Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα Ταμεία»

  • [01] «Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα Ταμεία»

    Τη νέα πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα άτομα με αναπηρίες παρουσίασε το πρωϊ σε ημερίδα - ανοικτή διαβούλευση του κόμματος με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρίες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

    Στόχος των νέων προτάσεων είναι η αποτελεσματική άρση των διακρίσεων, της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η προκατάληψη απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι δική μας αναπηρία. Μέσω αυτής αποτιμάται εν τέλει η ποιότητα του πολιτισμού μας. Δεσμευόμαστε ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα σπάσουμε όλα τα τείχη του κοινωνικού αποκλεισμού».

    «Η ισοτιμία μπορεί να θεωρείται αυτονόητη, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Λείπει ο σεβασμός για τον πολίτη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι παρ' ότι είχαν γίνει πολλά με τον Α.Παπανδρέου και αργότερα με τον Κ.Σημίτη «η κοινωνία χρωστά ακόμη πολλά στα άτομα με αναπηρία».

    Αναφερόμενος στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης σημείωσε πως «κάθε μέρα συνειδητοποιεί ο έλληνας πολίτης, ότι μοναδικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων, των λίγων, σε βάρος των πολλών, η διευκόλυνση μιας παρέας με γαλάζια ταμπέλα που νέμεται το κράτος, αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος τους» και πρόσθεσε ότι «το λεγόμενο "κράτος - λάφυρο" είναι η δική τους αντίληψη, το κράτος πρόνοιας είναι η δική μας αντίληψη και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Υποχρηματοδοτούν και υπονομεύουν συστηματικά το κοινωνικό κράτος. Εμείς έχουμε στόχο να το αναδιαρθρώσουμε ριζικά, ώστε να γίνει αποτελεσματικό ενόψει των αναγκών του 21ου αιώνα».

    Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις που έχουν μέχρι στιγμής ξεκινήσει και σημείωσε ότι η σημερινή ημερίδα είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων και διαλόγου σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εμπλουτισθεί το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των ομολόγων τονίζοντας πως «μας κάνουν τους ανίδεους, αλλά εμπαίζουν τους πολίτες. Αποποιούνται τις μεγάλες και αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες για τη λεηλασία των δικών σας Ταμείων. Ρίχνουν το ανάθεμα στις Τράπεζες, στους άπληστους χρηματιστές. Προσπαθούν να περιορίσουν τις ευθύνες στις Διοικήσεις των Ταμείων, αλλά είναι δικές τους οι ευθύνες. Ποτέ στη μεταπολιτευτική περίοδο, δεν γνώρισε ο τόπος τέτοια υποκρισία, τέτοιον αυταρχισμό, τέτοιον εμπαιγμό και αλαζονεία, τέτοια αναισθησία, τέτοια ύβρη προς την ελληνικό λαό».

    Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ.Παπανδρέου είπε: «Εμείς λέμε ξεκάθαρα. Φτάνει πια το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Φτάνει πια η κλοπή του δημόσιου πλούτου, της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων με τα λεγόμενα σύνθετα ομόλογα και με τις χρυσές προμήθειες. Εμείς απαιτούμε. Φέρτε πίσω τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων, φέρτε πίσω τα χρήματα του ελληνικού λαού και κάντε το πριν από τις εκλογές. Πριν ο ελληνικός λαός, σας βάλει και πάλι στην αντιπολίτευση».

    Στην ημερίδα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι από 50 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γ. Βαρδακαστάνης.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ μίλησαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης, η κα Ξενογιαννακοπούλου, η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Σπυρόπουλος.

    Στη συνέχεια ο κ.Γ.Παπανδρέου, θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2007 - 12:30:17 UTC