Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εξεταστική Επιτροπή για τα Ταμεία»

  • [01] «Εξεταστική Επιτροπή για τα Ταμεία»

    Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για ανασφάλιστη εργασία των νέων, για μείωση των συντάξεων, όταν έχουμε τεράστιες διαρροές πόρων από τα ταμεία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με το οποίο συζήτησε το θέμα των αποθεματικών των ταμείων για περίπου 1,5 ώρα.

    Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της εισφοροδιαφυγής, καθώς, όπως είπε, η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στα 4,5 δισ. το χρόνο. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση και για την ενοποίηση των ταμείων.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, γιατί, όπως είπε, η έως τώρα ενημέρωση δεν είναι επαρκής και επανέφερε την πρόταση του Συνασπισμού για εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που να μελετήσει σε βάθος το θέμα των αποθεματικών των ταμείων.

    Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή όλων των χρημάτων, να υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο και να υπάρξει και ένας μηχανισμός ώστε να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου των αποθεματικών των ταμείων και οι εργαζόμενοι.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, στη δήλωσή του τόνισε ότι ''είναι προφανές ότι μετά το σκάνδαλο για τα αποθεματικά των ταμείων, ουδείς έχει το πολιτικό ανάστημα να μιλήσει για επιδείνωση των όρων ασφάλισης των εργαζομένων'' και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη κρίση στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, εξαιτίας των τρόπων με τους οποίους διοικούνται τα ταμεία.

    Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε την επιστροφή όλων των χρημάτων στα ταμεία και την τιμωρία των ενόχων. Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ζήτησε από τον Συνασπισμό να ζητήσει την κατάθεση στοιχείων από την κυβέρνηση κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν λέει πόσα και ποια ταμεία επένδυσαν και με ποιες συμβάσεις.

    Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι τα ζητήματα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση και το θέμα των ταμείων θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΓΣΕΕ, ενόψει των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2007 - 10:30:20 UTC