Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ:"Εμπαιγμός" οι προτάσεις Ν.Γκαργκάνα
  • [02] Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται ο Αλ.Αλαβάνος
  • [03] Στοιχημάτισε ότι θα ζήσει...έναν αιώνα

  • [01] ΚΚΕ:"Εμπαιγμός" οι προτάσεις Ν.Γκαργκάνα

    Τα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθήνας θα επισκεφθεί σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση των παιδαγωγικών τμημάτων, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση - η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση" στο μεγάλο αμφιθέατρο Νέου Χημείου.

    Για "εμπαιγμό" κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία. "Αποτελεί εμπαιγμό οποιοσδήποτε ισχυρισμός για "ασφαλή" και "διαφανή" διαχείριση των αποθεματικών, όσο αυτά θα τζογάρονται" τονίζει το ΚΚΕ.

    Οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εναρμονιστούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να λειτουργούν με τους κανόνες που ορίζει ο ΟΟΣΑ, αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη του σημερινού νομικού πλαισίου που έχει παραδώσει τα χρήματα των εργαζομένων στη διαρκή λεηλασία από τις τράπεζες και το χρηματιστήριο, αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους ταξική και πολιτική απάντηση, οργανώνοντας την πάλη τους για την ανατροπή των νόμων και της πολιτικής που υπηρετεί την πλουτοκρατία.

    [02] Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται ο Αλ.Αλαβάνος

    Περιοδεία στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος αποτελούμενη από τους Σ. Σιώκο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Π. Λάμπρου (ΑΚΟΑ) και Σ. Μαντζουράνη (ΚΕΔΑ).

    Ο κ. Αλ.Αλαβάνος θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών του Δήμου Μυτιλήνης, θα επισκεφθεί το δημαρχείο της πόλης και θα συζητήσει με τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εργαζόμενους. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς.

    Στο μεταξύ, πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση των ομολόγων διοργανώνει το απόγευμα ο ΣΥΝ και η «Πρωτοβουλία για τη συσπείρωση της Αριστεράς». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

    [03] Στοιχημάτισε ότι θα ζήσει...έναν αιώνα

    Ενας Βρετανός γιόρτασε τα 100 του γενέθλια και πήρε 25.000 λίρες από γραφεία στοιχημάτων καθώς κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει ότι θα ζήσει τουλάχιστον έναν αιώνα.

    Ο Αλεκ Χόλντεν, από το Επσομ, του νοτιοδυτικού Λονδίνου, είχε στοιχηματίσει πριν από 10 χρόνια, 100 λίρες με το γραφείο στοιχημάτων Ουίλιαμ Χιλ, ότι θα ξεπεράσει τα 100.

    Ο Χόλντεν, συνταξιούχος μηχανικός , δήλωσε ότι καθημερινά καταναλώνει πόριτζ και παίζει σκάκι και σ΄αυτό να οφείλει τη μακροζωία του καθώς και στο γεγονός ότι "δεν ξεχνά να αναπνέει".

    " Οταν αρχίσαμε να βάζουμε στοιχήματα, τα 100 χρόνια μας φάνηκε μυθικό σημείο και είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε προσφορές", δήλωσε ο Ρούπερτ Ανταμς του γραφείου Ουίλιαμ Χιλ.

    " Ωστόσο κάποιοι αιωνόβιοι τύποι άρχισαν να μας κοστίζουν μια περιουσία", πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2007 - 6:30:20 UTC