Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εμφαση στη νησιωτική Ανάπτυξη"
  • [02] "Αδικη η πολιτική της κυβέρνησης"

  • [01] "Εμφαση στη νησιωτική Ανάπτυξη"

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Κάσου στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,ο οποίος επισκέφθηκε το νησί,επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού "Κάσος",συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχθηκαν στο λιμάνι με μαντινάδες και τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι τήρησε παλαιότερη υπόσχεσή του και προχώρησε τη δημοπράτηση της κατασκευής λιμανιού στο νησί, που θεωρείται έργο ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας.

    Μετά την άφιξή του στο νησί, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού,ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυσή τους.

    Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης,ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαλληνάκης, ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο νομάρχης Δωδεκαννήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τα νησιά ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο,υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση θα δώσει ακόμη περισσότερο βάρος στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

    Ακολούθως ο πρωθυπουργός,ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου. Η ανακήρυξη έγινε με το σκεπτικό ότι ο κ.Κ. Καραμανλής δρομολόγησε την επίλυση του σημαντικού προβλήματος του λιμανιού του νησιού,έργο το οποίο λιμνάζει εδώ και 27 χρόνια.

    Σε σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κάσου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική και στις ενέργειες που κάνει για την ανάπτυξη της περιφέρειας από το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο,στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ.

    Ιδιαίτερες αναφορές έκανε επίσης στα εκτελούμενα έργα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται στο πλαίσιο του τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου για την ανάπτυξη της περιφέρειας από το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

    Στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τη Ρόδο και από εκεί θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Το ταξίδι πρός την Κάσο

    Στη γέφυρα της κανονιοφόρου "Κάσος" πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Κάσο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Το ταξίδι από το Σκαραμαγκά μέχρι το νησί διήρκησε 14 ώρες και ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε με τα μελη του πληρώματος, φωτογραφήθηκε μαζί τους και συνέφαγε στην τραπεζαρία.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Χηνοφώτης, ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Γούσης, ο αρχηγός Στόλου κ. Χωριανόπουλος.

    Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για τον εορτασμό των Θεοφανείων το 1999, ότι θα δοθεί το όνομα της Κάσου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2005 δόθηκε το όνομα "Κάσος" σε κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σημειώνεται πως στις 12 Ιουνίου υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή του λιμανιού της Κάσου και έτσι ο πρωθυπουργός υλοποιεί μια δέσμευσή του προς τους κατοίκους του νησιού.

    [02] "Αδικη η πολιτική της κυβέρνησης"

    Με τη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, βουλευτών, τοπικών αρχών,φορέων και εργαζομένων, γιορτάστηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Εργατική Πρωτομαγιά.

    Μετά τη συγκέντρωση και την ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργου Σκουλαδάκη, που επικεντρώθηκε στην εργατική Πρωτομαγιά και το θέμα των ταμείων,έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Εργατικής Τάξης και στα σημεία όπου έπεσαν οι αγωνιστές της στο Ηράκλειο.

    Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε δική του συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση και είπε ότι το κόμμα του "θα χτυπήσει κάθε λογική ιδιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".

    "Θα χτυπηθεί η αθλιότητα της υποκρισίας και της συγκάλυψης", είπε και πρόσθεσε ότι "είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, τον Ελληνα πολίτη και την ελληνική οικογένεια,στους αγώνες που δίνουν για μια δίκαιη κοινωνία και μαζί θα θέσουν τέρμα σε μια κατάφωρα άδικη πολιτική, αυτή της ΝΔ,που έχει συρρικνώσει το οικογενειακό εισόδημα,έχει στηρίξει με αυθαιρεσία και τους λίγους και ημέτερους έναντι των πολλών".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό και την πρόνοια.

    "Θα βάλουμε τέρμα σε μια πολιτική που έχει την αντίληψη ότι το κράτος είναι δικό τους, ότι είναι λάφυρο για να το μοιραστούν σε μια άθλια πολιτική λεηλασίας, του κόπου του ελληνικού λαού, των ασφαλιστικών ταμείων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2007 - 10:30:18 UTC