφης, "πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες μέσω των λιμανιών της για την ανάπτυξη του εμπορίου ολόκληρης της περιοχής και συνεπώς σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και για Αυστραλούς επενδυτές".

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν το 2006 και πως με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση "μεταμορφώνεται η ελληνική οικονομία και γίνεται δυναμική, ανοιχτή και ανταγωνιστική".

    Ο υπουργός Οικονομίας πιστεύει πως ως αποτέλεσμα της επίσκεψής του στην Αυστραλία και του επιχειρηματικού φόρουμ που έγινε στη Μελβούρνη θα αυξηθούν οι ελληνικές εξαγωγές, ενδεχομένως θα υπάρξουν αυστραλιανές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συσφιχθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.

    Ο Έλληνας υπουργός ήταν επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής (συμμετείχαν 32 ελληνικές επιχειρήσεις) και, όπως είπε, έγιναν πάνω από 200 συναντήσεις με αυστραλιανές επιχειρήσεις με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η προσπάθεια εξωστρέφειας της οικονομίας "δεν είναι μιάς χρήσης" και θα υπάρξει συστηματική συνέχεια με νέες επιχειρηματικές αποστολές στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, με έμφαση στον τομέα των δομικών υλικών και της τεχνολογίας, καθώς και συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών Fine Food που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Σίδνεϊ.

    "Στα πλαίσια της σύσφιγξης των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων προσκάλεσα και τον Αυστραλό υπουργό Οικονομίας Πίτερ Κοστέλο στην Ελλάδα", είπε. Ο τελευταίος, με δηλώσεις του αναγνώρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τη συμβολή του κ. Αλογοσκούφη σ' αυτό.

    Εξάλλου με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια εκφράστηκε και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής υπουργός Οικονομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, κ. Μάικλ Κόστα, που δέχθηκε σήμερα τον κ. Αλογοσκούφη στο γραφείο του και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία μαζί του "εφ' όλης της ύλης".

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Κόστα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος και ικανός πολιτικός και διαβλέπει "πολύ καλές προοπτικές για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων και τη συνεργασία σε διάφορους εμπορικούς και οικονομικούς τομείς".

    "Η Ελλάδα" είπε, "στηρίζεται στον τουρισμό και σε μια οικονομία παροχής υπηρεσιών, η Νέα Νότια Ουαλία εξάγει τα προϊόντά της παγκοσμίως και νομίζω πως θα υπάρξει σύσφιγξη των σχέσεών μας", συμπληρώνοντας με χιούμορ πως "προς την κατεύθυνση αυτή δεν θα βλάψει και η ελληνοκυπριακή καταγωγή μου".

    Η επίσκεψη του κ. Αλογοσκούφη έληξε με τη συνάντηση που είχε, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, ο οποίος είπε ότι "η εκκλησία της Αυστραλίας με συγκίνηση, ευαισθησία και στοργή παρακολουθεί τους χειρισμούς του κ. Αλογοσκούφη στο θέμα της οικονομίας" και είναι ευγνώμων που το "εθνικό σκάφος πάει καλά", λέγοντας πως "ο υπουργός δεν είναι μόνο ευφυής, αλλά νέος και "κυρίως ειλικρινής".

    Από την πλευρά του ο κ. Αλογοσκούφης αναγνώρισε το πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στυλιανός.

    Νωρίτερα, στο χώρο του Ελληνικού Προξενείου του Σίδνεϊ ο κ. Αλογοσκούφης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ομογένειας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Χάρη Δανάλη, τον πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας κ. Ανδρέα Χριστοδούλου και το συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για σειρά θεμάτων που απασχολούν την ομογένεια της Αυστραλίας, αλλά έκαναν και προτάσεις για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την προβολή του ελληνικού τουρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2007 - 20:30:22 UTC