Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοντά στους στρατευμένους οι πολιτικοί

  • [01] Κοντά στους στρατευμένους οι πολιτικοί

    Στην ακριτική Κόνιτσα συνεόρτασαν το Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τους στρατευμένους μας, στο στρατόπεδο "Αλέξανδρος Διάκος".

    Στο στρατόπεδο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι αρχές του νομού, βουλευτές, και φορείς της περιοχής ενώ είχαν προσκληθεί και οι οικογένειες των στρατευμένων.

    Ο πΠρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός τσούγκρισαν τα πασχαλινά αυγά με τους στρατευμένους και τους προσκεκλημένους και ευχήθηκαν ειρήνη και ευτυχία σε όλους.

    Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του επισήμανε ότι "η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι γιορτή Φωτός και ακόμα η σημερινή μέρα είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ελληνισμού ο οποίος, μέσα από το Γολγοθά της κάθε εποχής, κέρδιζε και κερδίζει τις μάχες".

    Και κατέληξε: "Η ιστορία μας είναι οδηγός του Εθνους μας και το Φως είναι ο οδηγός όλων μας και του καθένα χωριστά. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη".

    Την αναστάσιμη ακολουθία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε στην εκκλησία του χωριού Φραγκάδες στα Ζαγοροχώρια και ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του στην εκκλησία του χωριού Δολό Πωγωνιανής.

    Στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι γιόρτασε την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την Ακολουθία της Αναστάσεως παρακολούθησε μαζί με την οικογένειά του στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Πάτρα.

    Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντα, νωρίς το μεσημέρι, έφτασε στο στρατόπεδο του Κ.Ε. Μηχανικού όπου τον υποδέχτηκε ο διοικητής της Μονάδας, οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Άγγελος Μανωλάκης και Τάσος Χωρέμης, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και οι δήμαρχοι Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός και Λουτρακίου Γεώργιος Γκιώνης.

    Ο κ. Παπανδρέου τσούγκρισε αυγά με τους στρατιώτες συζήτησε μαζί τους, τους ευχήθηκε για την ημέρα και έσυρε το χορό.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το μήνυμα της Ανάστασης λέγοντας ότι, διαχρονικά ήταν μήνυμα ελπίδας και πρόσθεσε ότι, ξέρουμε πως όταν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. ''Κτίζουμε μαζί με τον Ελληνικό Λαό για την Ελλάδα που μας αξίζει'', συμπλήρωσε.

    Στην Αθήνα έκανε Ανάσταση και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σήμερα επισκέφθηκε τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στη Φρεαττύδα, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος θα περάσει το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2007 - 14:30:14 UTC