Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"

    Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα είναι τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων . " Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορεί να επαναλαμβάνονται σήμερα φαινόμενα που περνούσαν απαρατήρητα στο παρελθόν, κάνουν ακόμη μεγαλύτερο λάθος όσοι νομίζουν ότι θα συμψηφίσουν τις ενοχές τους με κραυγές ανευθυνότητας . Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη σύγκρουση με τη διαφθορά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι παράδειγμα μηδενικής ανοχής είναι η πρόσφατη υπόθεση του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων. Δύο είναι οι κομβικές αλλαγές που προωθούμε σε σχέση με την διαχείριση της περιουσίας των ταμείων ανέφερε ο κ. Καραμανλής: " πρώτον διασφαλίζουμε την τοποθέτηση διοικήσεων και προεδρείων με γνώσεις και πείρα για το αντικείμενό τους, τα προεδρεία και οι διοικήσεις τους επιλέγονται από φορείς που εκπροσωπούν τα ταμεία και απαιτείται η έγκρισή τους από την τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εκάστοτε κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάμιξη. Δεύτερον εφόσον διαπιστωθούν περιστατικά εξαπάτησης των ταμείων τότε με την άμεση συνδρομή του κράτους τα ταμεία θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για να επιστραφούν οι απώλειές τους".

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι " έπρεπε να είχαμε ήδη προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που παίρνουμε καθαρίζουν το τοπίο και θωρακίζουν την περιουσία των ταμείων σε αντίθεση με την αδράνεια του παρελθόντος". Η μηδενική ανοχή είναι δέσμευση για μας συνέχισε ο κ. Καραμανλής, η βούλησή μας για διαφάνεια είναι αδιαπραγμάτευτη.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. "Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της εποχής απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προσθέτουν καινούργιες δυνατότητες επαγγελματικής και κοινωνικής καταξίωσης των νέων μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και έκανε ειδική αναφορά στο νόμο πλαίσιο για την αναβάθμιση της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης. Με το νόμο ενθαρρύνεται έμπρακτα η αυτοτέλεια των πανεπιστημίων μας, αναβαθμίζεται η λειτουργία τους, ενισχύεται η δυνατότητά τους να λειτουργούν ως μοχλοί κοινωνικής κινητικοτητας, υιοθετούνται διαδικασίες άμεσης και και καθολικής ψηφοφορίας στις πρυτανικές εκλογές , προστατεύεται ουσιαστικά το ακαδημαϊκό άσυλο".

    Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα που κληροδότησε στην οικονομία αλλά και στο κράτος και αναφέρθηκε στην πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η κυβέρνησή του. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά και ελπιδοφόρα ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε : " Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η ελκυστικότητα της χώρας βελτιώνονται διαρκώς, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, η ανάπτυξη ξεπέρασε το 4% του ΑΕΠ , η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο και σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, η ανεργία το πιό σοβαρό από τα κοινωνικά προβλήματα που άφησε πίσω του το χθες απαιτεί χρόνο για να αντιμετωπιστεί ώστόσο ήδη στο τέλος του 2006 έπεσε κάτω από το 9%".

    Απευθυνόμενος προς τους νέους της ΟΝΝΕΔ είπε " την ώρα αυτή είστε στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές εκλογές, μας κάνατε υπερήφανους πολλές φορές έως τώρα, είχατε θριαμβεύσει και πέρυσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το καταφέρατε γιατί αποδεικνύετε σε κάθε περίπτωση ότι μπορείτε να κινείστε παράλληλα και μπροστά γιατί δεν σταματήσατε ποτέ να είστε διεκδικητικοί και πρωτοπόροι".

    Δήλωση Π. Ευθυμίου

    "Μνημείο υποκρισίας, υπεκφυγής, μετάθεσης και συγκάλυψης των ευθυνών του οργανωμένου σχεδίου της κυβέρνησης για τη λεηλασία των Ταμείων", χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Πέτρου Ευθυμίου, τις αναφορές του Πρωθυπουργού στην υπόθεση των ομολόγων, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.

    Ο κ. Ευθυμίου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι "επιμόνως αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του", τις οποίες "μεταθέτει προς τα πίσω και προς τα κάτω". Τον επέκρινε επίσης διότι δεν αναφέρθηκε "στο σύστημα που δημιουργήθηκε από την κυβέρνησή του", ούτε στο "οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στη λεηλασία των αποθεματικών τουλάχιστον 24 Ταμείων", επιλέγοντας να αναφερθεί "μόνο στο ΤΕΑΔΥ".

    Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού περί συνδρομής του κράτους στα Ταμεία για να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων στην περιουσιακή κατάσταση που ήταν "πριν τη λεηλασία", με διασφάλιση από τους κινδύνους των δομημένων ομολόγων.

    Αναφερόμενος στην αυτοκριτική του κ. Καραμανλή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, το κάλεσε, "αν θέλει να κάνει πραγματική αυτοκριτική, να προκηρύξει εκλογές τώρα, για να εκφραστεί ο ελληνικός λαός".

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    "Στις συγκεκριμένες και υπεύθυνες θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θωρακίζουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση, το ΠΑΣΟΚ, διά του Εκπροσώπου του, αντιτείνει την όξυνση και το λαϊκισμό", ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

    "Κάθε μέρα που περνά, η μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα σ' αυτή την Κυβέρνηση και τους εκφραστές της συντήρησης και του παρελθόντος γίνεται ολοένα και σαφέστερη", ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ

    Απολογισμό προς την πλουτοκρατία, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Καραμανλής είχε "μηδενική αναφορά" στην ομιλία του, "για τις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών".

    Στον πρωθυπουργό καταλογίζεται επίσης ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει εχθρικά τις διεκδικήσεις των νέων και ο ίδιος προσπάθησε να το αποκρύψει.

    Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε "ψεύτικους ισχυρισμούς" περί προοδευτικής πολιτικής της ΝΔ και διαμόρφωση ίσων ευκαιριών για τους νέους, για "πολύμορφη καταστολή των μαζικών αγώνων των νέων και "χρεοκοπία της πολιτικής της ΝΔ στη νεολαία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 April 2007 - 14:30:16 UTC